Total Media News

De ce LPF nu a făcut licitaţie ptr. televizarea Ligii a-I-a şi cine răspunde pentru ce se întâmplă PDF Imprimare
Marţi, 26 Mai 2015 18:14

.

                                         

   Conform ProSport, Adunarea Generală a LPF de marţi dimineaţă a degenerat într-un imens scandal din cauza banilor pe drepturile TV.

   O reprezentantă a firmei care a câştigat drepturile TV anul trecut, asistată de Gino Iorgulescu, şeful Ligii, i-a anunţat pe şefii cluburilor de Liga 1 prezenţi la sediul LPF că, din cauza scăderii audienţelor, li se vor tăia peste 6 milioane de euro  din cei 27 de milioane pe care se semnase anul trecut contractul! Firma care deţine drepturile este Intel Sky Broadcast LTD, un offshore în spatele căruia s-ar afla Arpad Paszkany.

  Dintre cei 17 conducători de cluburi prezenţi (Ioan Horoba, de la Gaz Metan, a pierdut avionul şi n-a ajuns la şedinţă), doi - Iuliu Mureşan de la CFR Cluj şi Romică Paşcu de la FC Braşov - n-au avut nimic de comentat. Restul au protestat vehement, obligându-l pe Gino Iorgulescu să facă un pas înapoi. S-a convenit ca, în cel puţin 10 zile (intervalul prevăzut de regulamente), să se convoace o nouă Adunare Generală a LPF, iar deţinătorii drepturilor TV să se prezinte cu o propunere oficială şi concretă. Se va supune apoi la vot această diminuare a contractului, dar nimeni nu pare dispus să facă acest compromis.

 

 

  Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF înlocuit de Gino Iorgulescu în toamna lui 2013, a explodat plin de satisfacţie, după evenimentele de marţi. "Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu! Când nu faci licitaţie, te ia maşina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. - pe actualii conducători ai LPF) de ce nu au făcut licitaţie şi cine răspunde pentru ce se întâmplă? Pentru că acum vine DNA-ul. Eu, dacă procedam aşa şi nu făceam licitaţie, eram arestat de o sută de ori până acum. Acum îşi dă toată lumea seama că asta a fost şmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. Au făcut contracte fără garanţii, eu nu am făcut unul fără garanţii, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanţia. Altfel, contract fără garanţii e puşcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă", a declarat Dragomir, pentru MEDIAFAX.

 

 

**  sursa -- http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/scandal-urias-adunarea-generala-lpf-cluburile-informate-vor-primi-6-milioane-euro-putin-noul-sezon-cei-prezenti-au-vrut-contractul-seful-ligii-i-refuzat-update-cere-revenirea-18-echipe-revin-14337857

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home