Total Media News

Chinezii vor o banca in Romania. Vine gigantul Bank of China in 2012 ? PDF Imprimare
Marţi, 27 Decembrie 2011 16:24
 

Bank of China, una dintre cele mai mari banci din lume, este interesata sa deschida o sucursala in Romania, a anuntat Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).



    Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri intre presedintele CCIR, Mihail Vlasov, si reprezentantii sucursalei din Ungaria a Bank of China.

"Zhang Gang (directorul general adjunct al Bank of China Ungaria - n.r.) a prezentat intentiile Bank of China de a se stabili pe piata romaneasca. In prezent, Bank of China detine peste 1.000 de sucursale si birouri in toata lumea, dintre care circa 20 in Europa. Dupa deschiderea sucursalei din Ungaria, acestia analizeaza oportunitatea stabilirii si pe piata din estul Europei", se arata intr-un comunicat al CCIR.

 

Reprezentantii Bank of China au precizat in cadrul intalnirii ca, in prezent, analizeaza sistemul bancar romanesc si ca si-ar dori sa intre pe piata locala in 2012, in functie de conjunctura internationala.

Bank of China a inregistrat la finele trimestrului al treilea un profit net de 4,68 miliarde dolari. Activele bancii s-au ridicat la aproape 1.400 miliarde dolari.

Sucursala din Ungaria a fost deschisa in 2003, aceasta fiind prima institutie financiara lansata de Bank of China in Europa Centrala. In Europa Bank of China mai este prezenta cu filiale, birouri sau agentii in Marea Britanie, Luxemburg, Olanda, Italia, Franta, Germania si Rusia.

foto: sxc.hu

 

 

 

**  sursa  :

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Chinezii vor o banca in Romania. Vine gigantul Bank of China in 2012 ?