Total Media News

Cheia pentru dezvoltarea sportului cu motor PDF Imprimare
Joi, 26 Iunie 2014 16:05

   In cadrul 2014 FIA Sport Conference, s-a stabilit ca una din solutiile cheie pentru dezvoltarea sportului cu motor este intelegerea si cuplarea motorsportului la nevoile de astazi ale tinerilor:

              

   "Double Formula One World Champion Emerson Fittipaldi yesterday told delegates that the future of motor sport lies in engaging with young people and understanding what they want from motor sport.

   The Chairman of the FIA Drivers’ Commission said that while teenagers of the past had aspired to owning a car, nowadays the must-have for teens is a smart phone. Engaging with that demand for technology will be the key to appealing to new generations of fans and competitors."

 

Profesorul Mark Jenkins, coautorul cartii "Motorsport Going Global" si Chris Aylett, CEO al Britain’s Motorsport Industry Association, au prezentat cifre preliminare ale unui sondaj la care au raspuns 57 de autoritati sportive din cele 138 contactate. Intr-o prima concluzie a sondajului, raliurile sunt pe departe cel mai popular sport, urmate de viteza pe circuit, iar pe o pozitie a treia foarte solida, driftul. Sondajul mai releva o scadere cu 2% a numarului de piloti licentiati intre 2010-2013, pe de alta parte numarul femeilor pilot detinatoare de licenta crescand in aceeasi perioada cu 5.8% !

In urma acestui sondaj a rezultat ca principalele bariere ce stau in calea dezvoltarii motorsportului, sunt in ordine: 1. costurile mari de participare 2. lipsa sustinerii din partea autoritatilor guvernamentale din tarile respective 3. incapacitatea autoritatilor sportive de a rezolva problemele de infrastructura necesara sportului pe patru roti.

Evenimentul F.I.A. este gazduit de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club E.V. (ADAC), in colaborare cu autoritatea sportiva germana Deutscher Motor Sport Bund E.V. (DMSB). Scopul Conferintelor Anuale pentru Sport ale FIA ajunse la a doua editie, este de a se raspunde intrebarilor care preocupa intreaga lume a motorsportului: cum sa fie organizate competitii viabile de top; care este cea mai buna modalitate de a promova motorsportul si de a atrage oficialii, voluntarii, competitorii si noi audiente; cum sa fie identificate tinerele talente si incurajate sa participe in motorsport, fie in raliuri, fie pe circuit; cum sa fie create noi posibilitati de a lua parte in motorsport cu costuri rezonabile; cum sa fie suscitat interesul sponsorilor si cum sa reuseasca impreuna, industria si sportul ca business integrat, sa raspunda problemelor de siguranta si de protejare a mediului.

 

 

**  sursa  :--Federatia Romana de Automobilism Sportiv 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Automobilism international Cheia pentru dezvoltarea sportului cu motor