Total Media News

International
Ce se intimpla in UKRAINA ? PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Februarie 2014 06:48

                        Sunt 69 de zile. Pentru Euromaidanul de la Kiev.

                                                                    

    Bărbații s-au învățat să facă baricade în două ore. Iar o poliță în baie o instalează în două luni.
   Aceiași ukraineni.

   Echipa ukraineană de hockei din liga secundă Berkut și-a schimbat numele în Phoenix. Iar „berkut”  este cel mai urât cuvânt din Ukraina.

   Tânărul Vadim Titușko a devenit nume comun: „titușki”,  elemente agresive semi-criminale, „gopnici”, tineri șomeri, utilizați contra plată pentru acte de violență, de obicei, împotriva opoziției. Aceleași metode ca și „provocatorii” din evenimentele din 7 aprilie din Chișinău.

Mikola Azarov, fostul prim-ministru, s-a născut la Kaluga, Rusia, dintr-un tată estonian și o mamă rusoaică, pe numele Nikolai Ianovici Pakhlo. A devenit Azarov când s-a căsătorit cu Ludmila Azarova.

Ukrainenii l-au rugat pe dumnezeu să le dea un ukrainean campion mondial la box. Așa s-a născut într-un sat din Kîrgîstan, cu 43 de ani în urmă, Vitalii Kliciko, lider UDAR. Când au văzut că e așa de simplu, atunci ukrainenii l-au rugat pe dumnezeu să le mai dea un campion mondial la box. Dacă binevoiește. Așa a apărut al doilea frate, Vladimir, într-un oraș din Kazahstan.

Președintele Ianukovici a făcut pușcărie de două ori. În tinerețe. Fura căciulile oamenilor în toalete, când aceștia erau în poziția „pinguinului”. A fost îndrumat pe calea cea bună și ajutat inițial de cosmonautul Beregovoi, născut în același orășel cu Ianukovici.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza Piata auto in Ianuarie 2014 PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Februarie 2014 17:08
            Ianuarie 2014 – un început relativ bun pentru piața auto
                       
                             
       Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), au crescut cu 15,5% faţă de luna ianuarie a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 15,6%.
      Si pe plan european observăm o evoluție pozitivă, ianuarie 2014 înregistrând pe segmentul autoturisme volume cu 5,5% mai mari decât cele din ianuarie 2013. Pe cele două segmente analizate (EU15 si EU 10) creșterile sunt de 4,9% și respectiv 12,8%.
      In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (86% din totalul volumelor din luna ianuarie 2014, cu 5 puncteprocentuale mai mult decât în ianuarie 2013 (81%).
Citeşte mai mult...
 
Sport
Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide PDF Imprimare Email
Luni, 17 Februarie 2014 21:37

   Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, închis în urmă cu un an din cauza datoriilor la utilităţi, nu se va mai redeschide în urma deciziei luate de către reprezentanţii primăriei, ai federaţiei de hochei pe gheaţă şi ai unor cluburi de patinaj din Bucureşti.

            

    Directorul Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că decizia a fost luată din motive de siguranţă şi tehnice. "Am avut o întâlnire cu preşedintele federaţiei de hochei, cu tehnicul de la hochei, cu doamna Tocală, cu părinţii patinatorilor şi s-a ajuns la următoarea formulă de compromis: să fi plătit 300.000 de euro datorii plus vreo 25.000 pentru nişte piese de schimb şi să fi ţinut patinaorul o lună, pentru că la 17 grade nu se mai face gheaţă, am luat decizia să nu mai fie deschis. Nu avea rost să facem acest efort pentru nici o lună de funcţionare.

   Am luat decizia asta punând cărţile pe masă. Am tras concluziile juste şi corecte.

   Din motive de siguranţă şi motive tehnice, patinoarul Flamaropol va rămâne închis. E o decizie luată de comun acord cu cei care au avut activităţi acolo", a afirmat oficialul.

Citeşte mai mult...
 
Esential
SALARIILE bugetarilor SE MENTIN la nivelul din decembrie 2013 PDF Imprimare Email
Luni, 17 Februarie 2014 19:00

      Ordonanţa de urgenţă care prevede că în 2014 salariile bugetarilor vor fi menţinute la acelaşi nivel cu cele din decembrie 2013, cu excepţia cadrelor didactice cu o vechime de până la 6 ani, ale căror salarii sunt majorate cu 10 la sută, fără a depăşi salariul de bază, a fost adoptată tacit de Senat.

                                                  

    Ordonanţa de urgenţă 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice mai prevede ca medicii şi farmaciştii rezidenţi care au un salariu brut mai mic de 3.000 de lei să primească bursă de rezidenţiat în cuantum de 670 de lei.

    Potrivit ordonanţei, salariul lunar brut mai mic decat 3000 lei nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază.

   În ordonanţa de urgenţă se mai arată că aceasta bursă nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie bază de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru somaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Citeşte mai mult...
 
Tenis
Simona Halep cistiga turneul de la Doha PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Februarie 2014 18:51

 

                               Halep Wins Seventh & Biggest WTA Title

                           

    She made major strides in the last seven months of the 2013 season and in Australia this year, but this might just be the biggest one - Simona Halep captured the biggest WTA title of her career on Sunday, beating Angelique Kerber in straight sets to win the Qatar Total Open.

Watch highlights, interviews and more video from Doha all week, right here on wtatennis.com!

The No.7-seeded Halep broke at love in the very first game of the match and never really looked back, eventually breaking serve four times - and holding all eight of her service games - en route to a comprehensive 62 63 victory against the No.6-seeded Kerber. The match lasted just 66 minutes.

Halep's win over Kerber was her third Top 10 win of the week, having also beaten Sara Errani and Agnieszka Radwanska the last two rounds, and it's the first time she has beaten three Top 10 players at the same tournament. She is also on a six-match winning streak against Top 10 players now.

Citeşte mai mult...
 
IT
PS4 se vinde bine, jocurile de Xbox One se vand si mai bine PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Februarie 2014 10:13

           Un studiu recent al celor de la NPD scoate la iveală nişte statistici foarte interesante vizavi de competiţia dintre 

                  

    Deşi statisticile nu influenţează neapărat decizia de achiziţie sau, mai bine zis, nu ar trebui să o influenţeze, ne oferă o viziune de ansamblu a pieţei şi acest detaliu nu trebuie neglijat.

    Cel mai recent studiu al celor de la NPD, vizavi de consolele next-gen, scoate la iveală niste particularităţi foarte interesante vizavi de cine este în faţă la capitolul vânzări. Aparent,  este cea mai bine vândută consolă la ora actuală dintre modele recente. Nici măcar Nintendo Wii U care are aproximativ un an pe piaţă nu se apropie de performanţa uneltei de gaming create de Sony. Deşi Xbox One nu o duce rău, fani acestui produs trebui să trăiască cu regretul că nu folosesc cea mai populară consolă din lume. Guy Longworth, purtătorul de cuvânt al Sony a reuşit să şi întoarcă cuţitul în rană, afirmând că PS4 ,,se vinde aproape de două ori mai bine decât următorul competitor”, fiind o aluzie directă la noul Xbox.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 604 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home