Total Media News

ELECTRICA SA a demarat proiecte ptr. doua parcuri eoliane PDF Imprimare
Vineri, 30 Decembrie 2011 10:09

Legislaţia europeană şi cea naţională, de curând actualizate, stimulează pe termen lung utilizarea surselor regenerabile pentru producerea energiei electrice.


   Acesta precum şi obligativitatea achiziţionării de certificate verzi de către furnizorii de energie electrică - printre care se numără Electrica SA - a condus implicit la promovarea în cadrul societăţii a unor proiecte în domeniul producerii de energie electrică din surse regenerabile, pentru acoperirea din surse proprii a CV.




       

După ce în ultimul an au fost analizate de către SC Electrica SA mai multe proiecte din surse regenerabile, două dintre ele s-au demonstrat a fi fezabile, după cum urmează:


Proiectul Parc eolian în zona Chirnogeni - judeţul Constanţa

Pentru parcul eolian din zona Chirnogeni, de cca. 50 MW, s-a realizat Studiul de Fezabilitate şi s-a depus documentaţia pentru obţinerea avizelor. Conform graficului de execuţie a Managerului de Proiect finalizarea lucrărilor de execuţie-montaj şi PIF-ul sunt estimate a se realiza la mijlocul anului 2011.

 

Proiectul Parc eolian în zona Frumuşiţa - judeţul Galaţi

Parcul eolian se află în faza achiziţionării terenurilor necesare investiţiei, ca urmare a rezultatelor “Studiului privind determinarea variantei optime de dezvoltare a unui parc eolian de cca. 50 MW în zona Frumuşiţa – jud. Galaţi”. În paralel se realizează documentaţia necesară obţinerii Avizului Tehnic de Racordare. Licitaţia pentru achiziţia turbinelor este estimată a avea loc în trimestrul IV al anului 2010.
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie ELECTRICA SA a demarat proiecte ptr. doua parcuri eoliane