Total Media News

O creştere categorică pentru LIQUI MOLY PDF Imprimare Email
Luni, 17 Iulie 2017 10:22

                                

    Specialistul în uleiuri şi aditivi încheie anul 2016 cu un record al cifrei de afaceri - în România cu un plus de 44 %

    LIQUI MOLY creşte mai departe. Producătorul german de uleiuri şi aditivi şi-a sporit în 2016 cifra de afaceri cu 11 %, ajungând la 489 milioane de euro. Prin aceasta, la fel ca în anii precedenţi, firma înregistrează un nou record al cifrei de afaceri. „Ca firmă mijlocie, nu doar ne-am impus în concurenţa cu marile concerne internaţionale, ci chiar le-am preluat cotele de piaţă“, declară Ernst Prost, manager asociat al LIQUI MOLY.

     În 2016, LIQUI MOLY a produs aproape 80.000 tone de lubrifianţi şi a umplut 14 milioane de doze. Numărul angajaților a crescut cu 60, ajungând la 791. „Dumneavoastră sunteţi cheia succesului nostru“, declară Ernst Prost. „Acest lucru este posibil pentru oamenii motivaţi, care muncesc zi de zi şi duc firma mai departe.“ Gradul de implicare a angajaţilor în firmă se oglindeşte în numărul redus de zile de concediu medical şi în rata redusă a fluctuaţiei. Şi desigur faptul că mulţi copii ai angajaţilor îşi încep cariera tot la LIQUI MOLY. Ernst Prost: „E mai mult decât o companie de familie. Este familia LIQUI MOLY.“

 

Anul  2016 a fost marcat de un preţ oscilant al petrolului. În decembrie, acesta a ajuns să fie dublu faţă de ianuarie. „Nu este uşor pentru compania noastră“, declară Ernst Prost. „De aceea ne orientăm spre o creştere sustenabilă, calitativă şi nu vizăm câştiguri rapide, care se sting ca un foc de paie.“ În Germania, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 7 %.

A fost mai mult decât am aşteptat, deoarece în patria sa, LIQUI MOLY a cucerit de mult o cotă de piaţă ridicată, dificil de majorat. La export situaţia a fost şi mai bună. Aici, cifra de afaceri a crescut cu 15 de procente.

Acest lucru se datorează mai ales salturilor uriaşe de pe pieţele cheie precum SUA (40 % creştere) şi China (70 % creştere). Iar în Rusia, LIQUI MOLY a înregistrat o schimbare a tendinţei, pe cea mai mare piaţă de export. În 2015, vânzările au suferit din cauza crizei din Crimeea, a oscilaţiilor rublei şi a problemelor economice. În 2016 cifrele s-au redresat, în ciuda situaţiei economice dificile.

 Intre timp, LIQUI MOLY obţine din străinătate două treimi din venituri - iar tendinţa este în creştere. Acest lucru este asigurat de cei 51 de angajaţi de la departamentul de export. Ernst Prost: „Colegii noştri care ocupă funcţiile de Export Area Manager îşi petrec jumătate din timpul de lucru la clienţi, sprijinindu-i în implementarea conceptelor şi strategiilor. Iar în Back Office se asigură că în fiecare lună, sute de containere sunt expediate în întreaga lume.“ România se dezvoltă din ce în ce mai mult ca un motor de creştere pentru LIQUI MOLY.

În 2016, cifra de afaceri a crescut cu 44%, detaşându-se clar de multe alte ţări. LIQUI MOLY înregistrează o evoluţie spectaculoasă şi în ţări mai curând exotice, precum Irak, Algeria şi Turkmenistan. În timp ce concurenţa nu investeşte prea multă energie în aceste pieţe, LIQUI MOLY exploatează potenţialele locale (vezi şi interviul cu Ernst Prost).

Programul cuprinzător de investiţii în fabrica de ulei va fi încheiat în anul ce vine. Însă deja se prefigurează următoarele investiţii de milioane: LIQUI MOLY lucrează la implementarea unui nou software de gestiune a întreprinderii şi la modernizarea şi automatizarea facilităţilor de producţie. „Automatizarea este necesară pentru a face faţă cererii în continuă creştere şi pentru a putea să ne descărcăm angajaţii de munca fizică extrem de solicitantă“, declară Ernst Prost. „Însă aceasta nu presupune reduceri de personal. Pentru noi, oamenii au fost întotdeauna mai importanţi decât maşinile.“ Semnele indică aşadar o continuare a creşterii. De la începutul anului au fost angajaţi 14 noi angajaţi. Iar cifra de afaceri pe ianuarie a fost cu 16 % mai mare decât în luna corespunzătoare a anului trecut. Ernst Prost este încrezător: „În 2017 o sa ajungem la jumătate de miliard.“

** --  LIQUI  MOLY

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Auto O creştere categorică pentru LIQUI MOLY