Total Media News

expozitia colectiva RITM, MUZICA SI CULOARE PDF Imprimare
Luni, 27 Aprilie 2015 12:28

 

                                 

   

 

    Expoziția Ritm, muzică și culoare, organizata de Galeria de Artă Elite Prof Art, reunește pe simezele Centrului de Conferințe de la Hotelul Pullman o întreagă galerie de artiști vizuali. Proveniți din generații diferite, având genuri diferite de abordare a subiectului, plasticienii reușesc să intre în dialog. Acest lucru a devenit, din anul 2011 până în prezent, modul de manifestare firească a Galeriei de Artă Elite Prof Art.

       Prezentul eveniment crează trei mari coordonate asupra cărora artiștii se opresc, fiecare încercând să decanteze, în lumea proprie, ideile ce se crează pe marginea subiectului. Prima coordonată este cea a ritmului, care din punct de vedere artistic reprezintă un ''principiu compozițional de reluare, la anumite distanțe, în anumite mărimi sau cantități și pe anumite sensuri a unui raport plin-gol, cald-rece etc.''



            Cea de-a doua coordonată este cea a muzicii. Muzica a creat mereu o temă în care artiști vizuali și-au făcut simțită prezența atât din punct de vedere al părții artistico-plastice, cât și din punct de vedere al muzicii în sine. Muzica și dansul au fost abordate de artiști precum Degas. Muzicanții au fost și ei reprezentați de către artiștii plastici.

            Cea din urmă coordonată, culoarea, este nelipsită din viața oricărui artist, exprimând cel mai bine sentimentele și trăirile acestuia, în anumite momente ale vieții.

 

            Iată, așadar, trei planuri diferite, pe care artiștii plastici contemporani reușesc să le așeze  într-o simbioză perfectă, în compoziții, prin tehnici diferite, creând lucrări de o mare expresivitate plastică, lucrări ce ne produc nouă, întregului public, o minunată stare de fericire, stare aflată în acord perfect cu anotimpul pe care-l străbatem.

" Ritm , muzica si culoare " - expozitie colectiva cu lucrari semnate : Teodor Vescu, Alina Manole, Petre Emanuel Ghergu, Vergil Cojocaru, Laura Soneriu, Ionescu Andreea Gabriela, Maria Stoian, Silviu Cenusa - SASCH, Elena Neagu Stefan, Dorina Blanaru, Oana Marculescu, Mariana Tiganas, Mihaela Buica, Lacramioara Tamirsi, Paunita Moldovan, Elena Bissinger, Oana Unciuleanu, Ina Pricop, Aurora Speranta, Carmen Gatlan.

Expozitia este deschisa pana pe 15 mai 2015 la Hotel Pullman - Centrul de Conferinte al World Trade Center - Piata Montreal nr.10 si poate fi vizitata zilnic intre orele 10,00 - 20,00.

 



Relatii la tel. 0766.30.40.55

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii expozitia colectiva RITM, MUZICA SI CULOARE