Total Media News

Prima sesiune a summit-ului UE: Acord privind măsuri imediate şi reguli fiscale noi in zona euro PDF Imprimare
Vineri, 09 Decembrie 2011 15:41

  La prima sesiune de lucru a Consiliului European din 8 şi 9 decembrie,s-a ajuns     la  un  acord   de  acţiune pe termen scurt pentru a depăşi criza datoriilor şi   reguli  fiscale  noi  pentru zona euro. 

 

 

    La o conferinţă de presă Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European, şi José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a explicat măsurile pe termen scurt.

  Până la 200 de miliarde € vor fi puse la dispoziţia FMI, Fondul european de stabilitate financiară (FESF) leverage "vor fi rapid dislocate" şi Mecanismului European de Stabilitate (ESM) ar trebui să intre în vigoare în iulie 2012. 

 

                            

   Pentru termen mediu şi lung, cele 17 ţări din zona euro şi alte şase, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Lituania, Polonia şi România, va încheia un tratat inter-guvernamentale.

  Acest compact fiscal, care urmează să fie semnat nu mai târziu de martie 2012, va stabili o regulă nouă, mai puternică fiscala, inclusiv automatismul mai mult în procedura de deficit excesiv.Republica Cehă şi Suedia nu au încă un mandat de a participa. 
Guvernanţă a zonei euro va fi, de asemenea, consolidată de exploataţie reuniuni la nivel înalt euro obişnuite de cel puţin două ori pe an.


În a doua zi, şefii de stat sau de guvern vor continua discuţiile cu privire la problemele menţionate mai sus şi vor dezbate politicile economice, energetice, extinderii şi al relaţiilor externe.
 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic Prima sesiune a summit-ului UE: Acord privind măsuri imediate şi reguli fiscale noi in zona euro