Total Media News

Germanii trebuie să conştientizeze sacrificiile populaţiei din ţări precum România sau Bulgaria PDF Imprimare
Duminică, 04 Decembrie 2011 12:30

      Germanii trebuie să conştientizeze sacrificiile populaţiei statelor UE din afara zonei euro, precum ţările baltice, Bulgaria şi România, care contribuie la stabilitatea euro şi nu primesc atât de multă atenţie, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un discurs în Parlamentul german.

    Merkel a subliniat în discurs atât situaţia membrilor UE care nu au trecut încă la euro, dar şi problemele populaţiei din ţările euro cu datorii foarte mari, obligate să adopte măsuri dure de austeritate. Cancelarul a promis că va apăra euro, monedă pe care o consideră mai puternică decât fosta marcă germană, însă a avertizat că Europa trebuie să se pregătească de un "maraton” dur pentru recâştigarea credibilităţii pierdute în timpul crizei.

 

    

"Este important să ţinem minte problemele cu care se confruntă populaţia în Spania, Portugalia şi mai ales Grecia. Trebuie, de asemenea, să conştientizăm sacrificiile pe care le face populaţia în ţările din afara zonei euro, precum ţările baltice, Bulgaria şi România, şi care nu primesc atât de multă atenţie", a spus Merkel, potrivit Reuters.

Aceste ţări contribuie la stabilitatea monedei europene, a afirmat cancelarul în discursul din Parlament.

"Deseori nu ne dăm seama de contribuţia pe care populaţia din ţările pe care le-am menţionat o aduce pentru ca euro să fie o monedă solidă, stabilă. Polonia a spus întotdeauna clar că este pregătită pentru un angajament important, chiar dacă nu a adoptat încă euro”, a adăugat şeful executivului german.

Merkel a respins din nou ideea emiterii de obligaţiuni comune la nivelul zonei euro ca soluţie anticriză, notând că astfel de operaţiuni ar încălca constituţia Germaniei.

Cancelarul a cerut consolidarea prerogativelor instituţiilor europene în privinţa controlului bugetelor naţionale prin modificarea tratatelor UE, dar şi utilizarea fondului de urgenţă al zonei euro pentru stabilizarea pieţelor.

Liderii UE se vor reuni la finele săptămânii viitoare la Bruxelles, summit-ul fiind considerat unul de importanţă crucială pentru viitorul zonei euro.

   ** sursa  :   www.jurnalul.ro

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home