Total Media News

CSM Bucuresti scrie istorie PDF Imprimare
Luni, 09 Mai 2016 07:23

 

       

 

   Echipa feminină de handbal CSM București este noua regină a Europei.

   Echipa Capitalei a câștigat finala Ligii Campionilor, scor 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), cu Gyor (Ungaria), după aruncări de departajare de la 7 metri.

   

   Dupa ce in urma cu doua zile am fost martorii unei tragedii in sportul romanesc , sportul isi intoarce si cealalta fata si ofera un moment de glorie imens aceluiasi sport romanesc , greu incercat , dupa un meci pe care mai degraba l-am fi pierdut in cel mai pur stil romanesc...

   E drept , o performanta obtinuta si cu suportul "strainelor" dar.. ma incearca un sentiment de mandrie ! CSM si Romania sunt timp de un an pe Everestul handbalului European si Mondial !

   Golden Girls !


    CSM a jucat fenomenal și, pe lângă celelalte atuuri, a avut două jucătoare de excepție: portarul Jelena Grubisic, votată MVP-ul turneului Final 4, și Isabelle Gullden, golgeterul Ligii Campionilor. Bella a marcat 15 goluri în finala cu Gyor!

   ”Este un vis care s-a îndeplinit. Nimeni nu se aștepta să ajungem aici și să ridicăm trofeul deasupra capului. Sunt foarte fericită”, a declarat Grubisic la conferința de presă de la final.

    Meciul a fost demn de o finală de Liga Campionilor. În arena Laszlo Papp din Budapesta s-au întâlnit două echipe extrem de valoroase și de bine pregătite, iar echilibrul din teren a fost reflectat de tabela de scor. Niciuna dintre echipe nu a condus cu mai mult de două goluri.

 

 

Kim Rasmussen a gândit excelent partida, apărarea fiind punctul forte al Tigroaicelor. Jocul a fost dens și extrem de fizic. CSMB a condus cu 13-12 la prima pauză, dar Gyorul a avut avantaj pe finalul reprizei a doua, când CSMB a egalat prin Tostensson, cu trei secunde înainte de final: 22-22. Au urmat prelungirile. Din nou Gyor s-a desprins, 24-22 și 25-23, dar Pessoa a scos minge după minge (introdusă inspirat de Rasmussen). Manea a redus din diferență, apărarea a recuperat o minge esențială, iar Rasmussen a riscat totul, scoțând portarul și atacând cu 7 jucătoare. Carmen Martin a obținut o aruncare de la 7 metri, iar Gullden a înscris cu sânge rece: 25-25. Soarta meciului s-a decis astfel la aruncări de la 7 metri. Rasmussen a schimbat portarii inspirat: prima a fost Grubisic, după care a intrat Pessoa. Brazilianca a apărat aruncările cu numărul 2 și 3 ale echipei maghiare, în timp ce fetele noastre marcheză tot, patru din patru! Golul decisiv a fost al Aureliei Brădeanu!

CSM Bucureşti – Gyor 29-26 (13-12, 22-22, 25-25) după executarea aruncărilor de la 7 metri
CSM: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 15, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 1, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen
Gyor: Grimsbo, Kiss – portari; Knedlikova 1, Alstad, Loke 8, Hudak, Harsfalvi, Gorbicz 1, Kovacsics 3, Sulland 3, Lakatos, Amorim 5, Orban, Groot 4, Broch 1, Toth. Antrenor: Ambros Martin

 

 

**  CSM  Bucuresti

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Sport Handbal CSM Bucuresti scrie istorie