Total Media News

Senatul acuzat de tradare nationala PDF Imprimare
Vineri, 27 Februarie 2015 14:30

            

  Conform  celor  de  la  stiripesurse.ro,Senatul Romaniei este acuzat de tradare nationala pentru ca a respins adoptarea unei legi care urmarea interzicerea secesionismului si a autonomiei teritoriale.

"Senatul României a respins cu o largă majoritate proiectul meu de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism. Așadar, Senatul României este de acord cu autonomia teritorială și cu secesionismul, pe care nu dorește să le interzică prin lege, lăsând astfel cale liberă celor care desfășoară demersuri tot mai insistente în acest sens.

Este o rușine că Senatul României, Camera Superioară a Parlamentului, încurajează astfel mișcările separatiste maghiare care acționează fățiș și care au primit prin votul de respingere dat de Senat o încurajare directă de continuare a activităților lor. În contextul separatismului rusesc cu pretexte etnice, care îi inspiră pe extremiștii maghiari cu largul concurs al Guvernului Viktor Orban, respingerea legii împotriva autonomiei teritoriale și a separatismului reprezintă un act de inconștiență al Senatului României", precizeaza initiatorul legii, deputatul Bogdan Diaconu (PRU).

 

 

Deputatul aminteste ca o alta lege i-a fost respinsa, cea impotriva stegurilor etnice. El face trimitere si in acest caz la Ucraina, unde inaintea izbucnirii conflictului, stegurile Novorusiei fluturau nestingherite.

"În egală măsură, Senatul a respins și legea privind interzicerea steagurilor etnice, încurajându-i astfel pe cei care doresc dispariția însemnelor statului român din zonele locuite de etnici maghiari și înlocuirea lor cu simboluri separatiste.

Prin respingerea acestor două legi, Senatul României demonstrează că s-a pus la dispoziția mișcărilor separatiste maghiare de inspirație rusească și că nu au învățat lecția Ucrainei, unde la început au fost steagurile Novorusiei, iar apoi au apărut și separatiștii înarmați. Senatorii care au respins legile care puteau apăra România de separatismul etnic vor trebui să răspundă în fața alegătorilor, dar și în fața istoriei pentru felul în care au lăsat cale liberă celei mai mari amenințări la adresa integrității României", a mai precizat Diaconu intr-un comunicat de presa.

Amintim ca integritatea si unitatea Romaniei sunt garantate de Constitutie.

 

 

 

**  sursa :--http://www.stiripesurse.ro/senatul-acuzat-de-tradare-nationala_948447.html

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home