Total Media News

Jorge Lorenzo e noul campion mondial la Moto GP ! PDF Imprimare
Duminică, 08 Noiembrie 2015 14:17

Update : Jorge Lorenzo este noul campion mondial la Moto GP dupa o cursa controlata in intregime . Marquez a incheiat pe pozitia secunda dupa un " meci neutru" iar Pedrosa pe trei , el incercand pe final sa puna presiune pe cei doi. 

Rossi incheie pe 4 , si dupa un final agonizant pierde din pacate titlul mondial chiar in ultima etapa.

 

Update : Valentino Rossi ajunge in scurt timp in pozitia a 4-a depasind o serie de piloti , insa top 3-ul iberic , pare ca nu-i lasa nicio sansa .Lorenzo conduce , urmat de Marc Marquez si Dani Pedrosa . Ultimul , pilotul Honda are in jur de 10 secunde avans . E o cursa teribila...

 


Motociclismul de pe intregul mapamond asteapta aceasta zi cu sufletul la gura de o saptamana incoace . Astazi , la ora 15.00 , incepe cursa care va stabili campionul mondial la clasa Moto GP dupa un sezon fabulos , la finele caruia Jorge Lorenzo , si Valentino Rossi , coechipieri la echipa de uzina Yamasa isi disputa titlul mondial.

 

Inaintea ultimei curse Valentino Rossi are un avans de şapte puncte în clasamentul general faţă de colegul său de la Yamaha, Jorge Lorenzo. Totuşi, situaţia este infernală pentru italian după suspendarea din Malaezia, sancţiune în urma căreia va trebui să plece de pe ultimul loc în grila de start , astfel ca tensiunea este maxima in urma ultimelor evenimente petrecute pe circuit. Marc Marquez , in cazul castigarii titlului de co-nationalul sau , Jorge Lorenzo , ar avea un mare merit , ca urmare a cursei din penultima etapa .

In calificari Jorge Lorenzo a obtinut pole-positionul cu un timp senzational , afirmand la finele calificarilor ca este cel mai bun tur din viata sa . Aceasta situatie ii complica situatia lui Valentin Rossi , care va trebui in conditii de stres , sa depaseasca o armata intreaga de piloti spanioli care cel mai probabil il vor sustine pe Lorenzo , in lupta sa.

Dacă Marquez pare să fi făcut-o deja la Sepang, acolo unde l-a lăsat uşor pe Lorenzo să treacă şicanându-l mai apoi pe Rossi, italianul Iannone este văzut drept omul-cheie pentru cursa de la Valencia. Un episod care poate trăda intenţiile ”prietenoase” ale acestuia s-a consumat în ultima sesiune de antrenamente libere, atunci când după o ieşire de pe linia boxelor Iannone i-a făcut semn lui Rossi să meargă în spatele lui, în plasa motocicletei Ducati.

In warm-up , cel mai rapid a fost Marc Marquez , urmat de Lorenzo , Pol Espargaro si Valentino Rossi.

Inainte de cursa , toate aspectele ii par favorabile lui Lorenzo , el putand fi noul campion mondial dupa doi ani de suprematie ai lui Marc Marquez . De cealalta parte , Valentino Rossi , multiplu campion mondial are cu siguranta stapanirea de sine necesara si experienta , sa incerce o cursa de recuperare fantastica ce ar intra in cartile de istorie ale Motocilismului .

JORGE LORENZO vs VALENTINO ROSSI , ora 15.00 , DIGISPORT !

 

 

**  Duta Gini  Andrei

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Automobilism international Jorge Lorenzo e noul campion mondial la Moto GP !