Total Media News

Fabrică de prelucrare a mierii, înființată cu fonduri europene PDF Imprimare
Sanatate
Duminică, 26 Octombrie 2014 09:59

    Un medic și un inginer, ambii din Teleorman, au înființat, cu fonduri europene o fabrică de prelucrare a mierii.


                     

 

    Apicultori cu experiență, cei doi teleormăneni au înființat fabrica în orașul Bragadiru, situat în apropierea Capitalei.

   Fabrica din Bragadiru prelucrează mierea de la 400 de apicultori. Mierea este colectată din toată ţara și apoi exportată, în cantități foarte mari, în butoaie de 300 de kilograme. Și asta pentru că, susțin apicultorii, românii nu știu să consume miere.

   La Bragadiru sunt produse trei tipuri de miere pură şi o combinaţie de miere cu spirulină, însă cei doi apicultori vor să-si extindă productia, iar mierea lor să poată trata şi alte afecţiuni.

 

 

“Putem să prelucrăm în această fabrică până la 1.000 de tone, miere pe care o adunăm din toată ţara. Miere pe care o valorificăm, o parte, pe piaţa internă - piaţă internă care este slabă, lumea nu ştie să consume miere la noi şi preferă să cumpere miere ieftină din magazine. Și la export, restul - dar piaţa de export este foarte dificilă, a declarat apicultorul Vicenţiu Găvănescu, citat de stiri.tvr.ro.

 

 

 

 

 

**  sursa  :-- https://ro.stiri.yahoo.com/fabric%C4%83-de-prelucrare-a-mierii--%C3%AEnfiin%C8%9Bat%C4%83-cu-fonduri-europene-111253231.html

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Fabrică de prelucrare a mierii, înființată cu fonduri europene