Total Media News

ICCJ a decis că doctorii pot fi traşi la răspundere penală dacă primesc bani de la pacienți PDF Imprimare
Sanatate
Joi, 04 Decembrie 2014 20:49

         

                         

   Nemulțumiri în rândul medicilor după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că doctorii sunt funcţionari publici şi  pot fi traşi la răspundere penală pentru luare de mită dacă primesc bani de la pacienți.

  Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoare, consideră că decizia nu este corectă și că îi va determina pe medici să părăsească spitalele româneşti şi să plece în străinătate.

   Conducerea Colegiului Medicilor intenţionează să atace decizia şi să apeleze chiar la instanţele europene. 

   Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România: "O asemenea decizie nu va opri plăţile informale în spital, doar că oamenii vor fi mai prudenţi, dar în acelaşi timp va stimula exodul medicilor.

 

 

Eu ştiu că judecătorii de la Înalta Curte la salariile pe care le au se pot trata în străinătate, tot cu medici români pentru că îi veţi găsi peste tot în Europa, dar nu ştiu ce părere vor avea oamenii simpli în momentul în care un sistem care şi aşa este subpopulat de personal calificat va ajunge să clacheze pentru că nu vor mai avea medici."

 

 

 

 

 

**   sursa  -

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate ICCJ a decis că doctorii pot fi traşi la răspundere penală dacă primesc bani de la pacienți