Total Media News

Ultimele sitiri

Financiar
Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară PDF Imprimare Email
Joi, 12 Mai 2022 12:50
                        

      Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 10 mai 2022, a hotărât următoarele:

 • majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75 la sută pe an, de la 3,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022;
 • majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 4,75 la sută pe an, de la 4,00 la sută pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 2,75 la sută, de la 2,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022;
 • păstrarea controlului ferm asupra lichidității de pe piața monetară;
 • menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.
Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza - Piata auto din Romania in Aprilie 2022 PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Mai 2022 14:23

                          Piaţa maşinilor noi a scăzut puţin în primul semestru, dar cea second-hand a crescut spectaculos. Top 5 cele mai căutate mărci

     Analiza preliminara a inmatricularilor de autovehicule in luna Aprilie 2022
     Conform datelor comunicate de catre DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a
Vehiculelor), in luna Aprilie 2022 au fost inmatriculate in Romania 9.960 autovehicule noi (autoturisme,
vehicule comerciale de marfa si persoane si speciale), cu 7,4% mai multe decat in luna similara a lui 2021.


Citeşte mai mult...
 
Expozitii
expoziţia "Magie şi Tradiţie" PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Mai 2022 12:36
     Ar putea fi artă cu text care spune „VIKART. AUCTION HOUSE INVITAȚIE EXPOZIȚIE DAN PREZENTA NȚA M MAGIE ȘI TRADITI CRECAN ARTISTULUI PREZINTĂ: 5 MAI 19:00 18 MAI Luciana STANCIU (ORGANIZATOR) Adela MARA (CURATOR) Adina RENȚEA (CURATOR) Mariana DRAGU (ISTORIC DE ARTĂ) STR. LUIGI CAZZAVILLAN NR. 12, SECTOR BUCUREȘTI”
 " Prima dintre expoziţii se va deschide joi, 5 mai, ora 19:00, în sala de expoziţii a Casei Vikart!
O explozie de culoare, într-un moment de transpunere identitară şi de confesiune artistică fără rezerve, ca şi cum pânza şi instrumentarul artistului s-ar converti într-o pledoarie pentru o altă lume, mai bună, mai aproape de sufletul fiecăruia dintre noi...
"Arta lui Dan Crecan este un prelung discurs autoreflexiv. Sincretismul semantic al lucrărilor şi personalizarea extremă a tehnicilor de lucru culminează cu acumularea lentă de detalii şi nuanţe până la obţinerea scenariului plastic dorit de artist.
In rest, totul este suflet…", mărturisea despre opera acestui artist, Conf. univ. dr. Diana Câmpan.
Citeşte mai mult...
 
Sporturi de echipa
Cupa Regelui și Cupa Reginei la oina PDF Imprimare Email
Luni, 02 Mai 2022 14:06
Eveniment organizat de Federatia Romana De OINA
Bilete
www.bilete.ro/cupa-regelui-si-cupa-reginei/cupa-regelui-si-cupa-reginei-07-mai-2022
Public  · Oricine, cu sau fără cont de Facebook
Oina și cu voia bună fac echipă împreună!
Demult, tare demult, oina se juca pe aceste meleaguri și chiote de bucurie răsunau punct după punct. Ce-ar fi viața fără competiție, cum ne-ar arăta zilele fără fair-play?
După o perioadă în care sportul, mișcarea, deplasările și viața în toate aspectele sale ne-au fost greu încercate, ne putem aduna din nou, cu toții laolaltă să susținem și să apreciem o comoară națională. 
Citeşte mai mult...
 
Sport
Ce este, cine poate dona o parte din impozitul pe venit PDF Imprimare Email
Luni, 02 Mai 2022 14:03

    Dacă   vrei  sa   hotarasti    tu   de  o  parte  din  impozitul  pe  care  il  dai la stat, poti   să depui Declarația 230 prin care poți dona până la 3,5% din impozitul pe venit.

  Așadar, sumele respective pot merge, de exemplu, către ONG-uri care ajută copiii săraci, animale ,sport,etc.......

                  

                          Cum este recomandat să păstrăm banii pe timp de război. Sfatul analiştilor financiari

Formularul 230 reprezintă cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat.

Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care:

• realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor

• venituri din pensii

• venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit,

• venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă,

• venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real

 

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
CURS de JURNALISM SPORTIV pentu orice doritor PDF Imprimare Email
Joi, 28 Aprilie 2022 07:47

                

                        LANSEZ CURSUL DE JURNALISM SPORTIV PENTRU ORICE DORITOR - Bogdan Socol

    „Contează atât de mult echipa la care ai jucat și omul care te-a antrenat fiindcă acele experiențe didactice reprezintă moștenirea pe care o vei lăsa în urmă și te vor ajuta să faci distincția între ce-i mai bun și restul.”

    Acesta este unul dintre citatele antologice ale lui Johan Cruyff, care m-a făcut să realizez cât de important este ceea ce transmiți mai departe din cunoștințele acumulate de-a lungul vieții și din experiențele trăite, dar, mai ales, cine este cel ce îți oferă informațiile esențiale în procesul educațional.

Recent, am conștientizat cât de mare este nevoia unui curs de jurnalism sportiv bine țintit, care să acopere toate nevoile celor care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu. În mediul academic, jurnalismul sportiv are un spațiu limitat și este încorsetat foarte mult de partea de teorie, care, într-un procent de peste 90 la sută, nu îți este deloc de ajutor atunci când ajungi într-o redacție de sport.

Pe de altă parte, există și unele academii media, cu taxe de școlarizare de mii de euro, care oricum nu îți garantează faptul că vei fi și angajat și unde jurnalismul sportiv nu primește importanța cuvenită, de asemenea. În plus, în nicio instituție media, nu ți se cere vreo diplomă la angajare, ci ești întrebat direct ce știi să faci. Iar dacă vii de pe băncile facultății, unde ai fost îndopat cu teorie și cu prea puțină practică de cineva care nu prea are vreo tangență cu domeniul în cauză, vei realiza imediat că, de fapt, nu prea știi nimic.

Așa că, după ce am experimentat și postura de profesor de jurnalism sportiv, am realizat că am capacitatea de a crea un curs atractiv și, totodată, util tuturor celor care vor să îmbrățișeze ceea ce eu numesc „cea mai frumoasă meserie din lume”. Iar după mai bine de 2300 de meciuri de fotbal comentate, sute de emisiuni realizate, cinci cărți publicate, peste cinci ani de când am fondat blogul BogdanSocol.ro, recunoscut pentru conținutul de calitate oferit, vreau să transmit mai departe din cunoștințele mele.

De aceea, am gândit un proces personalizat de educație care să vină în beneficiul fiecărui cursant: când stabilim programul de curs, întrebăm pe fiecare în parte ce vrea să afle, asupra căror aspecte să ne concentrăm mai mult și să insistăm în procesul de predare. Astfel, cursurile vor fi aplicate nevoilor fiecărui participant, care poate să aibă cunoștințe mai solide și să caute doar o perfecționare sau care este la primii pași în acest domeniu și vrea să învețe ABC-ul meseriei.

Și cum fiecare are propriile aspirații, cursul va atinge toate ramurile jurnalismului sportiv, alături de specialiști ai fiecărei nișe, așa că veți învăța despre:

 • știrile de televiziune
 • știrile de radio
 • comentariul TV
 • comentariul radio
 • crearea unui blog de sport
 • crearea unui podcast/canal propriu de YouTube

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 883

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home