Total Media News

Ultimele sitiri

Esential
Salariile bugetarilor rămân la nivelul din 2013, majorari de pana la 10% doar la profesori debutanti PDF Imprimare Email
Luni, 11 Noiembrie 2013 11:43

     Cuantumul brut al salariilor de bază şi sporurilor acordate bugetarilor va fi menţinut anul viitor la acelaşi nivel cu luna decembrie 2013, fără să fie aplicată valoarea de referinţă din Legea salarizării unitare, o creştere salarială de până 10% fiind prevăzută doar pentru profesori debutanţi.

                                                           

    Măsura va fi aprobată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă şi justificată prin faptul că neaplicarea acesteia ar genera un impact suplimentar asupra asupra deficitului bugetului general consolidat de 4,6% din produsul intern brut, afectând în mod semnificativ sustenabilitatea finanţelor publice.

    Începând cu 1 ianuarie 2014, medicii şi farmaciştii rezidenţi cu un salariu lunar brut mai mic decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei. Bursa nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj,  asigurări sociale de sănătate  sau  pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

 

Citeşte mai mult...
 
Monden
Gabriela Isler din Venezuela a castigat Miss Universe 2013 PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Noiembrie 2013 18:44

            Coroana cu diamante a fost acordată Gabrielei Isler, o prezentatoare de televiziune de 25 de ani, de Olivia Culpo, câştigătoarea de anul trecut.

                   

   Isler a fost urmată de reprezentantele statelor Spania, Ecuador, Filipine şi Brazilia, astfel trei din primele cinci locuri fiind ocupate de femei din America de Sud.

    În total, 86 de femei au concurat pentru titlul pus în joc. Unul din membrii juriului a fost vocalistului grupului Aerosmith, Steven Tyler.

Citeşte mai mult...
 
IT
SpaceGlasses, un nou dispozitiv pentru realitatea augmentata PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Noiembrie 2013 13:42

           Startup-ul pe nume META va lansa în curând o versiune pentru dezvoltatori al variantei SpaceGlasses, un concept interesant pentru realitatea augmentată.

                      

   Cu ajutorul lui SpaceGlasses utilizatorul va putea interacționa cu obiectele 3D create de realitatea augmentată. Există desigur similarități cu Google Glass unde, există însă o singură lentilă controlată prin comenzi vocale, și cu Oculus Rift care este practic un ecran complet ce acoperă ochii. SpaceGlasses pot detecta poziția degetelor în spațiu și permit manipularea obiectelor 3D prin “atingerea” acestora.

 

   Chiar daca ochelarii par destul de mari, în curând aceștia ar putea fi la fel de subtili ca o pereche de ochelari de soare obișnuiți, oferind astfel și un confort net superior. Varianta pentru dezvoltatori a lui SpaceGlasses va fi distribuită în cursul lunii Ianuarie. Aceștia pot fi comandați începand de acum, însă la un preț destul de ridicat de 667 dolari. Chiar dacă reprezintă doar jumătate din suma pe care o plătești pentru GoogleGlass, SpaceGlasses nu sunt deloc ieftini.

Citeşte mai mult...
 
Companii
Caffe Corsini are doar un singur scop: de a raspandi cultura de cafea ca un mod de viata PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 21:26


      Pentru a realiza acest lucru, căutăm, gustăm, evaluăm și selectăm toate boabele noastre de cafea, ce provin din origini diferite, pentru a crea un gust care nu este doar rodul mașinilor și al laboratoarelor, rezultatul fiind produse cu aromă și gust specific propriu.

    
     Din anul 1950 familia Corsini s-a specializat în importul de cafea si de prăjirea acesteia. O pasiune care a condus această activitate până în ziua de astăzi.
     Originile cafelei Corsini, reprezintă produse cu aromă si gust specific propriu. Un spectru de locuri exotice îndepartate, unde fabuloase păsări colorate străpung frunzele luminescente ale copacilor gigantici din pădurile montane. Pe măsură ce vei explora lumea de cafea cu noi, veti cunoaste oameni si locuri foarte rar văzute de turistii conventionali.     Vă dorim călătorie plăcută si sperăm să vă bucurati de experiența dumneavoastră prin cultura complexă si fascinantă de cafea!

   Cafea: oameni si locuri

    Cafeaua nu este doar o plantă, ci un tovarăş nedespărţit în călătoria vieţii. Aceasta aduce gânduri profunde, interioare şi descoperă calea adevărului, ca într-un vis care face inima și mintea să fie antrenate într-o cursă de viteză și intensitate.
   A ridica o ceaşcă de cafea în dreptul buzelor este o acțiune simplă, de zi cu zi, şi totuşi una de mare complexitate. Pe măsură ce se scurge încet cupa şi savurezi aroma, simțurile tale sunt în stare de ebrietate. Căldura se extinde treptat în interiorul tău, iar aceasta este o senzaţie, o formă de energie, care din nou, restabilește pofta de viață.
Citeşte mai mult...
 
Consumator
Care este ora potrivita ca sa bei cafeaua ? PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Noiembrie 2013 22:59

  Cafeaua acţionează cel mai eficient dacă este băută între 9.30 şi 11.30 dimineaţa, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire, conform studiilor efectuate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland.

                           

  Explicaţia este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa, începe uşor să scadă spre sfârşitul dimineţii, informează dailymail.co.uk.

În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineţii, când nivelul de cortizon este mare, cafeina interacţionează cu acest hormon, iar organismul dezvoltă rezistenţă la cafeină, care nu îşi va mai face efectul.

Neurologul Steven Miller a arătat că oamenii care beau cafea atunci când nivelurile de cortizon sunt crescute - între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa - dezvoltă toleranţă la cafeină, datorită căreia vor simţi nevoia să crească doza.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Comisia de Recurs a FRF a decis inlaturarea sanctiunii de opt puncte in cazul FC Vaslui PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Noiembrie 2013 22:40

    Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, joi, înlăturarea sancţiunii disciplinare de opt puncte aplicată echipei FC Vaslui ca urmare a unei hotărâri a Comisiei de Disciplină, din data de 2 octombrie, informează frf.ro.

                                                 

   "În data de 7 noiembrie 2013, Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, în dosarul 153/CR/2013 prin decizia nr. 153, a pronunţat următoarea soluţie: «Admite recursul. Desfiinţează hotărârea C.D. nr. 128/02.10.2013. Înlătură sancţiunea disciplinară cu 8 (opt) puncte aplicată SC Sporting Club SA. Definitivă şi executorie pe plan intern»", este comunicatul Comisiei de Recurs al FRF.

    În data de 2 octombrie, echipa FC Vaslui a fost sancţionată cu scăderea a opt puncte din cele acumulate în actuala ediţie a Ligii I de către Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a litigiului cu agentul de jucători Ionel Codoban. "Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în şedinţa Comisiei de Disciplină din data de 2 octombrie 2013 s-a hotârât respingerea cererii de repunere pe rol formulată de SC Sporting Club SA Vaslui, ca neîntemeiată. Respingerea contestaţiei la executare şi cererea de suspendare a executării, ca inadmisibile. În baza art.24, lit. C, pct. 1, lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, decide sancţionarea SC Sporting Club SA Vaslui cu interzicerea dreptului de a transfera şi sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată - de punctare 8 puncte; pentru perioada 25.07.2013 – 08.08.2013 – 2 puncte; 09.08.2013 – 23.08.2013 – 2 puncte; 24.08.2013 – 09.09.2013 – 2 puncte; 10.09.2013 – 24.09.2013 – 2 puncte", se menţiona într-o scrisoare a comisiei adresată FC Vaslui şi publicată în octombrie pe www.frf.ro.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 637 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home