Total Media News

La sfarsitul anului 2015 , putem afla unde se vor disputa CE de Gimnastica din 2017 ! PDF Imprimare
Miercuri, 23 Septembrie 2015 10:32

 

                     

  Astazi , la MTS , s-a organizat o conferinta de presa in vederea Campionatului European de Gimnastica din 2017.

   La acest eveniment au fost prezenti , Gabriela Szabo - Ministrul Tineretului , Marin Dan Stefanel ,-Primar Interimar al Capitalei , Georges Guelzec - Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica , Adrian Stoica - Presedintele Federatiei Romane de Gimanstica , si Kirsi Engman - director al Uniunii Europene de Gimnastica.

 

Adrian Stoica :" Lucrurile s-au complicat cand a inceput o competitie acerba intre doi candidati in licitatia de constructie, acestia avand probabile motive , astfel incat constructia acestei sali a fost intarziata pentru un an si jumatate. Competitia urmeaza sa se desfasoare in luna Aprilie 2017 . Ce va trebui rezolvat , va fi rezolvat pana la acea data. Varianta de rezerva este Cluj Napoca , o sala ce poate face fata unui astfel de eveniment la cel mai inalt nivel .

 

 

Georges Guelzec : "Dupa cum s-a explicat situatia , ne-am fi dorit sa organizam evenimentul la Bucuresti , dar avand in vedere aceasta informatie trebuie sa rediscutam , sa vedem cum putea organiza acest eveniment . Vom avea un Comitet Executiv in doua saptamani si vom vedea unde se va organiza acest eveniment.  Pentru moment nu am alt argument sa va dau. Domnul Primar Interimar ne-a promis ca ne va da un raspuns la sfarsitul lunii Decembrie, iar in Ianuarie putem lua o hotarare in privinta acestui eveniment. Au mai fost situatii similare , insa nu ca in Romania , in ultimii 24 de ani.  Nu stiu ce voi vota, voi lua o decizie in cunostinta de cauza. Exista un risc , Romania a castigat in fata Danemarcei , Danemarca ar putea sa vina sa spuna ca Romania a venit cu Bucurestiul  Orice e posibil , sper ca gimnastica romana nu va fi penalizata din motive ce nu au legatura cu gimnastica ."

 

Gabriela Szabo a declarat :" E o onoare sa-i avem pe acesti oameni in Romania. Gimnastica e un sport important in Romania , ce a adus atatea bucurii romanilor. Acesta era singurul mod care ne obliga sa punem bazele infrastructurii in Romania , iar publicul sa le vada acasa pe gimnastele ce performeaza pe marile arene ale lumii .Am purtat si o discutie cu prim-ministrul Romaniei . Asteptam pana la finalul anului sa vedem daca se vor demara lucrarile."

 

Stefanel Dan Marin :" Asa cum v-a informat si Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica , am discutat aspecte vizavi de stadiul lucrarii Salii Multifunctionale Polivalente unde se doreste organizarea Campionatului European din 2017. Sper sa nu mai existe din punct de vedere administrativ , alte contestatii , sa putem demara procedura de proiect , iar la finalul lunii Decembrie sa finalizam si discutiile cu viitorul constructor.Contractul se desfasoara pe 24 luni , tehnic se poate realiza pana la inceputul lui 2017 , Martie , dar doar dupa ce vom avea desemnat un castigator al licitatiei , si modalitatea in care vom grabi executarea lucrarii , aici fiind vorba de volumul de ore lucrate , si avizele ce trebuie luate.Abia dupa ce voi vorbi cu castigatorul licitatiei voi putea oferi un raspuns ferm . Suma alocata pentru aceasta sala este de 300 de milioane de lei noi , nu vreau sa fac altfel de comentarii , cel mai bine cunosc cei de la CESC. 

 

 

 

Articol realizat de : Duta  Gini  Andrei

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Gimnastica La sfarsitul anului 2015 , putem afla unde se vor disputa CE de Gimnastica din 2017 !