Total Media News

Invatamant
Min.Educ. a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor scolare din zilele libere de 2-3 Mai PDF Imprimare Email
Joi, 18 Aprilie 2013 21:38

            Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectuează în unităţile de învăţământ preuniversitar, în perioada 1-6 mai, ca urmare a cumulării prevederilor H.G. nr. 79/6.03.2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, şi a prevederilor art. 3 din OMECTS nr. 5635/31.08.2012 privind structura anului şcolar 2012-2013.

                                                                    
          Într-o notă transmisă marți, 16 aprilie, MEN a solicitat inspectoratele şcolare județene/al municipiului Bucureşti să informeze toate unităţile de învăţământ preuniversitar din subordine că orele de curs neefectuate în data de 2 mai vor fi recuperate în data de 20 aprilie.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi individuale
Mika Hakkinen vine la Bucuresti. Finlandezul va face o demonstratie pe Bulevardul Kisselef PDF Imprimare Email
Joi, 18 Aprilie 2013 20:06

              Fost dublu câştigător al Campionatului Mondial de Formula 1 finlandezul Mika Hakkinen va efectua, la 5 iunie, o vizită în Bucureşti, el urmând să facă şi o demonstraţie la volanul unei maşini Caparo T1 pe Bulevardul Kisselef, se arată într-un comunicat.

                           

                                            Mika Hakkinen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

 

            Hakkinen, care este ambasadorul global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool, se va afla în România cu ocazia campaniei "Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului".

           "Join the Pact - Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului" este o campanie menită să încurajeze şi să determine consumatorii, prin semnarea pactului, să facă un angajament personal de nu se urca la volan sub influenţa alcoolului. Până în prezent, aproximativ un milion de oameni din întreaga lume au semnat acest pact.

Citeşte mai mult...
 
International
Italia: Parlamentul nu a reusit alegerea presedintelui tarii dupa primele doua voturi PDF Imprimare Email
Joi, 18 Aprilie 2013 19:57

             Parlamentul Italiei nu a reuşit desemnarea unui nou preşedinte al ţării după primele două tururi de scrutin, relatează presa italiană.

                                

              Parlamentul Italiei nu a reuşit alegerea preşedintelui ţării după primele două voturi (Imagine: mediafax Foto/AFP)

          

             Niciun candidat nu a reuşit să depăşească pragul de două-treimi din voturi necesar pentru a deveni preşedinte.

            Al treilea vot va avea loc vineri dimineaţă, fiind necesară tot o majoritate de două-treimi.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Piata auto din Romania la sfirsitul trimestrului I din 2013 PDF Imprimare Email
Joi, 18 Aprilie 2013 15:03

             Pe ansamblul pieţei, livrările totale (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat în   primele trei luni ale lui 2013 o scădere de 6,6% comparativ cu aceași perioadă din anul trecut.

                               
     In interiorul acestei scăderi, remarcăm autoturismele, care au un declin al vânzărilor de
6,9%. Situaţia nu este diferită de ceea ce se întâmplă pe plan european, unde, pe ansamblul   UE, remarcăm o scădere importantă a înmatricularilor de autoturisme noi (-9,8% comparativ  cu aceași perioadă din anul trecut), principalele țări (Franţa -14,6%, Germania -12,9%, Italia - 13% și Spania -11,5%) înregistrând scăderi peste medie.

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Analize de sange la DVD drive PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Aprilie 2013 07:59

              Un DVD drive are nevoie doar de câteva modificări pentru a putea analiza sânge

                               

            Un DVD drive modificat ar putea revoluționa domeniul analizelor de sânge, oferind rezultate mult mai rapide decât tehnologia existentă în prezent, fără a necesita costuri mari.

          O echipă de cercetători suedezi de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm, coordonați de profesorul Aman Russom, au transformat un banal DVD drive din comerț într-un microscop cu laser care analizează sângele și realizează lucrări de imagistică celulară, informează phys.org .

Citeşte mai mult...
 
Cultura
Expozitie de design romanesc „Blossom: Fashion & Jewellery” PDF Imprimare Email
Marţi, 16 Aprilie 2013 15:42

           Joi, 18 aprilie 2013, la ora 18:00, va avea loc la Elite Art Gallery, din strada Academiei, nr. 15, deschiderea expoziţiei de design românesc „Blossom: Fashion & Jewellery”, semnată Cristina Cernei şi Cristina Masnitz.

                                    

        Expoziţia “Blossom” vine în întâmpinarea femeilor cu personalităţi puternice care iubesc frumosul şi vor sa iasă în evidenţă printr-o ţinută unică. Cele două creatoare au  în comun atenţia deosebită pentru detalii, dorinţa de a revitaliza elemente consacrate ale trecutului şi de a îmbina versatilitatea designului cu bunul gust.

       Cristina Cernei, designer român independent, este adepta croielilor îndrăzneţe dar feminine, care să exprime individulitatea şi personalitatea celei care o poartă. Multifuncţionalitatea este unul dintre factorii cheie ale acestor creaţii, majoritatea putând fi modelate de fiecare femeie în funcţie de dispoziţie sau ocazie. Împăturirile origami, detaliile pictate manual, broderiile delicate şi decoraţiunile originale ar fi doar o parte din elementele care descriu stilul Cernei. 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 737 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home