Total Media News

Tarile lumii s-au pus de acord in privinta luptei impotriva incalzirii globale PDF Imprimare
Duminică, 13 Decembrie 2015 10:03

    


     Conform  MEDIAFAX ,  În total 195 de state au adoptat sâmbătă, la Paris, primul acord universal, cu caracter constrângător, în lupta împotriva încălzirii globale, transmite Le Monde.

    Acordul vizează atât o transformare - în următoarele decenii - a economiei mondiale bazate pe combustibili fosili, cât şi o încetare a ritmului încălzirii globale, scrie Reuters.

    Ministrul francez de Externe Laurent Fabius, preşedintele COP21, a marcat anunţul cu o lovitură de ciocan în pupitru, semnalând astfel ajungerea la un acord între cele 195 de naţiuni, după 13 zile de negocieri.

  

Documentul prevede limitarea creşterii temperaturii medii la nivel global la mai puţin de două grade Celsius, scrie BBC.

Acesta este primul acord care obligă toate ţările să se angajeze să-şi reducă emisiile de carbon.

El este în parte constrângător, în parte voluntar.

Anterior, grupuri-cheie, precum G77, un grup de ţări în curs de dezvoltare, dar şi ţări precum China şi India au anunţat că susţin propunerile.



** https://uk.news.yahoo.com/video/historic-climate-change-deal-agreed-195600908.html




**  sursa  -  http://www.mediafax.ro/externe/acord-istoric-la-conferinta-onu-pe-tema-modificarilor-climatice-de-la-paris-anuntul-primit-cu-ovatii-si-imbratisari-ce-prevede-acordul-foto-video-14917918

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home