Total Media News

Invatamant
Elevii romani au cucerit medalii de aur si argint la Olimpiada Internat. de Stiinte ale Pamantului PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 20:38

          Elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în India, au obţinut o medalie de aur şi trei de argint, România ocupând astfel locul al treilea în clasamentul neoficial pe ţări.

                                                 

     Cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) a avut loc la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie.

     Palmaresul României - o medalie de aur şi trei de argint - este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Vine CEA MAI GREA IARNA din ultimii 100 de ani PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 18:19

    Roxana Bojariu, şeful Secţiei Climatologie din ANM, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţia potrivit căreia în Europa se anunţă cea mai geroasă iarnă din ultimii 100 de ani nu este fundamentată ştiinţific, neputându-se face o astfel de predicţie cu atât de mult timp înainte.

                 

     Contactată de MEDIAFAX în legătură cu ştirile apărute în ultimele două zile potrivit cărora meteorologi ruşi, dar şi unii europeni ar anticipa iarna cu cele mai scăzute temperaturi din ultimul secol, Bojariu a spus că "nu este fundamentat ştiinţific să se facă o astfel de afirmaţie" şi că, din câte ştie, aceasta nu aparţine unui serviciu naţional de meteorologie, omolog al Autorităţii Naţionale de Meteorologie (ANM).

    Ea a mai arătat că nu pot fi previzionate temperaturile şi precipitaţiile care se vor înregistra în iarnă cu atâta timp înainte, existând deocamdată doar indicaţii în acest sens, care nu sunt suficiente pentru o predicţie.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Sanctiunile din noua legislatie rutiera, micsorate substantial fata de proiectul initial PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 17:23

     Sancţiunile din noua legislaţie rutieră au fost modificate substanţial faţă de proiectul de act normativ iniţial, cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, faţă de 16.000 lei, iar suspendarea permisului, după un accident grav, urmând să vizeze o perioadă de cel mult doi ani, faţă de cinci.

                         

    Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat publicităţii, vineri, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în forma revizuită în urma dezbaterii publice.

   Practic, forma revizuită, făcută publică la nouă zile după cea iniţială, include sancţiuni sensibil mai mici decât cele din prima variantă a proiectului.

Citeşte mai mult...
 
Sport
UN CREDIT PE TERMEN LUNG PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 12:31

 

    "  Am sa va spun o poveste.

                        

    Acum multa vreme, am avut un nepot minunat.

    Un frumos ca-n poveste. Multiplu campion de scrima.

    Intr-o zi, se antrena pe plansa, cu prietenul lui cel mai bun. In mijlocul antrenamentului, spada prietenului lui s-a rupt si a intrat vreo 20 de centimetri, in plamanul nepotului meu, prin singurul loc descusut din costum,  de vreo 6-7 centimetri.

    A murit cateva ore mai tarziu, la spital. Avea 24 de ani. Sportul e un credit pe termen lung. Nu-ti da libertate, asa cum spun mesaje sforaitoare motivationale. Sau, nu acea libertate dezlanata, pe care unii dintre noi am vrea-o. Dimpotriva, te leaga. Iti cere timp, resurse, bani

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Viorel Moldovan: Vreau promovarea din primul an cu FC Rapid PDF Imprimare Email
Joi, 19 Septembrie 2013 19:52

   Noul antrenor al echipei FC Rapid, Viorel Moldovan a declarat, joi, la baza ProRapid, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că îşi doreşte promovarea în Liga I din primul an, deşi este conştient că va fi greu de obţinut în lipsa unei susţineri financiare corespunzătoare.

                                          

    "O să am presiune ca antrenor la Rapid. Exigenţa este enormă. Vin într-un moment destul de delicat când nu curge încă lapte şi miere. Sper să creez o emulaţie de a readuce echipa în prima ligă. Nu avem timp de pierdut, vreau promovarea din primul an. Rapidul este o echipă cu o istorie mare care obligă. Rapidul este un brand. De două zile vorbesc cu domnul Zamfir (n.r. - Adrian Zamfir, unul dintre acţionarii FC Rapid) şi nu am tergiversat lucrurile. Nu ascund că am vrut să vin antrenor la Rapid. E momentul să dau şi eu ceva Rapidului, pentru că el mi-a oferit multe", a spus Moldovan.

Citeşte mai mult...
 
Media-Publicitate
Radio Guerrilla SE INCHIDE: CNA a retras toate licentele postului de radio PDF Imprimare Email
Joi, 19 Septembrie 2013 19:42

   Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

                                           

    Decizia a fost luată de CNA după ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunţuri postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

     În şedinţa precedentă a CNA, din 17 septembrie, CNA a anunţat că vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegală, precizând că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie. În aceeaşi zi, anunţurile de scoatere la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 668 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home