Total Media News

Toti componentii lotului de kaiac-canoe au fost depistati pozitiv PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Mai 2016 16:28
            
                 
   Comitetul Olimpic si Sportiv Roman  ne  informeaza  ca  : " a primit o informare oficiala din partea Agentiei Nationale Anti-Doping ca sportivii Leonid Carp, Stefan Strat, Petrus Gavrila, Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu, Liviu Lazar Dumitrescu, Constantin Mironescu si Elena Meroniac, toti componenti ai lotului de kaiac-canoe si care calificasera ambarcatiunile la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium. In aceeasi informare apare mentionata si Daniela Stanciu, calificata la proba de saritura in inaltime.
 
    „Suntem socati de aceasta informare oficiala a ANAD, in conditiile in care au mai fost probleme si in urma cu cateva zile, tot la Federatia Romana de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigatii amanuntite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se intampla cu adevarat, pentru ca nu este posibil ca toti sportivi care sunt calificati sa pice testul anti-doping. Daca si aceasta proba B va iesi pozitiva vom cere investigatie la cluburi si federatie pentru a descoperi cine din anturajul sportivilor le-a procurat substantele. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu are niciun fel de toleranta pentru cei care incearca sa pacaleasca sportul prin aceste metode si nu doreste ca numele acestei institutii olimpice sa fie asociat cu dopajul. Nu ne luptam cu sportivii, ci cu dopingul. Inca o data spun, toti sportivii care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi testati, pentru ca dorim sa ne pastram curata imaginea olimpica ”, a declarat Ioan Dobrescu, Secretarul General al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. ​"
 

 Deasemenea  Federația Română de kaiac-canoe ne  informeaza  ca : "regretă ceea ce s-a întâmplat cu cei opt sportivi depistați pozitiv după proba A cu Meldonium.

În acest moment, federația se află într-o anchetă extrem de amănunțită și cu toții încercăm să aflăm cine sunt vinovații pentru acest lucruri.

În plus, luni vom avea o ședință extraordinară de birou federal în care comisiile se vor întruni pentru audierea sportivilor.

Singurii care au dreptul să ceară proba B sunt sportivii, iar cu toții încercăm acum să vedem care este adevărul. "


**  COSR
**  Federația Română de kaiac-canoe
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi individuale Toti componentii lotului de kaiac-canoe au fost depistati pozitiv