Total Media News

Guvernul Romaniei favorabil explorarii gazelor de sist. PDF Imprimare
Joi, 25 Aprilie 2013 15:11

           Guvernul schimbă strategia în privinţa gazelor de şist, arătându-se în favoarea explorării şi exploatării lor.

                                

Dacă înainte de a ajunge la putere, social democraţii susţineau protestele celor care se opuneau exloatării acestor resurse, acum Guvernul USL îşi schimbă poziţia, subliniind importanţa creării locurilor de muncă de către Chevron, compania americană care caută gaze de şist în România.                        

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat, miercuri la seara Gândul Live,  că România va identifica, în perioada următoare, dacă are gaze de şist şi abia apoi îşi va pune problema implicaţiilor exploatării lor asupra mediului.

 "Dacă în SUA exploatarea gazelor de şist a creat 500.000 de locuri de muncă şi preţul este undeva la 113 dolari mia de metri cubi, o fi bine? Nu sunt şi acolo ONG-uri, organizaţii care sprijină mediul? Eu cred că da. Ne plângem ca în povestea cu drobul de sare, nu ştim dacă le avem, dar dacă le-am avea nu ştim dacă le vom exploata. (...) Principial trebuie să vedem întâi dacă avem. Dacă avem, specialiştii noştri şi cei europeni trebuie să ne spună dacă exploatarea acestor gaze de şist are sau nu implicaţii asupra mediului", a răspuns ministrul delegat pentru Energie, întrebat dacă personal susţine exploatarea gazelor de şist.

Niţă spune că în prezent în cazul companiei americană Chevron, care a concesionat în România un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, se discută despre autorizaţia de mediu, el precizând că în funcţie şi de rezultatele dezbaterilor publice se va trece la explorarea acestor rezerve.

 

**  sursa : gandul.info

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home