Total Media News

Stelian Tanase - preşedintele-director general al SRTv - Cere MARIREA taxei platita de populatie PDF Imprimare
Marţi, 07 Aprilie 2015 07:21

          

                                   


     Stelian Tanase  vrea BANI  mai multi de la  populatie  si  firme !!

     Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, luni, că TVR se află "într-o situaţie financiară extrem de critică", iar conducerea Televiziunii Române a transmis către autorităţile statului, inclusiv ANAF, "propuneri de soluţii la problemele grave ale televiziunii".

        Una  este sa  fii JURNALIST   , alta este sa  fii MANAGER  !!

     Stelian Tănase a reacţionat după ce Adrian Bucur, membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a decis să facă un apel public, întrucât situaţia TVR este disperată, televiziunea publică având penalităţi la fisc de aproximativ 9 milioane de euro pe an.

     Astfel, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX, Stelian Tănase confirmă situaţia critică în care se află TVR.

      "TVR se află, într-adevăr, într-o situaţie financiară extrem de critică. În această perioadă foarte dificilă, conducerea TVR a fost nevoită să prioritizeze cheltuielile în funcţie de interesul telespectatorilor, conform misiunii publice a Televiziunii Române. În contextul datoriilor imense pe care le are TVR, soluţia actualei conduceri a fost să rezilieze contractele emisiunilor scumpe şi să încerce să reducă cheltuielile de producţie. În acest sezon, Televiziunea Română funcţionează cu grile de programe mult mai ieftine faţă de anii trecuţi", spune Stelian Tănase.

 

 

Potrivit lui Stelian Tănase, conducerea TVR încearcă să redeschidă dialogul cu autorităţile statului pentru redresarea Televiziunii Române.

"Mai mult, conducerea TVR a transmis către autorităţile statului, inclusiv ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r.), propuneri de soluţii la problemele grave ale Televiziunii. Facem eforturi uriaşe pentru a redeschide dialogul cu aceste autorităţi, fără sprijinul cărora redresarea instituţiei nu este posibilă. TVR îşi asumă toate obligaţiile de plată şi aşteaptă răspunsuri pentru a identifica pârghii de implementare a soluţiilor propuse", mai spune Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Adrian Bucur, membru în CA al TVR, a spus, într-un punct de vedere transmis luni agenţiei MEDIAFAX, că a decis să facă un apel public referitor la situaţia "din ce în ce mai gravă" a televiziunii publice.

El a precizat că a intrat în posesia unor documente, potrivit cărora Televiziunea Română are penalităţi către bugetul de stat de 23.000 - 24.000 de euro pe zi.

"Situaţia televiziunii publice este din ce în ce mai gravă. Am intrat în posesia unor cifre care sperie pe orice om normal la cap, 23.000 - 24.000 de euro pe zi, în total, 9 milioane de euro pe an reprezintă penalităţile către fisc şi asta se întâmplă după reeşalonare. În aprilie, când TVR nu a plătit rata convenită în memorandum (memorandumul cu Guvernul, n.r.) la fisc, aceste penalităţi s-au recalculat şi aşa ajung ele la această cifră, de 23 - 24.000 de euro pe zi. Iar aceste penalităţi curg lunar. În prezent, datoria la bugetul de stat a televiziunii publice depăşeşte 100 de milioane de euro, nemaipunând la socoteală şi datoriile comerciale. Şi ele reprezintă alte câteva zeci de mii", a spus Adrian Bucur.

El a precizat că prima cauză a "pierderii eşalonării" pe o perioadă de şapte ani pe care TVR a avut-o cu fiscul ar fi reprezentat-o o decizie luată de fostul preşedinte-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, la finalul mandatului său, în octombrie 2013, "când televiziunea publică a ales să nu plătească datoriile la stat şi a investit banii în mega-producţii", a spus Adrian Bucur, făcând referire la grila de programe a TVR de la momentul respectiv, care a inclus, între altele, "transmisii din Statele Unite", dar şi "show-ul bugetofag al Andreei Marin".

"Ultima rată, dacă e să sărim peste timp, a fost în aprilie, când era presată televiziunea să decidă dacă transmite sau nu Campionatul Mondial de Fotbal. Atunci s-a plătit la EBU (European Broadcasting Union, n.r.) în detrimentul bugetului de stat", a spus Bucur.

El a precizat că problema este aceea că în continuare se fac achiziţii "care nu justifică nici măcar o minimă performanţă". "Vorbesc de raportul cost/rating şi iau în calcul doar achiziţia nesfârşită de filme, de la filme eu bănuiesc cu dedicaţie şi mai ales pe sport, unde e o gaură neagră dintotdeauna. Şi mai bănuiesc că sunt persoane în managementul executiv direct cointeresate în efectuarea acestor achiziţii", a spus Adrian Bucur.

El nu a precizat la ce persoane din managementul executiv face referire, însă a spus că el crede că astfel de persoane se pot regăsi în Comitetul Director al TVR.

Întrebat dacă TVR a pierdut eşalonarea datoriilor sale la fisc la finalul mandatului lui Claudiu Săftoiu sau în mandatul lui Stelian Tănase, actualul preşedinte-director general al SRTv, Adrian Bucur a spus că din mandatul lui Tănase nu se mai plătesc în mod consecvent "ratele la fisc".

 

Solutii  date  de  Dnul  Stelian  Tanase  :

 - Soluţia radicală, din punctul meu de vedere, este ştergerea acestor datorii, într-o formă sau alta", a spus Stelian Tănase, precizând că a avut discuţii în acest sens, însă fără rezultat, atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu premierul Victor Ponta.

 - El a mai spus că o altă soluţie ar putea fi indexarea taxei TV cu 50 de bani, de la 4 lei la 4,5 lei. "Din punctul meu de vedere, sunt dispus să renunţ la publicitate, (...) şi am discutat lucrul acesta cu mai mulţi patroni de televiziuni private, în schimbul unei majorări a taxei cu măcar 50 de bani. Eu sunt adeptul modelului BBC, unde nu se percepe publicitate (...) Dar taxa trebuie să acopere realizarea programelor pe care chiar autoritatea şi legea le cer (...) Aş privi relaxat renunţarea la publicitate, dar taxa trebuie să fie la nivelul obligaţiilor pe care le avem", a spus Tănase.

 

 

 

 

**  http://stiri.tvr.ro/stelian-tanase-tvr-sufera-de-o-subfinantare-cronica-ca-si-spitalele-ca-si-scolile-din-romania_58834.html

**  http://www.mediafax.ro/cultura-media/tanase-tvr-este-intr-o-situatie-financiara-critica-am-transmis-catre-anaf-propuneri-de-solutii-13708894

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Media-Publicitate Stelian Tanase - preşedintele-director general al SRTv - Cere MARIREA taxei platita de populatie