Total Media News

Legislatie
ICCJ stabileşte că prescripţia răspunderii penale este o instituţie autonomă faţă de cea a pedepsei PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 21:45

      Un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că prescripţia răspunderi penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei şi a admis în acest fel o sesizare a Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă cerea lămuriri privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei.

                                                 

  ICCJ a dezbătut sesizarea făcută de CAB, secţia 1 Penală, în dosarul 530/303/2013 - un dosar de înşelăciune -, prin care s-a solicitat pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei răspunderii penale, respectiv dacă prescripţia răspunderii penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei.

Citeşte mai mult...
 
Sah
De ce pleaca sportivii de top din ROMANIA ? PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 15:48

 Astazi  despre  :

                                     Dieter Nisipeanu

             

       

    Liviu-Dieter Nisipeanu (n. 1 august 1976Brașovjudețul Brașov) este un șahist din România. Mama sa este săsoaică.

    Primul său antrenor, cel care l-a îndrumat de la vârsta de 7 ani, a fost maestrul internațional Radovici Corvin, același antrenor ce l-a descoperit și șlefuit pe Florin Gheorghiu, primul mare maestru român. La vârsta de 17 ani a câștigat campionatul național de seniori.

   

     Când citeşti despre Dieter Nisipeanu, îţi sar în ochi câştigarea europeanului de şah din 2005, locul 3-4 la mondialul american din '99 şi, chiar dacă pierdut, meciul cu bulgarul Veselin Topalov.


   Aşa că te duci spre el oarecum temător, gândind că marele maestru îţi va arunca, zeflemitor, vreo două vorbe. Te gândeşti chiar că ar fi îndreptăţit să facă asta, doar presa de sport îşi umple paginile cu femei de fotbalişti.

Dar omul vorbeşte liber, glumeşte mereu, râde şi are câte o poveste pentru fiecare campionat la care a participat. "Eram în Siberia, la Khanty-Mansiysk. Era un frig de -35 de grade. Şi trebuia să plecăm. Avionul de la Moscova costase 100 şi ceva de euro, la întoarcere ne-au cerut 350 de euro. Cred că se gândeau cât eşti de disperat să pleci şi se jucau cu tine. Oricum, puteau să ne citească mai bine. Dacă ar fi cerut 500, tot le-am fi dat". 
Apoi, alte poveşti, din Serbia în război, din Columbia cu miliţiile şi armata pe străzi, şi de prin alte bucăţi de Glob, cu transportoare de rachete, "care te depăşesc în mijlocul oraşului". Şahistul are 34 de ani, un păr blond şi lung, strâns în coadă, şi privire de om inteligent. Se fereşte să vorbească despre televiziuni, moravuri. Însă parcă nici nu ai vrea să-l auzi şi pe el vorbind despre astea, doar e cel mai mare şahist al României. "Văd mai bine, dar joc mai prost"

Citeşte mai mult...
 
Financiar
BCR elimină comisioanele OUR garantat pentru plăţile în valută către bănci din cadrul Grupului Erste PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 14:16

   Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplica pentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci din cadrul Erste Bank Group.

                     

   Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferentă tranzacţiilor în valută potrivit căreia comisioanele tuturor băncilor de pe traseul plăţii sunt suportate de către ordonator. Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontării ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul plăţii este acum suportat de ordonator o singură dată, la efectuarea plăţii.

Eliminarea comisionului OUR garantat se aplică pentru operaţiunile de plăţi iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în urmatoarele bănci:

Citeşte mai mult...
 
Sporturi individuale
Manny Pacquiao a redevenit campion WBO la semimijlocie PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Aprilie 2014 17:52

    Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, sâmbătă, la Las Vegas.

                               

   Pacquiao, 35 de ani, a câştigat la puncte, scor 116-112, 116-112, 117-111, la doi ani după o înfrângere controversată tot în faţa lui Bradley.

În meciul cu "Pac Man", Bradley, 30 de ani, a suferit prima înfrângere în 33 de întâlniri.

Pacquaio a înregistrat al 56-lea succes din carieră.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Fără bon fiscal, clienţii nu vor mai achita nota în restaurante şi baruri PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Aprilie 2014 15:13

   Clienţii restaurantelor şi barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fără să plătească, propun patronatele din turism, alături de TVA de 9% la alimentaţia publică, trecerea bacşişului pe notă şi scutirea de jumătate din taxele şi impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

                                                           

   ANAT şi FPTR au propus recent o listă cu 25 de puncte Departamentului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism, măsurile având ca scop redresarea turismului românesc.

Una dintre măsuri vizează, după modelul grecesc, introducerea posibilităţii ca clienţii care nu primesc bon fiscal în unităţile de alimentaţie publică să nu plătească nota.

"În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancţiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit şi alte taxe", a declarat agenţiei MEDIAFAX Lucia Morariu, preşedintele ANAT.

Citeşte mai mult...
 
IT
HTC One M8 din aur masiv PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 15:27

     Pentru că există o piaţă pentru astfel de terminale extravagante, noul  al taiwanezilor este disponibil si din aur masiv.

              

    Nu este prima oară când vedem terminale foarte populare produse din materiale preţioase. De cele mai multe ori însă, diverşii producători de bijuterii au această îndeletnicire, de a personaliza un smartphone gen iPhone 5 cu o carcasă din aur masiv şi diamante. Deoarece a realizat că se pot câştiga bani frumoşi din acest segment de piaţă, HTC produce noul său vârf de gamă şi într-o versiune din aur.

Odată cu lansarea globală a noului Galaxy S5, atenţia presei de specialitate s-a orientat în aceste zile către Samsung. Cum HTC nu se dă bătut, a trimis un One M8 din aur către CEO-ul T-Mobile US, John Legere. Acesta din urmă nu a rezistat tentaţiei de posta creaţia exorbitantă pe Twitter, făcând  producătorului taiwanez. Dacă ţineţi la astfel de detalii, merită reţinut că s-a folosit aproape exclusiv, pentru carcasa telefonului, aur de 24 de carate.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 588 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home