Total Media News

smartphone-urile BlackBerry au crescut vinzarile cu 15% în trimestrul al doilea PDF Imprimare
Duminică, 17 August 2014 17:37

   Vânzările de smartphone-uri ale BlackBerry au crescut cu 15% în trimestrul al doilea, la 1,5 milioane de unităţi, datorită implemetării cu succes a planului de afaceri al CEO-ului John Chen, dar se plasează cu mult sub nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, relatează Bloomberg.

                

                                    

   Livrările au urcat de la 1,3 milioane în primele trei luni şi corespund unei cote de 0,5% pe piaţa mondială a smartphone-urilor, aflată în creştere.

   Din noiembrie 2013, de când Chen a venit la conducerea companiei canadiene, BlackBerry a mutat centrul de greutate al afacerii de la vânzarea de produse către consumatori individuali la vânzarea de servicii software către firme şi instituţii guvernamentale.

   Cu toate acestea, compania a încercat să-şi păstreze utilizatorii fideli, prin repunerea în vânzare a modelului BlackBerry Bold şi a lansării modelului Z3 pe piaţa din Indonezia, în luna mai.

 

Nivelul livrărilor de smartphone-uri din trimestrul al doilea a rămas, însă, cu mult sub cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa fiind de 78%.

De asemenea, BlackBerry nu a reuşit să câştige cotă de piaţă din începând din al treilea trimestru din 2009. Compania nu a mai înregistrat un avans al vânzărilor din al doilea trimestru din 2013, când a lansat sistemul de operare BlackBerry 10.

Pentru a contrabalansa situaţia, BlackBerry are în plan să lanseze noi modele de smartphone-uri, printre care Passport şi Classic.

În luna decembrie a anului trecut, compania a semnat o înţelegere pe cinci ani cu Foxconn Technology Group din Taiwan pentru externalizarea producţiei de smartphone-uri. Foxconn este cel mai mare producător de echipamente electronice din lume, fiind, printre altele, furnizor pentru Apple.

 

 

 

**  sursa  - MEDIAFAX
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie IT smartphone-urile BlackBerry au crescut vinzarile cu 15% în trimestrul al doilea