Total Media News

Statuia lui Decebal, in top 5 cele mai spectaculoase din lume PDF Imprimare
Duminică, 30 August 2015 08:12

.       

            

    Chipul lui Decebal, sculptat in stanca pe malul Dunarii, figureaza intr-un top 5 cu cele mai spectaculoase statui din lume.

     Alaturi de Statuia Libertatii, Colosul din Roodos, Budhha din Myanmar, Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, statuia sculptata in basorelief si inalta de 55 de metri i-a determinat pe jurnalistii de la Business Insider sa o plaseze in top cinci a celor mai mari statui din lume, scrie stirileprotv.ro.

 Sculptura impresionanta este incadrata intr-un peisaj de vis de pe Clisura Dunarii, unde frumusetea naturii ramasa neatinsa de sute de ani ii incanta pe toti cei care trec pe acolo.Constructia a inceput in 1994 si timp de 10 ani s-a cioplit piatra cu dalta si ciocanul de o echipa de alpinisti pentru realizarea ei. Este doar in proportie de 60 la suta finalizata, pentru ca istoricul Constantin Dragan, finantatorul ei, s-a prapadit, iar sculptura a ramas in aceasta forma.

 

 

 

**  sursa  --http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/statuia-lui-decebal-in-top-5-cele-mai-spectaculoase-din-lume-secretul-constructiei-de-55-de-metri-108527/

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Statuia lui Decebal, in top 5 cele mai spectaculoase din lume