Total Media News

Ultimele sitiri

International
Uniunea Europeana a decis suspendarea furnizarii de echipamente de securitate si arme catre Cairo PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 19:50

    În cadrul unei reuniuni extraordinare de la Bruxelles, pe tema crizei egiptene, miniştrii de Externe au decis reexaminarea ajutorului pentru Egipt, ca reacţie la intensificarea violenţelor din această ţară, soldate sute de morţi în ultima săptămână.

                         

    Statele membre ale Uniunii Europene "au fost de acord privind suspendarea licenţelor de export pentru echipamentele care ar putea fi utilizate în cadrul represiunii interne", informează un comunicat oficial. Asistenţa în domeniul securităţii "va fi reexaminată", au decis miniştrii de externe europeni.

     Majoritatea ţărilor din cadrul Uniunii Europene au anunţat deja că vor suspenda livrarea de arme către Egipt, afectat de criză politică.

Citeşte mai mult...
 
Timp liber
Programul "Litoralul pentru toti" se va desfasura in perioada 2 - 29 septembrie. PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 19:42

    Programul "Litoralul pentru Toţi", ediţia de toamnă, care se va desfăşura în perioada 2 - 29 septembrie a fost lansat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).



   Potrivit unui comunicat comun al Asociaţiei Litoral, ANAT şi FPTR, această ediţie beneficiază de aceleaşi tarife maximale ca în ediţia mai-iunie.

   Astfel, tarifele maximale pentru un sejur de şase nopţi pentru o persoană ajung la 205 lei la un hotel de o stea, fără mic dejun, 235 de lei la un hotel de două stele, fără mic dejun, 265 de lei la un hotel de trei stele, fără mic dejun, 315 lei la un hotel de două stele, cu mic dejun, 425 de lei la un hotel de trei stele, cu mic dejun, 485 de lei la un hotel de patru stele, cu mic dejun şi 605 lei la un hotel de cinci stele, cu mic dejun.

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
Expozitia „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene” PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 13:25

Expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene” a atras peste 20.000 de vizitatori

                              

     Peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Municipiului Bucureşti, începând cu data de 19 iulie, pentru a descoperi expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, aceasta devenind, astfel, cea mai de succes expunere realizată la Palatul Suţu.

 

    Expoziţia, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, poate fi vizitată gratuit în fiecare zi a săptămânii. În cadrul expoziţiei sunt distribuite gratuit pliante şi cataloage atât în limba română, cât şi în engleză, în care sunt prezentate mecanismele care au permis acestei populaţii să atingă un înalt nivel artistic şi spiritual.

Citeşte mai mult...
 
Auto
45 de ani de la inaugurarea uzinei de la Mioveni. PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 12:19

     Productia companiei Dacia se apropie de 5 milioane de automobile, la 45 de ani de cand primul autoturism produs sub marca Dacia iesea de pe liniile de fabricatie ale uzinei de la Mioveni, in judetul Arges, in urma cu 45 de ani, pe 20 august 1968.

                                                     

      Potrivit datelor Dacia, la finalul anului 2012 productia uzinei auto de la Mioveni totaliza 4,585 milioane automobile. Capacitatea de productie este de 350.000 de masini/an, iar statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) arata ca in primul semestru din 2012 au fost produse 63.735 de masini Dacia Duster, 62.957 Dacia Sandero si 54.227 Dacia Logan

     Cel mai probabil, automobilul cu numarul 5.000.000 va iesi de pe liniile de fabricatie la inceputul anului 2014, scrie Agerpres. Dacia a fabricat 1,959 de milioane automobile din gama 1300/1310 si derivatele sale (break, sport), 319.000 de pickup-uri (Dacia Papuc), 38.000 de autoturisme Nova, 60.000 de SuperNova, 79.000 de Solenza si aproximativ 2,3 milioane de automobile Logan, Sandero si Duster. Activitatea Uzinei Dacia si a platformei logistice de la Mioveni a generat anul trecut 7,7% din exporturile Romaniei. Aceasta performanta claseaza Dacia pe primul loc in topul companiilor exportatoare ale tarii. In 2012, 93% din productia Uzinei Vehicule Dacia a fost exportata. De asemenea, aproximativ 70% din productia Uzinei Mecanica si Sasiuri este destinata exportului in uzinele din Grupul Renault

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 11:56

 

        Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, marti, ca incepand din anul scolar 2013/2014 vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.


      El a precizat ca este necesar sa se aplice o astfel de masura in conditiile in care pana la clasa a VIII-a nu exista nicio evaluare.

     "Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Ce “minuni” fiscale a facut Guvernul Ponta PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 09:03

 

                         “Haiducie fiscala” made in FMI.

           Ce experiment unic propune Fondul Monetar in Romania

                                

      Romania este, de la debutul crizei, locul in care FMI face experimente economice. Masurile dure de austeritate luate in ultimii ani, fara precedent in Europa, au facut ca statul sa se salveze, dar economia sa intre in coma. Mai nou, expertii FMI propun un nou experiment ce aminteste de haiducie - iau de la bogati ca sa dea la… (ar fi trebuit sa scriem saraci), insa nu este cazul…
         Reducerea TVA la paine de la 1 septembrie a fost promovata de Guvernul Ponta drept un adevarat succes. In teorie, cel putin, ar trebui ca pretul painii si evaziunea fiscala sa scada odata cu reducerea taxei. Ramane de vazut.Masura, anuntata cu mare pompa de premierul Ponta care s-a laudat ca a convins FMI-ul sa o accepte, ascunde insa un adevarat experiment fiscal. FMI si-a dat acordul pentru reducerea TVA la paine in schimbul cresterii altor taxe, in special pe produsele de lux.  
Citeşte mai mult...
 


Pagina 689 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home