Total Media News

Sport
Sponsorizarea: deductibila din impozitul pe profit PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013 21:05

             Donaţiilor de 2% pentru persoanele fizice, le corespunde varianta de 3‰ pentru persoanele juridice, concretizată printr-un contract de sponsorizare, precum este şi cel ce poate fi descărcat mai jos.

                                                                 

    Potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, sponsorizarea se realizează pe bază de contract încheiat în formă scrisă între sponsor şi beneficiar, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor.

   Motivul ce face necesară încheierea contractului de sponsorizare este acela că, în esenţă, prin actul de sponsorizare se efectuează un transfer de proprietate asupra unor valori sau bunuri.

   În cazul unei sponsorizări constînd în bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic încheiat, la valoarea lor reală în momentul predării către beneficiar.Conform Art. 31 (4), Titlul II, din Codul Fiscal, Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea şi legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) sunt în limita a 3‰ din cifra de afaceri;

b) nu depăşesc mai mult de 20%, din impozitul pe profit datorat.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Galeria şi jucatorii rapidisti au colindat fostele glorii ale clubului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013 20:46

    Fostele glorii ale clubului Rapid, Rică Răducanu, Ioan Goanţă şi Ion Motroc, au fost colindate, vineri, de reprezentanţii galeriei şi de un grup de jucători din lotul actual al formaţiei giuleştene.


    Fotbaliştii Andrei Ciolacu, Virgil Drăghia. Marian Stoica, Cătălin Păun, Florin Călin şi Mădălin Martin s-au întâlnit, vineri dimineaţă, la Stadionul Giuleşti cu aproximativ 15 reprezentanţi ai galeriei şi au colindat-o la birou pe Vali Caciureac, preşedintele CS Rapid.

   Apoi au trecut pe rând pe la locuinţele foştilor fotbalişti Rică Răducanu, Ioan Goanţă, Ion Motroc, Vasile Copil, Puiu Niţă, Teofil Codreanu, Ion Pop, Florică Drăghici şi Iosif Damaschin. Ei le-au cântat acestora colinde adaptate scandărilor galeriei şi le-au oferit cadouri. La rândul său, Rică Răducanu i-a servit pe colindători cu câte un pahar de vin.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Care este cea mai ieftina piata din Bucuresti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013 09:31

       În funcţie de piaţa de unde vă aprovizionaţi pentru sărbătorile de iarnă, puteţi plăti până la 20% mai mult pentru acelaşi coş de cumpărături. 

             

   ECONOMICA.NET a realizat un clasament al celor mai ieftine pieţe din Bucureşti, în funcţie de preţul mediu la mai multe legume.

 

     Preţurile medii la principalele legume pot diferi mult de la o piaţă agroalimentară la alta, astfel că, pentru acelaşi coş de produse, puteţi plăti cu până la 20% mai mult dacă mergeţi în una din pieţele scumpe ale Capitalei. ECONOMICA.NET a realizat, pe baza informaţiilor transmise de către Institutul Naţional de Statistică (INS), un clasament al celor mai ieftine pieţe agroalimentare din Bucureşti. Analiza a fost realizată pe baza preţurilor medii din lunile octombrie şi noiembrie 2013 din 6 pieţe bucureştene (alese de INS), luându-se în calcul un număr de 12 legume : cartofi de toamnă, fasole boabe,conopidă,varza de toamnă, salată verde,tomate,castraveţi,morcovi,ceapă uscată,usturoi uscat,ardei gras,ţelină. Menţionăm că pentru luna noiembrie nu au fost disponibile informaţiile cu privire la preţurile medii la salata verde.

Citeşte mai mult...
 
Sport
Eurosport este interesat de Liga I. Reprezentantii televiziunii s-au intalnit cu Gino Iorgulescu PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Decembrie 2013 10:23

    Grupul Eurosport este interesat să îşi diversifice conţinutul pe piaţa TV din România, în special în privinţa competiţiilor fotbalistice - inclusiv meciurile din Liga I, fapt pentru care reprezentanţii televiziunii s-au întâlnit, miercuri, cu Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

                                           

   Informaţia a fost făcută publică de Valentin Macovescu, director de Relaţii Internaţionale al Eurosport SAS, joi, la Bucureşti, la o întâlnire cu presa din România în care a prezentat planurile grupului Eurosport în următorul an pe piaţa audiovizualului românesc.

   "Anul viitor, în 2014, se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Eurosport şi logoul nostru va fi «We live for live» (Trăim pentru direct, n.r.). Meseria noastră este sportul în direct. Anul 2014 coincide şi cu, poate, o implicare mai mare a acţionarului nostru Discovery în grupul Eurosport. Discuţiile continuă cu acţionarul majoritar (grupul media francez TF1, n.r.), dar 2014 va fi anul în care ne gândim să dezvoltăm din ce în ce mai mult conţinutul numai pentru teritoriul României, cu produse de afară pentru România sau cu produse din România pentru România. Dezvoltarea conţinutului, îmbunătăţirea conţinutului este axa noastră prioritară pentru 2014 şi, în principal, avem în vedere fotbalul, pentru că ne-am dat seama şi ştim că fotbalul este cerinţa telespectatorilor şi a partenerilor noştri din România", a spus Valentin Macovescu.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Bugetul Mantuirii Neamului. Patriarhul Daniel cere Consiliilor Judetene cate 300.000 de lei PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Decembrie 2013 10:13

       În încercarea de a obţine fonduri suplimentare pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhia a trimis o scrisoare Consiliilor Judeţene prin care le-a solicitat fiecăruia o finanţare de 300.000 de lei pentru lucrările la lăcaşul de cult. Scrisori au fost trimise şi către primari.

 

    „Constatăm cu îngrijorare că, în contextul actualei crize economice, rezultatele colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător, fapt care afectează bunul mers al acestui important şantier bisericesc. În aceste condiţii, vă rugăm, Domnule Preşedinte, să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române – Catedrala Mântuirii Neamului, pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări”, se arată în scrisoarea trimisă în 11 noiembrie şi semnată însuşi de Patriarhul Daniel.

   Patriarhia a solicitat banii în baza legii 376/2007 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului. La art. 1, alin. 2, se menţionează că “fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale".

Citeşte mai mult...
 
Auto
Stiti cit costa autorizarea anuala de autorizare a Serviceurilor auto ? PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Decembrie 2013 21:26

          AUTORIZAREA unităţilor service auto şi COSTURI

                                                 

      ***  aproximare    modica   cost  autorizare  un  atelier  de reparatii  auto  care  poate  executa    operatii  de :

A1.1+ A1.2 + A1.3 + A1.4 +A1.5 +A1.6 + A1.7 + A1.8 = 8  ore  x 127,75 = 1022,00  pe  un  post  de  lucru  ( un elevator, o  rampa  sau  altceava ......... )  +...+......

Deci  daca  un  Service  are   10  posturi  de  lucru   inseamna  ca  trebuie sa   plateasca   peste    1022 x10=10 220  ( adica  102 milioane lei  vechi  .........)

 

AUTORIZAREA operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de întreţinere, de reglare precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz (ateliere de service auto)

Autorizarea se va solicita de către operatorul economic şi se va acorda pentru una sau mai multe dintre activităţile enumerate mai jos.

A1. ACTIVITĂŢI DE REPARAŢII ALE VEHICULELOR RUTIERE
A1.1. motor şi sistemele auxiliare:
A1.1.1. mas şi mac:
A1.1.1.1. cu carburaţie şi/sau injecţie mecanică;
A1.1.1.2. cu injecţie cu gestiune electronică şi sisteme de depoluare;
A1.1.1.3. cu injecţie directă de înaltă presiune şi sisteme de depoluare;
A1.1.2. motoare hibride;
A1.1.3. motoare electrice;
A1.1.4. sisteme auxiliare.
A1.2. sistemul de transmisie:
A1.2.1. transmisie mecanică:
A1.2.1.1. în trepte şi cu tracţiune pe o axă sau pe mai multe axe;
A1.2.1.2. în trepte, asistată şi cu tracţiune pe o axă sau pe mai multe axe;
A1.2.1.3. în trepte, asistată cu gestiune electronică şi cu tracţiune permanentă pe mai multe axe;
A1.2.2. transmisie automată:
A1.2.2.1. cu convertizor şi tracţiune pe o axă sau pe mai multe axe;
A1.2.2.2. cu convertizor gestionat electronic şi tracţiune pe o axă sau pe mai multe axe;
A1.2.2.3. cu convertizor gestionat electronic şi tracţiune permanentă pe mai multe axe;
A1.2.3. transmisie cu variator:
A1.2.3.1. cu variator mecanic;
A1.2.3.2. cu variator cu gestiune electronică.
A1.3. sistemul de rulare:
A1.3.1 roţi

Citeşte mai mult...
 


Pagina 622 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home