Total Media News

Ultimele sitiri

Expozitii
Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa” PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 21:20

               Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria conferințelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

              

      Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” în colaborare cu revista educațională ”Terra Magazin” și își propune să prezinte elevilor și publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanentă a Muzeului.Duminică, 8 decembrie 2013, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Exemplare remarcabile de fluturi exotici în expoziția permanentă a Muzeului “Grigore Antipa”, susținută de către specialistul nostru, Dr. Mihai Stănescu.


    În primii ani ai secolului XX, dr. Grigore Antipa aduna cu asiduitate materiale destinate expoziției ce urma să se deschidă în noua clădire a Muzeului de Istorie Naturală din București.

Exemplarele de insecte exotice ce urmau să încânte ochii publicului bucureștean au fost cumpărate de la firma „Staudinger&Bang-Haas“ din Blasewitz (azi cartier în Dresda), unul dintre cei mai importanți comercianți de insecte din lume la acea dată.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Pericol de insolventa: Cosmote si Germanos, amenintate din Jilava PDF Imprimare Email
Joi, 05 Decembrie 2013 17:13

        Companiile Cosmote si Germanos, ambele detinute de grupul elen OTE, au fost date in judecata de catre o firma din Jilava, care solicita intrarea lor in insolventa.

                                                          

      Firma de productie publicitara Globe Media Advertising cu sediul in Jilava, judetul Ilfov, a deschis mai multe procese la Tribunalul Bucuresti impotriva companiilor Cosmote siGermanos, la finele lunii noiembrie.  In unele dosare solicita intrarea in procedura de insolventa a celor doua companii.Intrebat de catre DailyBusiness.ro ce suma pretinde Globe Media Advertising de la cele 2 companii, avocatul firmei de productie publicitara a spus ca valoarea este confidentiala. 

Citeşte mai mult...
 
Monden
Bucharest Fashion Week 2013 PDF Imprimare Email
Joi, 05 Decembrie 2013 11:13

        Între 1 şi 6 decembrie, la Bucureşti se desfăşoară Bucharest Fashion Week – un eveniment în care şi-au dat întâlnire cei mai cunoscuţi designeri români, creatorii români aflaţi pe val, dar şi nume mari internationale care au făcut istorie în modă,  mari specialişti în hair-styling, make-up şi foarte multe modele.

                

     În afara show-urilor de modă, în cadrul Bucharest Fashion Week au fost organizate şi Top Model România (cel mai important concurs de promovare a tinerelor modele din țara noastră), Miss România (cel mai așteptat concurs de frumusețe), Romanian Fashion Awards(Oscarurile românești în industria modei și modelingului, ce răsplătesc și încurajează cele mai bune prestații ale designerilor vestimentari și de accesorii, ale modelelor, fotografilor, specialiștilor în machiaj și coafură sau ale revistelor de modă și lifestyle), dar şi Gala Fotbalului Românesc (unde sunt premiate superlativele din fotbalul românesc).

 

Iată programul Bucharest Fashion Week, eveniment care va începe în fiecare zi, la 20:00:

Citeşte mai mult...
 
Automobilism international
Editia din 2014 a Formulei 1 va avea 19 curse. PDF Imprimare Email
Joi, 05 Decembrie 2013 08:31

     Ediţia din 2014 a Formulei 1 va avea 19 curse, cu trei mai puţine decât calendarul anunţat iniţial în luna septembrie, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Internaţională de Automobilism.

             

 

  

     Faţă de calendarul iniţial au fost scoase cursele de la Yoengnam (Coreea de Sud), New Jersey (SUA) şi Ciudad de Mexico (Mexic).

    O altă schimbare pentru 2014 este locaţia Marelui Premiu al Germaniei care nu va mai avea loc la Nurburgring, ci la Hockenheim.

    Calendarul complet al curselor din 2014 este următorul:

Citeşte mai mult...
 
Esential
AFACEREA UE: am dat 9 MILIARDE la bugetul Uniunii, am luat 4,8 MILIARDE PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Decembrie 2013 17:03

                  România a reuşit să atragă în ultimii şapte ani fonduri europene în valoare de 4,8 miliarde de euro, mai exact 25% din suma totală alocată de UE pentru exerciţiul financiar 2007 - 2013, de 19,21 miliarde de euro.


               Valoarea totală a fondurilor europene alocate României, inclusiv cofinanţarea, s-a ridicat la 33,5 miliarde de euro.

     Deşi suntem sub jumătate din ţinta pentru 2013, rata de absorbţie a crescut considerabil de la cele 5,5 procente de la finele lui 2011. Anul acesta, valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate în contul proiectelor derulate atât de către beneficiari din sectorul public, cât şi de către beneficiari din sectorul privat a ajuns la 2,6 miliarde de euro.

    Din păcate, însă, în ciuda îmbunătăţirii puterii de cheltuire a banilor europeni, avem în continuare probleme, cea mai recentă fiind reprezentată de corecţiile de peste 1 miliard de euro anunţate recent de ministrul Teodorovici pentru deficienţele din sistem din perioada 2009-2011. Cât despre contribuţia României la bugetul UE, în 2013, aceasta a fost de circa 1,5 miliarde de euro, în total ea ridicându-se la circa 8,9 miliarde de euro din 2007 până în prezent.

Înaintea noii perioade de programare, pentru care Guvernul român s-a angajat să demonstreze că a învăţat din lecţiile trecutului, gândul vă prezintă un bilanţ al experienţei româneşti cu banii europeni din ultimii şapte ani.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Impozitele nu sunt atat de usoare cum se vad din Palatul Victoria ! PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Decembrie 2013 23:12

                        Greu cu impozitele in Romania ?

                                                         

    Autoritatile incearca sa ne linisteasca, aratand cu degetul catre tarile dezvoltate, unde fiscalitatea ar fi si mai impovaratoare. Contribuabilul vede insa ca are de platit foarte multe taxe si cand incearca sa-si achite binevoitor obligatiile, se ciocneste de viciile sistemului.

    "Sunt convins ca in Romania in acest moment toate taxele sunt mai mici si decat in SUA si decat in majoritatea covarsitoare a tarilor europene, cu exceptia Bulgariei, daca nu ma insel", a declarat recent premierul Victor Ponta.

    El raspundea astfel unui comunicat transmis de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), care aceasta isi exprima ingrijorarea fata de noul val de impozite si taxe anuntate in ultima vreme de catre Guvernul Romaniei.Si astfel ia nastere un mit: nivelul de impozitare din Romania e scazut, sa fim multumiti ca nu e ca la altii, mai rau. Adevarat, fals?"

Citeşte mai mult...
 


Pagina 627 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home