Total Media News

Cu implicare şi spirit civic SE POATE si in Romania !! PDF Imprimare
Duminică, 05 Iulie 2015 19:34

 

   EXEMPLU  de  urmat :

  

    Conform  Gindul.info, :  O cheamă Lenuţa Zamfirescu şi are 54 de ani. De când se ştie locuieşte în cartierul Bereasca şi cam tot de atunci îşi doreşte o stradă asfaltată şi canalizare. Şi dorinţa ei şi a vecinilor părea că va deveni realitate în primăvara lui 2013, când autorităţile locale au dat drumul lucrărilor pentru canalizarea şi asfaltarea celor 38 de străzi din cartierul său. Numai că din lipsă de fonduri, lucrările care vizau canalizarea au fost oprite înainte ca strada lui tanti Lenunţa şi alte patru din apropiere să fie racordate la civilizaţie.

“M-am trezit cu utilajele, cu bitumul, cu tot, că asfaltează strada. Fără să bage canalizare. Mie mi-a dat de gândit că nu mai vor să canalizeze încă de când au început să bordureze. Şi într-adevăr aşa a fost. Când au venit cu covorul asfaltic să-l toarne, m-am aşezat pur şi simplu în faţa utilajelor”, povesteşte tanti Lenuţa.

Inginerul constructor i-a spus că nu mai sunt bani şi pentru canalizare, şi i-a oferit drept soluţie pentru apa meteo care nu ar fi avut unde să se scurgă în lipsa unui sistem de canalizare să o bage în casă. Imediat, tanti Lenuţa a sunat la primărie şi a ameninţat că nu se dă din faţa utilajelor până când nu vine un reprezentant oficial cu care să discute problema. După mai bine de două ore de aşteptare, le explica reprezentanţilor autorităţii locale că este normal ca mai întâi să se facă sistemul de canalizare şi abia apoi să se asfalteze strada. Altfel, fie se renunţa la canalizare, fie erau nevoiţi să decoperteze covorul asfaltic atunci când s-ar fi găsit fonduri şi pentru canalizare şi să toarne altul nou, ceea ce înseamna “bani aruncaţi de pomană” şi o stradă care urma să arate “ca o plăcintă tăiată”.  Utilajele au plecat în aceeaşi zi.  

 

 

Petiţia care a salvat situaţia

“În momentul acela chiar m-am supărat pentru că şi noi plătim taxe şi impozite, la fel ca şi cei din oraş. Şi atunci, eu împreună cu fiica mea am făcut o petiţie către domnul primar şi am anexat o listă cu semnăturile celor din cartier pe care le-am strâns ducându-mă din poartă în poartă, la fiecare vecin”, îşi aminteşte tanti Lenuţa.

În numai două zile a reuşit să strângă semnături de la peste 100 familii din cele aproximativ 200 care locuiesc pe cele cinci străzi pentru care nu mai erau şi bani şi de canalizare, iar fiica ei a reuşit să găsească informaţii pe site-ul primăriei care să o ajute să îşi susţină cererile formulate în petiţie. Pe lângă faptul că a invocat Directiva Cadru 60/2000 CEE care stipulează racordarea la sistemul de canalizare până la 31 decembrie 2018, şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Municipiul Ploieşti, care prevedea ca în perioada 2009-2025 să fie extinse şi modernizate sistemele de apă uzate, fiica Lenuţei Zamfirescu a găsit pe site-ul primăriei două contracte care vizau realizarea sistemului de canalizare în cartierul Bereasca atribuite în 2011 cu termen de execuţie în 12 luni. Asta înseamnă că la data depunerii petiţiei lucrările trebuiau finalizate de un an.

Răspunsul de la Primărie a venit relativ repede. La două săptămâni după ce depusese petiţia la Registratură, tanti Lenuţa a primit o scrisoare prin care era informată că lucrurile se vor rezolva, iar după alte două săptămâni, undeva prin luna iunie, muncitorii începeau lucrările după o logică firească: întâi canalizarea şi abia apoi asfaltarea. Până la sfârşitul verii, străzile erau aproape finalizate.

 

 

** sursa  : articolul  integral   --  http://www.gandul.info/reportaj/in-ziua-in-care-buldozerele-au-intrat-pe-strada-sa-tanti-lenuta-a-luat-o-decizie-care-a-schimbat-viata-a-sute-de-oameni-ne-trebuie-un-pic-de-incredere-in-noi-si-curaj-14541736

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Cu implicare şi spirit civic SE POATE si in Romania !!