Total Media News

Cultura
Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Octombrie 2011 16:18

    Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în GROW - programul educațional inovativ deșfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC si Școala de Valori programul GROW a ajuns deja la a 6-a ediție.

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii GROW propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile GROW se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

Liceenii se pot înscrie pentru edița Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro începand cu data de 19 septembrie, dar nu mai târziu de 28 octombrie. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze.

În cadrul GROW participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice. 

Pentru toamna aceasta, temele explorate în GROW sunt:

 

Proactivity skills (Proactivitate) -  "Cum să acționezi chiar acum! "Presentation skills (Abilități de prezentare)- "Acesta sunt EU" - "Cum să te prezinți în fața unei mulțimi"Public Speaking (Abilității de prezentare în public) -  "Cum să realizezi un discurs convingător"Personal Awareness (Conștiința de sine) - " Cine sunt eu?" – participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor Personal effectiveness I (Eficiența personala I) - "Cum să îți organizezi timpul și spațiul"Personal effectiveness II (Eficiența personala II) -  "Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă"Project management skills (Abilității de management al proiectelor) -  "Cum să conduci un proiect" – participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultateRomanian values (Valori românești)"Care e influența moștenirii culturale și cum se încadreaza în ansamblul țărilor UE"

 

   Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul GROW au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiți de 110 studenți internaționali.

În cadrul ediției GROW 0.9, peste 900 de participanți de clasa a 9-a și-au descoperit punctele forte și slăbiciunile, au descoperit munca în echipa, ce înseamnă managementul de proiect și au înțeles specificul valorilor românești.

 

      alt

Echipa GROW București, formată din tineri extrem de motivați și activi, a început o campanie de promovare a proiectului în care vor vizita un număr de licee din Capitală. Elevii vor putea interacționa cu echipa organizatoare, vor putea pune întrebări și se vor putea informa despre curicula evenimentului.

 

Citeşte mai mult...
 
Auto
Competiţia mondială "The Drivers’ Fuel Challenge" PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Octombrie 2011 16:06
            The Drivers’ Fuel Challenge este o competiţie organizată de Volvo Trucks la nivel mondial şi este dedicată şoferilor profesionişti. Scopul competiţiei este identificarea şoferului care conduce cât mai economic posibil. Un stil eficient de condus contribuie semnficativ atât la reducerea cheltuielilor legate de consumul de combustibil cât şi a emisiilor poluante. Pe data de 22 octombrie, o parte dintre cei mai buni şoferi, experti în a conduce eficient, se vor întâlni în cadrul finalei competiţiei, la Volvo Demo Center din Göteborg, Suedia.

"Am constatat un entuziasm considerabil din partea ţărilor participante la competiţie, ceea ce confirmă că există un interes deosebit pentru un condus economic şi, de asemenea, că această competiţie oferă rezultate concrete privind creşterea eficienţei consumului şi reducerea emisiilor, afirmă Staffan Jufors, preşedinte şi CEO al Volvo Trucks.

 

      alt

Peste 3.600 de şoferi au participat la etapele de calificare ale competiţiei, din 15 ţări europene şi cinci asiatice. Învingătorii diverselor etape naţionale îşi vor pune la încercare abilităţile în marea finală de la Göteborg.

Volvo Trucks s-a preocupat dintotdeauna foarte intens de problemele de mediu, această preocupare constituind una dintre valorile fundamentale ale companiei. În acest sens, dezvoltarea tehnologiilor şi serviciilor care contribuie la diminuarea emisiilor poluante şi la creşterea eficienţei consumului este de mult în fruntea listei de priorităţi ale companiei. Cu produse precum transmisia I-Shift şi servicii precum Dynafleet, un sistem de management online al flotelor, Volvo Trucks a demonstrat cu abilitate că reprezintă o alegere excelentă în domenii precum protecţia mediului şi optimizarea consumului de combustibil. Totuşi, nu contează cât de avansată este tehnologia camionului; şoferul încă este factorul-cheie atunci când se are in vedere un transport eficient.

 "Şoferul este factorul decisiv când vorbim de reducerea emisiilor şi, de aceea, dorim să încurajăm şoferii profesionişti să adopte un stil de condus eficient. Un şofer priceput poate reduce consumul de combustibil cu 5 până la 10 procente, ceea ce diminuează nu numai emisiile de dioxid de carbon, dar şi costurile transportului," explică Staffan Jufors.

Citeşte mai mult...
 
Auto
100 de ani de Chevrolet PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Octombrie 2011 08:26

Compania Chevrolet a fost fondatӑ în 3 noiembrie 1911.

Anul acesta – la exact 100 de ani de la crearea companiei – te invitӑm sӑ sӑrbӑtoreşti alӑturi de noi, prin participarea la o serie de evenimente ce vor avea loc în Europa pe tot parcursul anului.

 

Moştenire europeanӑ

Rӑdӑcinile Chevrolet sunt de fapt europene. Cofondatorul companiei, Louis Chevrolet, este nӑscut în Elveţia şi din acest motiv, compania a pӑstrat dintotdeauna o aromӑ europeanӑ.

În prezent, Chevrolet este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri auto din lume – papionul auriu rӑmânând în continuare simbolul design-ului reprezentativ şi al optimismului care l-a inspirat pe Louis de-a lungul anilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Monden
Lagerfeld: lui Coco Chanel nu i-ar fi placut creatiile mele PDF Imprimare Email
Luni, 17 Octombrie 2011 13:37

Designerul casei Chanel a dezvaluit cateva secrete din spatele muncii sale intr-un interviu pentru CNN. King Karl a declarat ca atunci cand a primit oferta de a lucra pentru Chanel, brandul nu era deloc trendy.

"Am reusit sa realizam toate aceste lucrui pentru ca mi-au dat mana libera. Brandul este o imagine si tine de mine sa o innoiesc." In ceea ce o priveste pe Coco Chanel, cea care a creat casa de moda, Lagerfeld e ferm convins ca Mademoiselle Coco n-ar fi dat doi bani pe creatiile lui: "Ceea ce fac eu ea nu a facut niciodata. Nu i-ar fi placut niciuna din creatiile mele".

Cum face sa fie fresh de fiecare data? Explicatia e pe cat de simpla, pe atat de cinica: "sufar de Alzheimer cand vine vorba de munca mea. Cred ca asta e un lucru bun pentru ca, in zilele noastre, prea multi isi amintesc ce-au facut. Uita tot si ia-o de la capat!" Designerul i-a mai spus Alinei Cho, reporterul CNN, ca el este un "brand umblator". "Numele meu este Labelfeld, nu Lagerfeld", a mai declarat el.

 
Politic
Statele Unite trimit trupe in conflictul din Africa PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Octombrie 2011 09:23

    Statele Unite este gata    de  a se aventura intr-una din cele mai sângeroase conflicte din Africa, prin  trimiterea de trupe în  Africa Centrală pentru a sprijini o luptă de ani de zile împotriva unui grup de gherilă Acuzat de atrocităţi oribile.

 

                           alt

     The Obama administration said the troops will advise, not engage in combat, unless forced to defend themselves.

Citeşte mai mult...
 
International
SUA intenţionează să retraga trupele americane din Irak PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Octombrie 2011 07:41

      Decizia de a retrage  trupele americane  din  IRAK   pina la  sfârşitul lunii ianuarie va atinge mai mult de opt ani de implicarea SUA în războiul din Irak, în ciuda îngrijorărilor în curs cu privire la forţele de securitate STI şi potenţial pentru instabilitate.

    Decizia se încheie luni de la mână-stoarcerea de către oficialităţile americane asupra faptului dacă să rămânem la o retragere termen limită 31 decembrie care a fost în 2008 a seta un nou aur Negocierea acordului de securitate pentru a asigura că progresele făcute şi mai mult de 4.400 viaţa militară americană a pierdut Din martie 2003 nu nu merge la deşeuri.

 

                  alt

Citeşte mai mult...
 


Pagina 626 din 629

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home