Total Media News

Universitatea din București – cea mai bună universitate românească din regiune în QS PDF Imprimare
Miercuri, 15 Iunie 2016 11:55

 

       

                    


   Universitatea din București este cea mai bine clasată instituție de învățământ superior din România în QS Top 200 universități din Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA).

     Cea de-a treia ediție extinsă a Clasamentului QS: Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA) a fost lansată astăzi, 14 iunie 2016, de QS Quacquarelli Symonds, analist global asupra învățământului superior.

    Ediția din 2016 a clasamentului EECA include 200 de universități din 21 de state, cu 50 mai multe decât ediția precedentă. În clasament apar 11 universități românești, dintre care 5 universități noi în clasament, România beneficiind de ediția extinsă din acest an. Universitatea din București rămâne cea mai bine clasată instituție de învățământ din România, crescând cu patru locuri și ajungând pe locul 32 în regiune. În clasamentul Top 50 regional au fost incluse și celelalte universități din cadrul Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca – locul 36 (de la locul 41), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – locul 49 (de la locul 51)  și Universitatea de Vest din Timișoara – locul 59 (de la 58).

 

 

Clasamentul reprezintă componenta regională a Clasamentului Internațional al Universităților creat de QS și vine în sprijinul studenților interesați de mobilități internaționale, membri ai comunității academice și cei interesați de politici educaționale din regiunea EECA, a țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. În același timp, clasamentul contribuie la diferențierea universităților pe plan regional și mondial. Astfel, se urmărește analizarea performanțelor internaționale ale instituțiilor de învățământ superior.

Metodologia utilizată de QS presupune aplicarea mai multor indicatori principali:

Reputația academică (30%) – reputația globală este evaluată prin două cercetări internaționale principale. Primul dintre ele este QS Global Academic Survey, care le cere cercetătorilor din lume să identifice instituțiile pe care le percep că realizează cele mai bune performanțe în domeniul lor.

Reputația angajatorului (20%) - QS Global Employer Survey le solicită absolvenților  angajați să numească instituțiile pe care le consideră că produc cei mai buni absolvenți din sectorul lor de activitate. Acest indicator urmărește să reflecte reputația intuițională pe piața de angajare a absolvenților.

Rata facultate/student (15%) - Aceasta este bazată pe numărul de studenți înscriși comparat cu personalul academic full-time, care urmărește să ofere un indicator al angajării fiecărei instituții de a oferi standarde înalte de sprijin academic.

Alți indicatori incluși în metodologie sunt: Articole pe facultate (10%), impact web (10%), Personal cu studii doctorale (5%), Citări pe articol (5%), Facultate Internațională (2.5%) și studenți internaționali (2.5%).

QS Quacquarelli Symonds oferă analize specializate asupra mediului academic universitar și de afaceri încă din anul 1990. Clasamentele internaționale ale universităților QS World University Rankings sunt cele mai populare din lume și sprijină mobilitățile studențești internaționale prin oferirea de informații comparative obiective. Clasamentul QS : Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA) poate fi consultat aici.

 

 

**  sursa  :--  http://infoub.unibuc.ro/index.php/stiri/4135-universitatea-din-bucuresti-cea-mai-buna-universitate-romaneasca-din-regiune-in-qs-top-200-universitati-din-tarile-in-curs-de-dezvoltare-din-europa-si-asia-centrala-eeca?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Studenti+14.06.2016+%2823%29

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant Universitatea din București – cea mai bună universitate românească din regiune în QS