Total Media News

Ultimele sitiri

Invatamant
M.T.S. organizeaza „Salonul National de Inventica şi Creaţie Stiintifica pentru Tineret 2013” PDF Imprimare Email
Joi, 14 Noiembrie 2013 14:04

               Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 20 – 24 noiembrie 2013, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XI-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”.

 

      În cadrul evenimentului, tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, pasionaţi de cunoaştere şi dezvoltare ştiinţifică, îşi vor expune invenţiile.

     Printre expozanţi, la „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret” participă şi Ionuţ Budişteanu, tânărul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur şi care a obţinut marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA. 

     Pentru meritele sale, românul  a fost inclus în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume în 2013. De asemenea, printre concurenţi se numără şi The Solar Architect din Constanţa, ocupanţii locului 2 la concursul Space Settlement Design Contest organizat de NASA Ames Research Center, precum şi Catană Andreea Diana, ocupanta locului 9 în cadrul aceluiaşi concurs.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Anton Helesteanu: Dragomir si Iorgulescu au sanse egale PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Noiembrie 2013 16:47

     Directorul sportiv al FC Botoşani, Anton Heleşteanu, consideră că Gino Iorgulescu are şanse egale cu actualul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, la alegerile care vor avea loc joi.

                                                                                                     

    "Nu va fi simplu pentru niciunul din cei doi candidaţi. Este o luptă în care va conta programul fiecăruia, cine va convinge electoratul format din 18 cluburi. Sincer, eu cred că şansele sunt în momentul de faţă 50-50. Multe cluburi şi-au manifestat deja opţiunea, dar nici aşa nu poate fi vreunul sigur. Noi suntem un popor hârşâit prin alegeri electorale şi ştim foarte bine că lucrurile se pot schimba de la o oră la alta", a spus Anton Heleşteanu.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Asoc. Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare: BNR a protejat băncile şi contractele de credit PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Noiembrie 2013 16:22

           Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare: BNR a protejat băncile şi contractele de credit cu clauze abuzive

 

     Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) apreciază că Banca Naţională a României a protejat sistemul bancar şi contractele de credit care cuprind clauze abuzive, motivând stabilitatea financiară, atitudine care nu avantajează însă nici consumatorii nici instituţiile de credit.

     "Cel puţin la nivelul BNR a existat o atitudine de protejare a sistemului bancar şi a contractelor existente, cu clauze abuzive, motivându-se stabilitatea financiară. Dar stabilitatea sistemului bancar nu poate fi obţinută cu preţul dreptului la o viaţă decentă a consumatorului", a declarat miercuri preşedintele AURSF, Alin Iacob.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
Legislatie noua 13 noiembrie 2013 PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Noiembrie 2013 10:29

                   Monitorul Oficial, Partea I nr. 686 din 08/11/2013

                                                                         
        Ordin nr. 3477/2013 - Ordinul nr. 3477/2013 privind definirea caracterului ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară terţă
Ordin nr. 1475/2013 - Ordinul nr. 1475/2013 privind publicarea Rezoluţiei Consiliului guvernatorilor nr. 137 a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Decret nr. 852/2013 - Decretul nr. 852/2013 privind conferirea Ordinului Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler
      Rezoluţie nr. 137/2011 - Rezoluţia nr. 137 privind Amendamentul la Acordul de înfiinţare a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru a permite băncii să opereze în ţările din Regiunea Mediteranei Sudice şi de Est din 30.09.2011
Decret nr. 853/2013 - Decretul nr. 853/2013 privind conferirea Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler
    Decizie nr. 449/2013 - Decizia nr. 449/2013 privind eliberarea domnului Alexandru Năstase din funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine
Decret nr. 854/2013 - Decretul nr. 854/2013 pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Convenţiei privind asistenţa administrativă reciprocă în domeniul fiscal şi a Protocolului de amendare a acesteia, semnate la Strasbourg la 15 octombrie 2012

Citeşte mai mult...
 
Companii
Cel mai mare proprietar de malluri din Romania cere insolventa propriului proiect PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Noiembrie 2013 12:22

     Fondul de investiţii Argo Real Estate Fund (AREOF), care deţine parcul comercial ERA Park Oradea, optează pentru deschiderea procedurii de insolvenţă pe fondul unei dispute legale cu firma care s-a ocupat de construcţia proiectului, SC Construcţii Bihor SA, se arată într-un anunţ al AREOF remis Bursei de la Londra.

               

   Decizia AREOF de a-şi trimite în insolvenţă propria firmă, Omilos Oradea, cea prin care a fost construit parcul comercial ERA Shopping, vine pe fondul unei dispute legale cu societatea Constructii Bihor, care cere 3,2 milioane de euro, datorie provenită din contractul de construcţie.

„Omilos Oradea îşi va cere insolvenţa voluntar după consultarea cu principalii creditori. Societatea are un credit de 62,3 milioane de euro către creditori", se mai arată în anunţul de la Bursa de la Londra.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Creşterea accizei la carburanţi devine direct proporţională cu creşterea insolvenţei în transport PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Noiembrie 2013 09:30

Creşterea accizei la carburanţi devine direct proporţională cu creşterea insolvenţei în transportul rutier


                               
 

      Transportatorii rutieri s-au transformat  în ultimii ani în victime reale ale unui trend anual de creştere a preţurilor la carburanţi într-o Românie în care transporturile, depozitarea şi logistica reprezintă 10% din PIB.

     Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România trage din nou un semnal de alarmă pentru înfrânarea majorării preţurilor, fenomen ce dirijează inevitabil, prin componenta de transport, creşterea preţurilor finale ale tuturor produselor de pe piaţă pentru consumatori.

    Considerăm că, prevederea introducerii unei accize de 7 eurocenţi la litrul de carburant este total nepotrivită în acest moment şi dorim să menţionăm că aceasta reprezintă o ameninţare gravă şi permanentă pentru stabilitatea unei industrii cu un impact atât de puternic asupra economiei.

Industria transporturilor a ajuns la limita toleranţei si suportabilităţii, astfel că orice majorare a costurilor trebuie să fie transmisă integral şi imediat clienţilor/beneficiarilor, evitându-se în acest mod dezechilibrul unui întreg sistem logistic.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 636 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home