Total Media News

UNTRR : Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar PDF Imprimare
Marţi, 27 Septembrie 2016 11:23

Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de ce țin la secret din ce se compune prețul RCA ?!

                    



    Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar: în ultimii 11 ani au încasat 5,7 mld. euro din RCA și au plătit daune de 3,7 miliarde euro. Cum de se plâng că sunt neprofitabili și de ce țin la secret din ce se compune prețul RCA ?!

   Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 - consideră că asigurătorii RCA din România stabilesc tarifele ca la bazar, întrucât nu sunt în stare să demonstreze public din ce se compune prețul. Potrivit unei analize realizate de cele 4 patronate pe baza datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în perioada 2005 – 2015 asigurătorii RCA au raportat prime brute subscrise de 5,7 miliarde de euro* și au plătit daune de 3,7 miliarde euro, rămânându-le în buzunare 2 miliarde euro pentru cheltuieli administrative și profit.

 

 

Firmele de asigurări se plâng de atâția ani că această linie de business este neprofitabilă pentru ei, dar cu toate acestea țin strâns cu dinții de banii obținuți de aici.

Asigurătorii fac teorii savante, vorbesc de cifre care ar trebui să justifice chipurile tarifele enorme actuale, dar nu sunt în stare să le prezinte public! Le-au pus drojdie și așteaptă să se umfle!

Asigurătorii spun că motorina e mai scumpă decât asigurarea RCA, iar în acest sens le propunem asigurătorilor să plătim și noi RCA la tarifele din celelate țări europene. Motorina nu are diferență de preț de 300% între piețele din Uniunea Europeană. Aceștia sunt oamenii care fac calculul valorii RCA în România: urechiștii!.

Pentru că aduc în discuție prețul pâinii, încercând să manipuleze opinia publică, le reamintim asigurătorilor că pâinea este un bun de strictă necesitate, dar nu obligatoriu, românii nefiind penalizați dacă nu mănâncă pâine. Dar asigurările RCA sunt obligatorii, iar dacă nu ai RCA riști să fii amendat și să ai autovehiculul blocat, fără documente de identitate, și, pentru că pot, și nu îi deranjează nimeni, asigurătorii stabilesc cum vor ei aceste tarife.

Parlamentul României este complice cu ASF și asigurătorii, având în vedere că nu a fost demarată procedura de demitere a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, și, totodată, până în prezent, nu au fost aprobate tarifele RCA plafonate conform Ordonanței de Guvern.

*a fost luat în calcul cursul mediu leu/euro comunicat de BNR pentru perioada analizată, de 4,0561 lei/euro

 

 

**  sursa :--https://www.untrr.ro/comunicate-untrr/comunicat-de-pres-26-09-2016-asiguratorii-rca-stabilesc-tarifele-rca-ca-la-bazar-in-ultimii-11-ani-au-incasat-5-7-mld-euro-din-rca-si-au-platit-daune-de-3-7-miliarde-euro-cum-de-se-plang-ca-sunt-neprofitabili-si-de-ce-tin-la-secret-din-ce-se-compune-pretul-rca.html

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie IT UNTRR : Asigurătorii RCA stabilesc tarifele RCA ca la bazar