Total Media News

Ultimele sitiri

Legislatie
LEGE ptr. modificarea şi completarea O.Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații şi fundații PDF Imprimare Email
Luni, 06 Noiembrie 2023 20:01
     

                                                 Guvernul României - Wikipedia

 

   PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații şi fundații
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații a fost adoptat de Guvern și va fi trimis către Parlament.
Proiectul de Lege prevede următoarele aspecte:
•    1.Registru UNIC al asociațiilor și fundațiilor, modern, care să conțină informații adecvate, corecte și actualizate.
•    Noul sistem va permite accesul în orice moment la informații despre orice asociație și fundație înregistrată în România.
•    Finanțarea va fi asigurată prin PNRR și înlocuiește vechile sisteme electronice depășite și limitate.

 

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Rezervele internaţionale – octombrie 2023 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 10:40
                        BNR: Logo-ul băncii centrale este folosit fără drept de către o casă de amanet

    La 31 octombrie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 58.186 milioane euro, față de 59.238 milioane euro la 30 septembrie 2023.

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.121 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor și altele;
  • Ieşiri de 2.173 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6.246 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2023 au fost de 64.432 milioane euro, faţă de 65.117 milioane euro la 30 septembrie 2023.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 1.747 milioane euro.

Notă:

Seriile cronologice aferente rezervelor internaționale (disponibile începând din aprilie 2005) pot fi accesate în diferite formate (html, xls, xml și csv) în cadrul Bazei de date interactivă.

 

*

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Proiect Lege privind sistemul public de pensii PDF Imprimare Email
Joi, 02 Noiembrie 2023 10:44
Citeşte mai mult...
 
Legislatie
O. de U. ptr. stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată ptr. domeni PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Octombrie 2023 18:10
                              Guvernul României - Wikipedia
  ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniile construcții, sector agricol și industria alimentară
Actul normativ aprobat de Guvern stabilește noile valori ale salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.
   În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.
Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate.
  Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.
În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.
  De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.
*

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Descoperirea proteinelor ar putea fi folosită pentru a opri cancerul de sân PDF Imprimare Email
Luni, 30 Octombrie 2023 16:38

                   Researchers have discovered a protein that is crucial to enabling the spread of breast cancer to healthy tissues

    Researchers have uncovered the mechanism by which a protein facilitates the spread of breast cancer cells from the primary tumor into healthy tissue. The discovery not only improves our understanding of the metastatic process but is the first step to developing treatments that target this mechanism.

   Cancer’s ability to spread or metastasize from the primary tumor to invade healthy tissue is one of its most lethal features. In almost 30% of women with early-stage breast cancer, the cancer metastasizes, most commonly to the bones.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
O. de URGENȚĂ ptr. aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 10:24

           

                                                              Guvernul României - Wikipedia

 

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de Convergenţă şi pentru modificarea unor acte normative
Un set de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în țința de deficit bugetar asumat prin Programul de Convergență a fost aprobat astăzi de Guvern, prin Ordonanță de Urgență.
Aceste modificări au în vedere limitarea și reducerea cheltuielilor bugetare până la sfârșitul acestui an, în contextul în care depășirea deficitului bugetar ar genera consecințe asupra creșterii costurilor finanțării deficitului bugetar, dar și asupra fondurilor alocate pentru investiții în cadrul Politicii de Coeziune și prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, autoritățile și instituțiile publice nu vor mai încheia, în anul 2023, angajamente pentru următoarele categorii de cheltuieli:
1.Bunuri și servicii pentru alineatele ”Furnituri de birou” și ”Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare”;
2.Reparații curente;
3.Bunuri de natura obiectelor de inventar;
4.Cărți, publicații și materiale documentare;
5.Consultanță și expertiză;
6.Pregătire profesională;
7.Studii și cercetări;
8.Contribuții ale administrației publice locale la realizarea unor lucrări și servicii de interes public local, în baza unor convenții sau contracte de asociere;
9.Alte cheltuieli, cu excepția alineatelor ”Chirii” și ”Executarea silită a creanțelor bugetare”;
10.Asociații și fundații, cu excepția angajamentelor ce vizează domeniile ”Sănătate” și ”Asistență socială”;
Plățile lunare efectuate în lunile noiembrie-decembrie la cheltuielile cu bunuri și servicii se limitează la cel mult nivelul mediei plăților efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2023, în limita bugetului aprobat la acest titlu de cheltuieli.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 925

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home