Total Media News

Ultimele sitiri

Esential
Salt istoric facut de omenire PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Septembrie 2013 08:36

     NASA:

     "Salt istoric facut de omenire." Voyager 1 a parasit oficial Sistemul Solar

                               

 

       NASA a anuntat joi, oficial, ca sonda spatiala americana Voyager 1, lansata in 1977, a devenit primul obiect facut de om care a parasit Sistemul Solar.

Dupa o calatorie de aproape 36 de ani, sonda le va permite cercetatorilor pentru prima data sa inteleaga ce exista in spatiul interstelar. "Sonda s-a aventurat in spatiul interstelar. Se afla la 19 miliarde de km de Soare" a declarat NASA intr-un comunicat.

Citeşte mai mult...
 
International
"Spre deosebire de Rusia, Statele Unite apara drepturile omului in tara si in lume" PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Septembrie 2013 08:18

          Casa Albă i-a ripostat joi lui Putin, care şi-a exprimat îndoiala cu privire la caracterul "excepţional" al Statelor Unite, afirmând că, "spre deosebire de Rusia", Washingtonul apără drepturile omului, inclusiv în Siria.


                            

              Casa Albă a ripostat afirmaţiilor lui Putin: "Spre deosebire de Rusia, Statele Unite apără drepturile omului în ţară şi în lume" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

            În contextul în care la Geneva începeau joi negocieri ruso-americane privind arsenalul chimic sirian, Jay Carney, un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, a dat asigurări că "Rusia este singură şi izolată" în privinţa acuzaţiilor potrivit cărora opoziţia siriană a recurs la un atac chimic pe 21 august.

           The New York Times (NYT) a publicat joi un articol al lui Putin, în care conducătorul rus afirmă că rebelii sirieni, ci nu armata regimului Bashar al-Assad, sunt cei care au folosit arme chimice luna trecută lângă Damasc, cu scopul de a provoca o intervenţie a Statelor Unite.

          Preşedintele rus îşi încheia textul cu un atac extrem de dur la adresa mândriei naţionale americane, afirmând că "nu este de acord cu argumentul dezvoltat (de către preşedintele american Barack Obama) privind excepţionalismul american".

Citeşte mai mult...
 
International
Islanda isi suspenda pe termen lung negocierile de aderare la Uniunea Europeana PDF Imprimare Email
Joi, 12 Septembrie 2013 15:45

            Ministrul afacerilor externe islandez, Gunnar Bragi Sveinsson, a anuntat joi ca a suspendat pe toata durata actualului legislativ negocierile de aderare ale tarii sale la Uniunea Europeana.
                                     
    “Am dizolvat echipa si grupurile de negociere si niciun summit nu va mai avea loc. UE a decis ca nu va mai continua IAP (Instrument de asistenta pentru preaderare)”, a explicat Sveinsson in timpul unui discurs sustinut in fata parlamentarilor de la Reykjavik. 

    Uniunea Europeana a acordat Islandei 5,8 milioane de euro pentru 2013 cu titlul de IAP, dupa candidatura depusa de Reykjavik in 2009. in aprilie, o coalitie de centru-dreapta eurosceptica a castigat alegerile legislative cu promisiunea de a nu finaliza acest proces. “Guvernul este unanim pe aceasta tema.

Citeşte mai mult...
 
Companii
Impozitul forfetar se aplica de la 1 ianuarie 2014. PDF Imprimare Email
Joi, 12 Septembrie 2013 15:40

     Impozitul forfetar, prin care se inlocuieste cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o suma fixa, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat in prima lectura miercuri in Guvern si care va fi trimis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta.

                                
 
     Surse guvernamentale au declarat agentiei Mediafax ca proiectul de lege nu a putut fi adoptat, miercuri, deoarece nu primise toate avizele necesare, si va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare, pentru a fi apoi dezbatut in regim de urgenta in legislativ. 

    Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat ca impozitul forfetar se va aplica pentru cateva mari categorii de servicii: hoteluri si pensiuni; restaurante, baruri si cafenele; saloane de infrumusetare si spalatorii auto.

Citeşte mai mult...
 
Energie
2014: liberalizarea completa a pietei de energie electrica pentru companii PDF Imprimare Email
Joi, 12 Septembrie 2013 08:30

          În cazul clienţilor business care decid să opteze pentru o altă ofertă de electricitate decât cea a furnizorului actual, noua lege a energiei şi gazelor naturale nr. 123/2012 permite realizarea acestui lucru într-un termen de maximum 3 săptămâni de la iniţierea schimbării furnizorului.


       În cazul clienţilor business care decid să opteze pentru o altă ofertă de electricitate decât cea a furnizorului actual, noua lege a energiei şi gazelor naturale nr. 123/2012 permite realizarea acestui lucru într-un termen de maximum 3 săptămâni de la iniţierea schimbării furnizorului.

      Piaţa de energie electrică din România este total deschisă încă de la 1 iulie 2007, iar până la 1 ianuarie 2014, conform legii nr. 123/2012, toate ofertele pe care le vor primi clienţii business vor proveni din piata concurenţială. În final, liberalizarea completă a pieţei va duce la preţuri competitive şi servicii tot mai performante, oferite de furnizori clienţilor lor de pe piaţa liberă.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Lovitură TERIBILA pentru NATIONALA ROMANIEI din partea FIFA PDF Imprimare Email
Joi, 12 Septembrie 2013 07:41

         Romania a pierdut meciul cu Turcia si are sanse mici sa mai prinda barajul de calificare la CM 2014, dar vestea si mai proasta vine de la FIFA.FIFA a decis sa inceapa o actiune disciplinara impotriva Romaniei, dupa incidentele petrecute la meciul cu Ungaria.

                                              

       Conform unor surse autorizate, observatorul englez Mike Foster a intocmit un raport in care a mentionat ca "fanii romani au apelat la scandari cu continut xenofob", iar in tribune "au existat doua incidente intre grupuri de suporteri".

       Raportul a fost trimis pe adresa FIFA, iar forul mondial a decis sa inceapa o ancheta disciplinara. "Tricolorii" risca astfel sa joace fara spectatori ultimul meci din aceste preliminarii, pe care il vom disputa impotriva Estoniei.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 673 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home