Total Media News

Stiri premium
Ungaria este la un pas de colaps: Forintul a cazut la un nou minim fata de euro PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 13:10

Forintul s-a depreciat joi la un nou minim istoric fata de euro, iar dobanzile la care se imprumuta Ungaria pe termen lung au ajuns la 11%, guvernul promitand sa incheie de urgenta un acord cu institutiile financiare internationale pentru a iesi din criza, transmite Reuters, citat de Mediafax.

                     

Ministrul dezvoltarii nationale, Tamas Fellegi, unul dintre principalii responsabili de negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca guvernul vrea un acord de finantare externa "cat mai curand posibil" si este gata sa discute orice propunere din partea institutiilor financiare internationale care se va alinia interesului national.

"Suntem gata sa negociem fara preconditii, suntem deschisi fata de orice subiect la masa negocierilor", a afirmat el.

Citeşte mai mult...
 
Sport
Schlierenzauer si-a vazut visul cu ochii. Victorie in Turneul Celor 4 Trambuline PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 08:20

Dupa ce a ratat continuarea cursei pentru marele slem prin clasarea pe locul doi la Innsbruck, Schlierenzauer si-a concentrat intreaga atentie asupra etapei finale de la Bischofshofen si a luptei pentru intaietate cu Thomas Morgenstern.

 

 

                                   
Acesta din urma a castigat etapa finala cu o saritura ce a masurat 135 de metri si care i-a adus 138.7 puncte.

Norvegianul Andres Bardal s-a clasat pe locul al doilea, cu 136.5 puncte, in timp ce Schlierenzauer a fost al treilea, cu 128.4 puncte.

Cum diferenta dintre Schlierenzauer si Morgenstern era de 17 puncte inaintea etapei de la Bischofshofen, locul al treilea i-a fost suficient lui Schlierenzauer sa obtina victoria la general in a 60-a editia a turneului.

Vremea a dat peste cap programul etapei finale a competitiei. Dupa ce calificarile care trebuiau sa aiba loc joi au fost anulate si reprogramate pentru vineri, organizatorii au renuntat la spectaculosul format knock out, programand etapa ca una obisnuita de Cupa Mondiala.

In cele din urma cortina a fost trasa peste editia din acest sezon a turneului in urma rezultatelor consemnate la finalul primei manse, dupa ce caderile masive de zapada au dat mari batai de cap organizatorilor.

Schlierenzauer este al zecelea saritor austriac care castiga Turneul Celor 4 Trambuline, iar Austria a egalat Finlanda la numarul de victorii.

In afara bataliei pentru prima pozitie, etapa de la Bischofshofen a avut o insemnatate aparte si pentru japonezul Noriaki Kasai. La 39 de ani acesta a participat in a 400-a etapa de Cupa Mondiala din cariera.

 

 

 

 

 

                                                           Sursa : Onlinesport

 
Auto
Volkswagen Autovehicule pasageri oferă 5.1 milioane de vehicule în 2011 PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Ianuarie 2012 20:07

  Grupul Membru al Consiliului de Vanzari Christian Klingler: "avantaje majore pentru pasageri Volkswagen Autovehicule de brand" Wolfsburg,


- Volkswagen Autoturisme a  terminat  anul  2011 cu un nou record: Pentru prima dată într-o perioadă de douăsprezece luni, marca a livrat 5.1 (4.5; 13.1 la sută) * de milioane de autovehicule pentru clienţii din întreaga lume.


"Volkswagen Autovehicule marca de pasageri  a   facut progrese majore anul trecut, datorită unei game noi, model inovativ şi ecologic. !

Vehiculele noastre noi, cum ar fi Passat, Jetta si Beetle, , au făcut un start excelent în condiţii dificile de piaţă - condiţii care vor rămâne dificile în 2012 - şi a consolidat în mod semnificativ poziţia concurenţială Volkswagen, "Consiliul de membru în Grupul pentru vânzări, Christian Klingler, a declarat vineri la Wolfsburg.                  


The Volkswagen Passenger Cars brand reported major gains on key growth markets.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
TV Lacasuri Ortodoxe - lansarea primei televiziuni interactive on-line din Romania PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Ianuarie 2012 14:59

Programul de televiziune Lacasuri Ortodoxe este astazi lansat, exact in vremea in care aniversam deschiderea platformei web, gandindu-ne la cel de-al 5-lea an de performanta, amintit in spoturile noastre publicitare.

Din cate stiti, si poate ca trebuie sa reamintim, Lacasuri Ortodoxe a inceput sa fie vizibil pentru vizitatori o data cu Nasterea Domnului, in anul 2007, fiind singura agentie de stiri religioasa ortodoxa la acea ora.


                              

                                      

Cu bucurie, declaram deschisa oficial TV Lacasuri Ortodoxe, prin care dorim sa aducem in casele credinciosilor ortodocsi - de acum si pe cale video - ceea ce de atatia ani de zile le ofeream prin paginile web si prin paginile scrise ale Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Din cate ati vazut, pentru ca aceasta lansare sa fie posibila, a fost nevoie de ceva timp, pentru a atige anumiti parametri optimi.

O televiziune presupune indeplinirea mai multor criterii, atat tehnice, cat mai ales legate de linia de productie si continut - deja testata- de un target bine definit si, in cazul nostru, de un numar de vizitatori de start. Am hotarat deci sa incepem, intr-o altfel de ordine decat cea obisnuita pentru romani, dar deloc noua celor mai mari trusturi din strainatate, si anume prin asigurarea traficului de start, investind pentru aceasta timp de peste 4 ani de zile.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Ne propunem să obținem 6 miliarde de euro din rambursări de fonduri europene în 2012 PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Ianuarie 2012 10:14

Primul-ministru Emil Boc, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, și reprezentanții structurilor cu rol în gestionarea fondurilor europene au analizat astăzi, în prima reuniune din 2012 a Grupului interministerial pentru absorbţia fondurilor europene, măsurile necesare pentru a realiza, în acest an, absorbţia a 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro din fonduri europene structurale şi de coeziune şi 2,5 miliarde de euro din fonduri destinate sectorului agricol.

 

   

 

                    
Premierul Emil Boc a subliniat că Guvernul va urmări, în 2012, aplicarea ordonanței de urgență adoptate în decembrie 2011 care stabilește un termen limită de 45 de zile în care autorităţile de management au obligaţia să proceseze cererile trimise de beneficiari pentru rambursarea cheltuielilor efectuate în implementarea proiectelor finanţate din fonduri structurale şi de coeziune.
”Vom monitoriza, în detaliu, pe fiecare minister, pe fiecare program operaţional, pe fiecare organism intermediar, cum se respectă acest termen de 45 de zile, pentru că, dacă este să avem în momentul de faţă o problemă - este cea legată de durata lungă a cererilor de evaluare a proiectelor şi a duratei foarte lungi a cererilor de procesare a cererilor de rambursare, care aduc pierderi şi pentru beneficiari publici şi privaţi în absorbţia fondurilor europene” a afirmat Emil Boc.
De asemenea, primul-ministru a atras atenția ministerelor Economiei, Educației și Comunicaţiilor că, la organismele intermediare din coordonarea acestora, există probleme referitoare la durata soluţionării cererilor de evaluare și rambursare a cheltuielilor.
Șeful Executivului a menţionat și problemele întâmpinate de autorităţile de management în cooperarea cu autoritățile locale, în special în ceea ce privește implementarea proiectelor pentru protecția mediului înconjurător și a solicitat organizarea de întâlniri publice lunare cu autorităţile locale.
În ceea ce privește plăţile totale către beneficiari efectuate până în prezent, reprezentând prefinanţări şi rambursări (cu excepţia rambursării de TVA), primul-ministru a arătat că acestea însumează peste 3 miliarde de euro, adică 14,85% din alocarea UE 2007-2013. Din acestea, 1,066 miliarde de euro sunt plăţile intermediare rambursate de Comisia Europeană, ceea ce reprezintă 5,55% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune, de 19,2 miliarde de euro, alocate României de Uniunea Europeană în intervalul 2007-2013. În cursul anului 2011, Comisia Europeană a efectuat plăți în valoare de 700 de milioane de euro.
Şeful Executivului a mulţumit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru efortul făcut pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi a subliniat rolul decisiv al acestuia în reluarea plăţilor de către Comisia Europeană.
Premierul Emil Boc a subliniat că demersurile ministrului Leonard Orban, conjugate cu ale celorlalţi miniștri, au contribuit la recâștigarea credibilităţii ţării, a cărei menţinere este extrem de importantă. În acest context, premierul Boc a pledat pentru respectarea angajamentelor asumate faţă de Comisia Europeană, inclusiv în ceea ce priveşte remedierea deficienţelor legate de achiziţii publice.
În ceea ce privește evaluarea funcționării sistemului de verificare ex-ante și ex-post al achizițiilor publice, la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (A.N.R.M.A.P.) s-a desfășurat, la cererea Comisiei Europene, o misiune de audit de către Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, iar A.N.R.M.A.P. a primit avizul de conformitate și de funcționalitate.
În plus, Comisia Europeană, prin DG Piață Internă, a dat România ca exemplu în privința acurateței completării anunțurilor/invitațiilor de participare, fapt care asigură o transparență de 100% a procedurilor de achiziție publică.
Premierul Emil Boc a atras atenția și asupra problemei recuperării sumelor din prefinanțări, necesare pentru asigurarea plăților curente în continuare.
În ceea ce priveşte dificultăţile de la unele organisme intermediare legate de resursele umane, primul-ministru a cerut ca reprezentanții Ministerului Afacerilor Europene să poarte discuţii cu fiecare autoritate de management și să facă o evaluare.
”În limita resurselor pe care le avem la nivelul guvernului, vom putea aloca, acolo unde este nevoie şi într-adevăr se justifică, personal suplimentar”, a declarat premierul Emil Boc.
 

 

 

 

 

 

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 05.01.2012

 
International
Manifestatii de strada in UNGARIA PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Ianuarie 2012 09:51
 

   Potrivit  lui  :  The Telegraph

 

 

Maghiarii raliu peste constituţie


Zeci de mii de protestatari, luni,au  batjocorit liderii maghiari din afara ,o gală glitzy pentru a marca constituţia ţării de brand nou, acuzând guvernul de exercitare a controlului asupra tuturor lucrurilor din mass-media, la economie şi religie.

O mulţime de oameni au scandat diverse, fluierat şi arborat pancarte în afara Opera de Stat în funcţia de prim-ministru Viktor Orban  , in  timp  ce oaspeţii sărbătoreau   in  interior. Mulţi protestatari   au  numit   pe  premier "Viktator."


Prim-ministrul a    dat  un jurământ de a apăra Constituţia, dar în schimb el a rasturnato,  a  spus  "Laszlo Majtenyi, un fost şef al autorităţii de mass-media, a spus multimii pe bulevardul Andrassy." Tonight Opera este casa de făţărnicie şi de strada de origine de virtuţi constituţionale. "

 

                       

 

 

Opposition activists and civil rights groups say Orban and his centre-right Fidesz party, which has a two-thirds parliamentary majority, have passed laws eroding the democratic system of checks and balances by increasing political control over the judiciary, the central bank, religious groups and the media.

President Pal Schmitt insisted Hungarians could be proud of their new constitution, which he said was long overdue and should have been adopted after the fall of communism.

"This constitution was born of a wide consultation, building on national and European values," Schmitt said during the celebration. "Our Basic Law defines the family, order, the home, work and health as the most important, shared scale of values."

 


Pagina 730 din 742

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home