Total Media News

FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL SCOLAR" ELISABETA POLIHRONIADE" 2016 PDF Imprimare
Vineri, 03 Iunie 2016 15:49

       FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL SCOLAR" ELISABETA POLIHRONIADE" 2016  VA AVEA LOC IN PERIOADA 16-19 IUNIE LA OLANESTI

                                         

      

INFORMATII LA 0787.554.444 SAU 0736.379.319 Radu Sofran
Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”

Echipe mixte – faza finală, clasele I‐IV, V‐VIII şi IX‐XIII

Băile Olăneşti, România, 16‐19 iunie 2016

ACS „ELISABETA POLIHRONIADE” (organizator), MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE și CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE, MINISTERUL TINERETULUI şi SPORTULUI şi FEDERAŢIA ROMÂNĂ de ŞAH (colaboratori) precum şi S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – MEDIAŞ (sponsor) văinvită să participaţi la Finala Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” – ediția a IV-a, echipe mixte,formate din eleviai claselor I‐IV, V‐VIII şi IX‐XIII, care va avea loc la Băile Olăneşti, în perioada 16‐19.06.2016.

 

 

1. LOC ŞI PERIOADĂ DE DESFĂŞURARE

Hotel Parâng din staţiunea Băile Olăneşti. Se joacă efectiv în zilele 17,18 și 19 iunie 2016.

2. STRUCTURA CAMPIONATULUI, SISTEM ŞI RITM DE JOC

Echipele campioane judeţene împreună cu alte echipe reprezentând şcoli din oraşe (echipa trebuie formată din elevi aparţinând aceleeaşi unităţi de învăţământ) sau comune (aceştia trebuie să fie elevi ai unităţilor de învăţământ ale comunei respective) vor juca în sistem elveţian pe echipe – 7 runde. Timpul de joc va fi 61 de minute pentru fiecare jucător.

3. PREMII

Echipa de pe primul loc, pe grupe de vârstă, va fi declarată campioană naţională şcolară – echipe mixte şi va primi cupă. Componenţii echipelor clasate pe podium vor primi medalii şi diplome. Separat, se va face un clasament pe mediul rural: primul loc va primi cupă (echipa), medalii şi diplome (componenţii echipei), iar locurile doi şi trei, medalii şi diplome (componenţii echipei). Se vor acorda medalii şi diplome primilor 3 clasaţi pe fiecare dintre cele 4 mese (clasamentul va fi după numărul de puncte obţinut de aceştia, indiferent de numărul de partide jucate: în cazul egalităţii, vârsta mai mică va avea prioritate). Toţi participanţii şi cadrele didactice care‐i însoţesc vor primi diplome de participare.

4. REGULAMENTUL COMPETIŢIEI

Echipele vor fi alcătuite din 4 elevi din clasele I‐IV, V‐VIII şi IX‐XIII (pot fi şi 2 rezerve: un băiat (fată) şi o fată), dintre care cel puţin o fată (aceasta va juca obligatoriu pe masa a 4‐a). O echipă poate avea în componenţă mai multe fete.
Pentru a se da startul unui meci, ambele echipe trebuie să aibă prezenţi cel puţin 3 jucători. Timpul de întârziere este de 30 minute de la startul rundei.
Echipele trebuie să se înscrie la organizatori (prin e‐mail) până la data de 14 iunie 2016. La şedinţa tehnică, profesorul sau însoțitorul,obligatoriu, va prezenta un tabel, cu elevii componenţi ai echipei, semnat de directorul unităţii de învăţământ şi lista de bază a echipei (în ordinea în care vor juca întreaga competiţie : la primele 3 mese se va respecta ordinea dată de coeficientul elo, apoi CIV, iar la masa a 4‐a va evolua obligatoriu o fată). Clasamentul final va fi făcut după punctele de meci (2 puncte victoria, 1 punct meciul egal şi 0 înfrângerea). Departajarea în cazul egalităţii de puncte de meci se va face după următoarele criterii:
1. Victoria directă (mica diagramă pentru mai mult de două echipe aflate la egalitate)
2. Suma punctelor de partidă (punctaverajul în sistem olimpic)
3. Echipa cu media de vârstă mai mică (se va calcula pentru 4 jucători, 3 băieţi şi o fată, care au jucat cele mai multe partide în campionat).

Programul competiţiei

Joi, 16 iunie, la ora 21.00, va avea loc şedinţa tehnică în cadrul căreia se va stabili programul competiției.
La şedinţa tehnică va fi anunţat un regulament al competiţiei mai amplu.
Organizatorii asigură materialele de joc.

5. CONDIŢII DE CAZARE ŞI MASĂ

Echipele campioane judeţene şi de sector ale municipiului Bucureşti (4 jucători plus profesorul sau însoţitorul) au cazarea şi masa asigurate de organizatori.
Pentru echipele care nu sunt campioane de judeţ şi pentru eventualele rezerve ale echipelor campioane, organizatorii oferă cazare şi masă la hotel Parâng la următoarele preţuri:
‐ loc în cameră două paturi – 25 lei persoană/zi
‐masă (mic dejun+prânz+cină) – 30 lei persoana/ zi

6. Fiecare participant şi însoţitor va achita un abonament pe un an la Revista română de şah Gambit.
Bonus va fi oferit un cont gratuit, pe un an, la ChessBase (jocul de şah online), urmând, ca ulterior, să organizăm competiții și turnee online.

Radu Sofran e‐mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza telefon 0787 554 444 sau 0736 379 319.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sah FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL SCOLAR" ELISABETA POLIHRONIADE" 2016