Total Media News

Stresul ne poate AFECTA mai mult decât credem PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 07 Martie 2016 08:30

 

                                      

   Conform  descopera.ro,O echipă de cercetători, condusă de Jonathan Godbout, profesor de neuroştiinţe la Universitatea din Ohio, a analizat relaţia dintre expunerea prelungită la stres şi pierderile de memorie pe termen scurt la cobai

    Oamenii de ştiinţă americani au obişnuit cobaii cu un labirint care avea o ieşire, apoi i-au expus la vizite repetate ale unui cobai mai mare şi agresiv. Cei care au fost nevoiţi să se confrunte cu intrusul în mod repetat au avut dificultăţi în a-şi aminti locaţia ieşirii, în timp ce cobaii care nu erau stresaţi au găsit-o cu uşurinţă, informează CSID.
 
     Problema s-a rezolvat în 28 de zile, dar până atunci, cobaii au au prezentat semne de anxietate, ca simptom al comportamentului depresiv.
 
   Incapacitatea de a-şi aminti a coincis cu schimbări măsurabile în creierului cobailor. Celulele sistemului imunitar au apărut în creierului cobailor stresaţi, indicând inflamaţia ca răspuns al sistemului imunitar la stres.
 
"Celulele sistemului imunitar provin de la măduvă, iar acestea pot migra către zone ale creierului asociate cu activitatea neuronală ca răspuns la stres", a explicat John Sheridan, director Institutul pentru Cercetare Medicală Comportamentală din Ohio.
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Stresul ne poate AFECTA mai mult decât credem