Total Media News

EXPOZITIA “SALONUL DE PRIMAVARA” PDF Imprimare
Miercuri, 18 Martie 2015 22:23

                        

                                          

 

      “Iarna este în capul meu, dar primăvara eternă se află în sufletul meu.” - Victor Hugo

     “Vor putea taia toate florile, insa nu vor putea opri primavara!” - Pablo Neruda

     Din inclestarea frigului cu razele soarelui, a intunericului cu lumina, dupa ultimele zvarcoliri din zilele babelor, invinge viata, soarele si primavara . Firul ierbii se infioara la gandul ca a sosit clipa sa infrunte lumina si caldura, dar incepe sa-si ridice hotarat capul din tarana pentru a imbraca natura cu aerul sperantei. Cate un petec pe zapada incearca sa se ascunda in cele mai umbrite colturi ca nu cumva o raza de soare sa-l zareasca si sa-l transforme intr-o lacrima a cerului. Desi inca zgribulite, vrabiutele si-au dat intalnire in mesteacanul din fata casei pentru a pregati ceremonia de primire a consoartelor plecate departe. Lasa sa-ti picure in suflet inca o primavara... las-o sa-ti cuprinda obrajii si sa-ti invaluie inima; danseaza cu ea in lumina soarelui si las-o sa-ti umple bratele cu flori si iubire...

 


   La chemarea naturii raspund si artistii plastici care incep sa-si pregateasca panzele pentru ca mai apoi sa-si bucure ochii si sufletul cu atata culoare si parfum. Privirile tuturor sunt parca mai zambitoare, chipurile mai vesele, pasii mai siguri, caci natura imprastie energia primaverii. 
   Moment de sarbatoare, sosirea primaverii a inspirit si Galeria de Arta Elite Prof Art care si-a deschis portile unei noi expozitii intitulata sugestiv “Salonul de primavara”. Vernisata pe data de 23 martie , după Marţişor, Babe şi Moşi, după "zăpada mieilor", când calendaristic deja am păşit în anotimpul primăverii ne apropiem de momentul echinocţiului de primăvară , ce marchează începutul primăverii astronomice, expozitia beneficiaza de aportul unor artisti de o mare valoare artistica, spirituala si culturala.
   Printre acestia, se numara Mihail Gavril, Vergil Cojocaru – Cover, Alina Manole, Petre Emanuel Ghergu, Dumitru Macovei, Anita Radulescu, Mihaela Barbu, Cristina Calin, Silviu Carol Cenusa-Sasch, Comarnitchi Corina, Constanta Petrescu Danila, Iulia Deme, Nicoleta Dragan, Aneta Beatrice Filip, Carmen Gatlan, Catalina Oana Gavriliu, Maria Ioana Haragas, Laura Heretiu, Daniela Kovats, Florina Marin, Milea Mihalache, Roxana Niculae, Cornelia Olteanu, Ioana Pop, Seyla Ratiu, Doina Scarlat, Victoria Soare, Laura Soneriu, Narcisa Stejeran, Ciprian Dragos Stroe, Ovidiu Stefan Teodorescu.
    Lucrarile aflate pe simezele Galeriei Elite Prof Art au adus un suflu nou, proaspat, de innoire si trezire la viata a naturii umpland de bucurie, admiratie si bun gust sufletele iubitorilor de arta si ale publicului larg in general, care au umplut salile galeriei pe perioada cat expozitia a fost deschisa.
Bucurandu-se de aprecieri atat din partea lumii artistice cat si a presei de gen, expozitia “Salonul de primavera” se bucura de un real success.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii EXPOZITIA “SALONUL DE PRIMAVARA”