Total Media News

Stiri premium
Din cauza unei vulnerabilitati, GPS-ul unui smartphone poate fi urmarit PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Iulie 2012 18:17

    In cadrul conferintei Black Hat desfasurata in SUA, un cercetator pe nume Ralf-Philip Weinmann a demonstrat o problema de securitate extrem de grava. Folosind o vulnerabilitate a sistemului A-GPS, prezent in toate smartphone-urile moderne, Weinmann a demonstrat cat de usor poate fi aflata locatia unui terminal.

                                  

    GPS-ul unui smartphone poate fi urmarit

Vulnerabilitatea descoperita de Weinmann, cercetator la Universitatea din Luxembourg, pleaca de la un mic detaliu al sistemului de localizare A-GPS. Mai precis, daca A-GPS foloseste pe langa semnalul de la satelit, informatiile de la turnurile operatorilor de telefonie mobila, informatia din urma se pare ca este ,,ceruta” de terminal intr-un mod neprotejat. Astfel, daca un atacator intercepteaza mesajul pe care un smartphone il cere pentru localizare, pe langa faptul ca-i poate trimite acestuia informatii eronate, poate la fel de usor sa afle locatia posesorului.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi individuale
Alina Dumitru - fata de aur si argint PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Iulie 2012 17:51

     Judoka Alina Dumitru si-a incheiat cariera, sambata, la Jocurile Olimpice de la Londra, cu o medalie olimpica, de argint, a doua din cariera, dupa aurul de la Beijing.

                         

        Inaintea Olimpiadei de la Londra, Alina Dumitru a anuntat fara echivoc ca este ultima sa competitie. Anii intregi de antrenamente, concursuri, mai mult sau mai putin importante, dar duse in spate cu aceeasi ardoare de a fi cea mai buna, dorinta de a-si intemeia o familie si, nu in ultimul rand, sirul nesfarsit de accidentari, de dureri, de strans din dinti, si-au pus amprenta.

Citeşte mai mult...
 
International
Bulgarii mai construiesc o centrala nucleara la KOZLODUI - 420 de kilometri de Bucuresti PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Iulie 2012 17:41

      Construcţia unei noi unităţi, Unitatea 7, la Centrala Nucleară de la Kozlodui ar urma să fie finalizată în 2020, a anunţat preşedintele Consiliului de Administraţie al singurei centrale nucleare bulgare Valentin Nikolov vineri, relatează, pe site-ul său, agenţia bulgară de ştiri Novinite. Kozloduiul se află la 424 de kilometri de capitala României.

                                             

      Nikolov le-a declarat jurnaliştilor, la Sofia, că 2020 este "o previziune optimistă" pentru finalizarea construirii noii unităţi cu o capacitate de 1.000 de megawaţi. "Totul depinde de negocierile cu partea rusă despre lucrurile care ţin de reactorul nuclear", a precizat el, referindu-se la faptul că Guvernul lui Boiko Borisov a decis construirea acestei unităţi după ce a renunţat, în martie 2012, la construirea unei a doua centrale nucleare în ţară.

Citeşte mai mult...
 
Sport
JO Londra 2012 PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iulie 2012 12:51

                           

                      

      Pe  27 Iulie 2012, a  avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra ,editia 2012.

    Jocurile , au fost  deschise de Regina Elisabeta a 2-a si Ducele de Edinburgh.

               

    Londra a fost aleasa in urma cu cinci ani sa gazduiasca cel mai mare eveniment sportiv al planetei in urma unei lupte acerbe dusa cu orasele New York , Moscova, Madrid si Paris.

    Aceasta editie are ca slogan "Insipre a Generation " sau tradus in limba romana "Inspira o generatie".

    Din punct de vedere al "cifrelor", vor participa 152 de tari , si aproximativ 10.500 de sportivi in 302 de probe sportive din 26 de sporturi .

     Romania va avea 104 sportivi din 15 discipline sportive , iar portdrapelul delegatiei noastre va fi , tenimenul Horia Tecau .

   Bineinteles ,ca in afara lui , ne putem astepta la medalii la Gimnastica, Scrima , Canotaj si de ce nu o surpriza la Box ( Bogdan Juratoni - 75 Kg) , Atletism (Nicoleta Grasu,Constatina Dita , Lidia Simon ),Inot (Camelia Potec,,Dragos Agache , Norbert Trandafir ) . Estimarile arata ca tara noastra va obtine undeva intre 6 si 16 medalii . Competitia de la Londra va incepe cu preliiminariile la Fotbal Feminin in zilele de 25 si 26 Iulie, continuand apoi ,din ziua de 28 cu preliminarii la Box , Gimnastica , Caiac etc .

  Aceasta editie va fi probabil una foarte bine pusa la punct din punct de vedere al organizarii si al infrastructurii , in ceea ce priveste tara noastra sa speram ca cei 104 sportivi sa aduca cat mai multe medalii acasa .

 

 

 

Articol redactat de : Duta Gini-Andrei

 
Esential
Cel de-al doilea pod peste Dunare `creste` cu opt metri pe zi PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Iulie 2012 20:24

        Au mai rămas 160 de metri până când podul dintre Vidin şi Calafat va fi finalizat în totalitate, a declarat pentru agenţia Standart News şeful lucrărilor de construcţie, managerul principal al firmei spaniole FCC, compania care-l construieşte, inginerul Alberto Bergara.


     Până la sfârşitul anului, legătura rutieră trebuie să fie finalizată.

                

    În opinia lui Alberto Bergara, afluxul de autoturisme pe pod va începe pe la jumătatea anului 2013. Până atunci vor fi finalizate toate măsurile de încercare a celui mai mare pod peste Dunăre, vor fi făcute toate evaluările obligatorii privind fiabilitatea şi calitatea acestuia. În pofida căldurilor, la pod se lucrează zi şi noapte. Betonul se toarnă doar după ora 3:00 dimineaţa

Citeşte mai mult...
 
Cultura
Ziua Marcii Postale – 125 de ani de istorie a Institutului National „Victor Babes” PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Iulie 2012 16:28

    Cu o istorie de 125 de ani, Institutul de Patologie și Bacteriologie, înființat în data de 28 aprilie 1887, poartă astăzi numele fondatorului său, profesorul Victor Babeș, reprezentând cel mai vechi institut de cercetare științifică din România în domeniul patologiei umane și al științelor biomedicale la nivel național și internațional.

                                      

    Cu o istorie de 125 de ani, Institutul de Patologie și Bacteriologie, înființat în data de 28 aprilie 1887, poartă astăzi numele fondatorului său, profesorul Victor Babeș, reprezentând cel mai vechi institut de cercetare științifică din România în domeniul patologiei umane și al științelor biomedicale la nivel național și internațional.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 854 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home