Total Media News

Ultimele sitiri

Stiri premium
Noi masuri luate de autoritati in lupta cu Covid 19 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Martie 2020 23:39

              

              Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 80 în R. Moldova. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14 cazuri noi. Tinerii din căminul UTM au primit rezultate negative ale testelor

 

 


                        

     

 Guvernul a anunțat noi măsuri severe pentru a stopa criza coronavirusului. Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a prezentat sâmbătă seară o ordonanță militară prin este interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Au fost introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. 

    Măsurile intră în vigoare de duminică, de la ora 22:00, după publicarea în Monitorul Oficial.

Ce prevede ordonanța militară:

  • Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.
  • Se suspendă temporar activitățile în mall-uri, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
  •  Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se face numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
  •  Între orele 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, deplasări scurte, în apropierea locuinței legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

  •  Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor

  •  

Citeşte mai mult...
 
Financiar
BNR reduce rata dobânzii de politică monetară de la 2,5 la 2,0 la sută de la 23 martie PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Martie 2020 18:33

             

               Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară

   În data de 20 martie 2020, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României s‑a întrunit într-o şedinţă de urgență și a adoptat un pachet de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus asupra populației și companiilor românești.

   În actualul context intern și internațional și în baza informațiilor și analizelor privind evoluțiile macroeconomice și financiare în continuă schimbare, Consiliul de administrație al BNR a hotărât următoarele:

  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută, la 2,0 la sută începând cu data de 23 martie 2020;
  • Îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, începând cu 23 martie 2020, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,50 la sută, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se reduce la 2,50 la sută, de la 3,50 la sută. Pe acest fond, este de așteptat ca principalele cotații ROBOR să cunoască o ajustare descendentă semnificativă;
  • Furnizarea de lichiditate instituțiilor de credit prin intermediul operațiunilor repo (operațiuni revesibile cu titluri de stat) în vederea asigurării funcționării fluente a pieței monetare și a altor segmente ale pieței financiare;
  • Cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară în vederea consolidării lichidității structurale din sistemul bancar care să contribuie la finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Farmec începe producția a două noi produse igienizante pentru mâini PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Martie 2020 13:37

                                         Este posibil ca imaginea să conţină: text

    Farmec începe producția a două noi produse igienizante pentru mâini

   Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, începe de astăzi producția a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini. Produsele acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor și a suprafețelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal.

Pentru distribuirea acestor produse igienizante - realizate în regim de urgenţă cu resursele existente - vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituțiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Apoi, în funcție de stocuri, produsele vor fi distribuite și către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.

 

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Măsuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei și companiilor afectate de răspândirea virusului PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2020 18:24

                Măsuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei și companiilor afectate de răspândirea virusului COVID-19, aprobate în ședința de Guvern de miercuri, 18 martie 2020


                        

          Ministerul Finanțelor Publice va implementa un program multianual de sprijinire a IMM-urilor pentru diminuarea efectelor răspândirii virusului COVID – 19, prin garantarea unor credite, subvenționarea dobânzilor pentru aceste finanțări, facilități pentru societățile care întâmpină dificultăți financiare, prorogarea termenelor de depunere a cererilor de restructurare a obligațiilor bugetare și a termenelor de plată a impozitelor locale datorate de populație. Fiscul va suspenda popririle pentru populație, iar IMM-urile care obțin certificat de situație de urgență vor putea amâna plata utilităților și a chiriilor.

    Potrivit actului normativ aprobat miercuri de Guvern, Ministerul Finanțelor va garanta până la 80% din valoarea finanțărilor acordate IMM. Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru acordate unui beneficiar nu poate depăși media cheltuielilor aferente capitalului de lucru din ultimii doi ani fiscali, în limita a 5 milioane lei. Pentru creditele de investiții, valoarea maximă a finanțării este de 10 milioane de lei.

     Totodată, valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 10 milioane lei.

    Pentru microîntreprinderi sau întreprinderi mici, statul va acorda garanții pentru credite/linii de credit pentru finanțarea capitalului de lucru, exclusive dobânzile, comisioanele și speze bancare aferente creditului garantat de stat în procent de maximum 90%. Valoarea maximă a finanțărilor va fi de 500.000 lei pentru microîntreprinderi și de 1 milion de lei pentru întreprinderile mici.

 

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Rapid - FC Arges, sambata aceasta! PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2020 12:41

 

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, text

Datorita situatiei in care se afla Romania in plina pandemie de Coronavirus, giulestenii nu au stat degeaba si organizeaza un meci de FIFA20, cu bilete, bani ce se vor indrepta spre centrul de copii si juniori al clubului.

"

Campionatul s-a oprit, competiția e în pauză forțată.
La fel ca și voi, ne e greu fără fotbal, fără băieți, fără Rapid. Așa că am decis să continuăm competiția. Virtual, dar alături de voi și, mai ales, împreună cu voi.

De fapt, ne-am gândit că ar fi bine să vă implicați în competiție!
Lucrurile n-au mers exact cum ne-am așteptat în debutul returului, așa că poate ar fi o idee bună să preluam puterea noi, suporterii. Să facem echipa, să stabilim tactica si așezarea în teren. Să le explicăm noi baietilor ce si cum sa joace. Ce ziceti?

În fiecare week-end, începand cu duminica aceasta, vom avea meci.
Virtual, cu ajutorul baieților de la ESports Rapid București. Pentru ca baieții noștri să nu-și iasă din formă și să nu piardă ritmul de competiție, i-am "transferat" in corpore în echipa vișiniilor de la Rapid ESports.

Primul meci, contra celor de la FC Argeș.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Decizii ale Guvernului luate PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2020 10:37
                                                  Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

           Decizii ale  guvernului  :
- suplimentare buget  ptr.  sustinere centre de carantina  si reglementare  norme  metodologice
- suplimentare  bugetul  Min. Afacerilor   Interne
- s-a  asigurat capital  de  lucru ptr UNIFARM
         Masuri  ptr.  sustinere angasjati  si  angajatori :
- O.de Urgenta  - majorare  plafonului  de  garantare    al  IMMurilor- dobinda  subventionata de stat  100%
- rambursarea  TVA  pina  la  9 miliarde
- la  rectificare  sa  creasca  bugetul  ptr.  decontarea  Concediilor  Medicale  -  sa  nu mai  fie  intirzieri catre  firme
- sa  asiguram  plata Somajului  tehnic   din  bugetul  Min. Muncii    - (  =  75% din  salariul  brut  )
    - firme  direct  afectate   ( restrictii  data de  stat )      =  plata ptr somaj tehnic va  fi de 75%
    - firme  indirect  afectate    - plata  ptr. somaj  tehnic  =   75% din  salariu  - Firmele -declaratie  pe  propria  raspundere  , conditie :cifra  de afaceri  sa  fi  scazut cu cel  putin 25%, prin intermediul ANOFM
             Modificare  Cod Penal
      - infractiuni  in  aceasta  perioada - majorare  pedepse  ptr  Fals  in declaratii   privind  coronavirus
      - majorare  pedepse  ptr.  Zadarnicia  privind  combaterea  coronavirus  /  si dosar penal
      - se  intoduce  o  noua  infractiune  : Omisiunea  de a  da  datele  complete  si  exacte  ( nu  da  date despre  alt  cetatean  care  este  bolnav )
*
  Din   punctul  nosru  de   vedere   asteptam formulrea exacta    in  ceea ce priveste    plata    angajatilor  de  catre firmele care sunt  afectate indirect.
  Cam   PUTINE  masuri  economice.
*
Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 790

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home