Total Media News

Ultimele sitiri

Sport
Agenția Naţionala pentru Sport PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 11:57

Hotărârea de Guvern nr. 576/7 iulie 2023 privind organizarea, funcţionarea și atribuțiile Agenției Naţionale pentru Sport

           Ministerul Tineretului și Sportului
      "Agenția are rol de sinteză și coordonare a aplicării   strategiilor și politicilor Guvernului în domeniul sportulu.
...........................................
     Art. 3. — (1) În îndeplinirea rolului și a obiectivelor sale  generale, Agenția exercită următoarele atribuții principale:
a) asigură elaborarea strategiei de punere în aplicare a   Programului de guvernare în domeniul sportului; fundamentează   și propune Guvernului politici în domeniul sportului;
b) inițiază, elaborează ori, după caz, avizează proiecte de   acte normative, în vederea realizării obiectivelor strategice și a  politicilor în domeniul sportului;
c) asigură administrarea bunurilor proprietate publică și/sau   privată a statului, în scopul desfășurării activității aferente în  domeniul sportului, în condițiile legii;
d) actualizează inventarul centralizat al bunurilor din   domeniul public și privat al statului, pentru bunurile aflate în  administrarea sa, precum și pentru bunurile aflate în
administrarea instituțiilor din subordinea Agenției;
e) asigură, în numele statului român, reprezentarea pe plan  intern și internațional în domeniul sportului;
f) asigură urmărirea aplicării și controlul respectării legilor și  a celorlalte acte normative din domeniul sportului;
g) colaborează cu celelalte organe de specialitate ale  administrației publice centrale, cu autoritățile administrației  publice locale, cu alte instituții publice și persoane juridice de
drept public sau privat, române ori străine;
h) asigură aplicarea acordurilor internaționale în domeniile  sale de activitate;
i) încheie tratate internaționale la nivel departamental sau  inițiază demersurile necesare încheierii tratatelor la nivel de stat  sau de guvern în domeniile de responsabilitate, în condițiile  prevăzute de Legea nr. 590/2003 privind tratatele sau, după caz,
de Legea nr. 276/2011 privind procedura prin care România  devine parte la tratatele încheiate între Uniunea Europeană și  statele membre, pe de o parte, și state terțe sau organizații  internaționale, pe de altă parte;
j) îndeplinește obligațiile ce revin României în calitate de stat  membru al Uniunii Europene în domeniile sale de competență și  participă la procesul de elaborare a politicilor și documentelor  europene în domeniul sportului.
(2) Agenția încheie documente de cooperare internațională  care nu sunt guvernate de dreptul internațional cu autorități   având competențe echivalente din statele membre ale Uniunii  Europene sau din state terțe, respectiv cu organizații  internaționale, în domeniul său de responsabilitate.
(3) Agenția asigură participarea, elaborează și  fundamentează pozițiile României în procesul de negociere și  adoptare a inițiativelor la nivel european, în domeniul său de
activitate, potrivit dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr. 34/2017   privind organizarea și funcționarea Sistemului național de  gestionare a afacerilor europene în vederea participării  României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene.
(4) Agenția asigură îndeplinirea, în domeniul de competență,  a obligațiilor decurgând din calitatea României de stat membru  al Uniunii Europene, inclusiv în ceea ce privește transpunerea  și/sau crearea cadrului juridic de aplicare directă a actelor
juridice obligatorii ale Uniunii Europene, implementarea și  monitorizarea aplicării acestora. "
*
Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Ploaie de goluri pe Giulesti contra Albaniei! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 07:18

Echipa lui Daniel Pancu, a reusit pe Giulesti sa se razbune invingand o nationala care in urma cu putin timp a intors-o de la 2-0, la 2-3, facand chiar spectacol, scor final 5-0.

Louis Munteanu cuu banderola pe braț, a deschis scorul din penalty în minutul 7. Matei Ilie, de la CFR Cluj, a făcut 2-0 din fața porții, după o respingere în față a portarului advers. Rareș Ilie fusese omul cu primul șut.

România a continuat asaltul, iar Rareș Ilie a făcut 3-0 cu un șut norocos, care a trecut printre picioarele unui fundaș și ale portarului. Jucătorii lui Pancu nu au mai cedat, ca în tur, și s-au dus peste adversari cu toate forțele.

Citeşte mai mult...
 
Auto
LIQUI MOLY tops 2023 readers’ polls PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Noiembrie 2023 11:09

LIQUI MOLY scores more top rankings as the annual "Best Brand" readers' poll results are published.

For the 7th time in a row, we were named Best Brand at the “sport auto AWARD 2023”.

 

LIQUI MOLY is the Best Brand and takes first place in the lubricants category.

In the classic car segment, we can also once again boast of a series of victories. For the 12th time in a row, we have been voted Best Brand in the Motor Klassik readers’ choice:

LIQUI MOLY is the Best Brand in the lubricants category.

Once LIQUI MOLY, always LIQUI MOLY? So it would seem! The proof being that for the fifth time in a row we have also been voted a Best Brand in trade magazine Motorrad's two-wheeler segment:

LIQUI MOLY is the Best Brand in the oil/lubricants category.

Just as Michael Ende’s hit book “Jim Button and the Wild 13” belongs in every children’s room, LIQUI MOLY is now a firm fixture when the results of its annual reader survey are published – to be more precise:
Citeşte mai mult...
 
Financiar
Guvernul a aprobat joi crearea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:09

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare - S.A.

    
                                       Guvernul României - Wikipedia
        România s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să operaționalizeze Banca de Investiții și Dezvoltare. Actul de constituire al Băncii a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern.
        Misiunea Băncii de Investiții și Dezvoltare – S.A. este de a sprijini proiecte strategice care nu pot găsi finanțare în sistemul bancar obișnuit, iar activitatea sa se va desfășura cu respectarea legislației în materie de ajutor de stat.
       Capitalul social al Băncii, subscris, este de 3 miliarde de lei.
       Banca va fi administrată în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere format din 7 membri și un Directorat format din 3 membri.
*
*
- Guvernul  Romaniei
Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Acum ori Niciodata! Meci decisiv pentru "Tricolori"! PDF Imprimare Email
Joi, 16 Noiembrie 2023 08:55

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal şi jucând fotbal

In urma ultimelor rezultate din grupa, echipa lui Edi Iordanescu este la mana ei pentru un rezultat ce ne-ar putea matematic asigura calificarea la EURO2024.

Dupa ce Kosovo a invins clar Israel, cu 1-0, iar apoi aseara, Israelul a facut egal, scor 1-1, contra Elvetiei, intr-un meci unde elvetienii puteau sa-si asigure calificarea, sambata seara echipa noastra are doar nevoie de un meci de egalitate care ne-ar asigura un meci relaxat marti in compania Elvetiei, o sarbatoare, pe National Arena.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
PROIECTUL DE LEGE privind sistemul public de pensii PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:01
PROIECTUL DE LEGE privind sistemul public de pensii

                             Sfaturi pentru o viață îndelungată – ART-Cluj

 
   Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă.
   Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.
   Dreptul la pensie se obține după minim 15 ani de contribuții, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, șomajul, deportarea, prizonieratul sau detenția politică).
   Se egalizează treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani.
   În cazul femeilor, concediul pentru creșterea copilului este considerat perioadă contributivă, iar vârsta de pensionare se reduce cu 6 luni pentru fiecare copil (până la cel mult 3 ani și 6 luni).
   Se vor acorda puncte suplimentare pentru perioadele de cotizare mai mari de 25 de ani după următoarea formulă: +0,5 puncte/an pentru intervalul 26-30 de ani;
+0,75 puncte/an pentru intervalul 31-35 de ani; +1 punct/an începând de la 36 de ani.
   De asemenea, sporurile nepermanente pentru care s-au plătit contribuții se iau în calcul la stabilirea pensiei: acord global, al 13-lea salariu, plata cu ora, premii, prime etc.
Pensiile se vor majora anual, la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.
   În baza unui contract voluntar de asigurare se pot cumpăra maximum 6 ani de vechime.
   Potrivit legii, vor exista următoarele tipuri de pensii: pentru limită de vârstă, de invaliditate, anticipată, de urmaș.
   Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului.
   De la 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.
*
--Guvernul  Komaniei
*
 


Pagina 2 din 925

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home