Total Media News

Cea mai rapidă mașină pe două roți din lume, echipată de Nokian Tyres și Vianor PDF Imprimare
Marţi, 25 Octombrie 2016 15:54

                  

     Divizia de dezvoltare de produse a Nokian Tyres, echipa de mecanici profesioniști a Vianor și renumitul pilot cascador Vesa Kivimäki și-au unit forțele pentru a stabili un nou record mondial. Cea mai rapidă mașină pe două roți din întreaga lume a atins 186.269 km/h (115.742 mph), fiind echipată cu anvelope Nokian Tyres produse cu tehnologia Aramid Sidewall. Recordul mondial a fost măsurat la data de 31 august 2016 pe aeroportul din Seinäjoki, Finlanda.

    Anvelopele au un rol foarte important la viteze extreme și cu atât mai mult atunci când doar două dintre ele – în realitate două suprafețe de mărimea unei palme, fiecare - au contact cu carosabilul. Astfel că pentru doborârea recordului, vehiculul avea nevoie de anvelope cât mai rezistente, iar tehnologia Aramid Sidewall, utilizată de Nokian Tyres, permite fabricare de anvelope cu flanc deosebit de rezistent la rulare și tăiere.

Când mergi pe două roți, flancul anvelopei este cel care menține contactul cu drumul, astfel că a trebuit să proiectăm o anvelopă specială pentru acest obiectiv. Fibra aramidică adăugată în compusul de cauciuc din care se realizează flancul anvelopei îl fortifică și îi îmbunătățește substanțial rezistența la tăiere. Îmbinarea acestei tehnologii unice de fabricare a flancului cu o structură specială a anvelopei a rezultat în specificații favorabile pentru recordurile de viteză”, a declarat Matti Morri, Director Tehnic Serviciul Clienți la Nokian Tyres.

 


Secretul tehnologiei Aramid Sidewall este fibra aramidică extrem de rezistentă, utilizată și în industria aviatică și cea de apărare. Această tehnologie inovatoare este folosită de Nokian Tyres și în fabricarea anvelopelor pentru vehiculele SUV.

Pasiunea și doza de nebunie creatoare, necesare acestei încercări de stabilire a unui nou record mondial, sunt de asemenea definitorii pentru dezvoltarea produselor Nokian Tyres. Trebuie să încercăm lucruri noi și să ne testăm limitele. Doar în acest mod putem dezvolta anvelope mai sigure și mai durabile”, spune Morri.

Vianor și-a adus aportul prin echipa sa de mecanici profesioniști care s-au ocupat de mașina care a stabilit recordul mondial, cât și de cauciucurile acesteia. Mecanicii au fost foarte eficienți în schimbarea rapidă a pneurilor și în raportarea stării acestora și a mașinii, în timp real, către pilot.

„Am avut mai multe tentative, fără succes, de a doborî recordul pentru cea mai rapidă mașină pe două roți din lume. La un moment dat, am realizat că secretul pentru stabilirea unui record de viteză stă în cauciucuri extraordinar de rezistente. Colaborarea cu Nokian Tyres și Vianor a făcut posibilă doborârea acestui record”, a spus Vesa Kivimäki, deținătorul noului record mondial.

Recordul pentru cea mai rapidă mașină pe două roți a fost stabilit conform regulilor definite de Cartea Recordurilor:

  • mașina trebuie să fie produsă în serie, nefiind admis un prototip special fabricat pentru încercarea de doborâre a recordului;
  • în decurs de o oră, mașina trebuie să treacă, în ambele sensuri, prin dreptul unor puncte de măsurare a vitezei amplasate la distanța de 100 de metri unul față de celălalt;
  • viteza luată în considerare pentru recordul mondial este media obținută din cele două măsurători.

Cursa pentru stabilirea recordului mondial s-a desfășurat pe o pistă de 2 km lungime și 50 de metri lățime. Distanța luată în considerare pentru măsurarea vitezei medii a fost de 100 metri.

Recordul anterior a aparținut suedezului Göran Eliason care în 1997 a atins viteza de 181.25 km/h (112.62 mph), într-o mașină pe două roți.

Nokian Tyres - Maestrul condițiilor extreme

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Vianor – Poate cel mai confortabil pit stop din lume

Vianor este o rețea globală de service-uri auto și centre de anvelope, constituită din centre proprii și centre care funcționează în sistem de franciză. Centrele Vianor deținute de Nokian Tyres oferă operațiuni de service rapid și fiabil pentru orice tip de client, acoperind o gamă largă de produse și servicii de asistență tehnică. În țările nordice, Vianor este cea mai mare rețea de centre de vânzare de anevlope, deținând peste 1470 de locații în 26 de țări. Denumirea de Vianor provine din latină " via nor" și se traduce prin "drum nordic".

 

 

 

C. de  P.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto Cea mai rapidă mașină pe două roți din lume, echipată de Nokian Tyres și Vianor