Total Media News

O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea PDF Imprimare
Luni, 28 August 2017 10:18

 

 

                        

 

      Conform  zf.ro, in România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider. Peste 20 de judeţe din ţară sunt aproape invizibile pe harta viticolă a României cu mai puţin de zece jucători.

      „În judeţul Vrancea sunt peste 24.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care doar circa 3.000 de hectare cu declaraţie de recoltă. Terenul este puternic fărâmiţat, fiind circa 10.000 de proprietari în zonă“, explică Valeriu Cotea, pro­fesor la Facultatea de Horticul­tură din Iaşi şi preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

      El adaugă faptul că, dintre proprietari, doar câteva sute fac din această activitate o afacere şi au în spate o firmă. Alţii lucrează pe PFA deoarece legislaţia permite ca fiecare producător să realizeze zece vagoane de vin pentru autoconsum, adaugă Cotea. El explică şi faptul că această situaţie se regăseşte şi în alte judeţe.

 

 

 În clasamentul realizat de Ziarul Financiar au fost luate în considerare companiile care şi-au declarat unul dintre CAEN-urile 0121 - Cultivarea strugurilor şi 1102 - Fabricarea vinurilor din struguri şi care şi-au depus rezultatele financiare pe anul trecut. Datele sunt valabile la 31 iulie 2017.                       

România are circa 180.000 de hectare cu viţă-de-vie, iar cu acest nivel al suprafeţei ocupate cu viţă, piaţa locală se află pe locul cinci în UE şi pe locul 11 în lume.

 


**  sursa :--  http://www.zf.ro/companii/harta-viticola-a-romaniei-o-treime-din-producatorii-locali-de-struguri-si-vin-sunt-in-judetul-vrancea-16705576/?utm_source=newsletter&utm_medium=li324_mi147598&utm_content=articol&utm_campaign=Rezultatele+dezastruoase+ale+companiilor+de+stat%2C+efectul+numirilor+

de+manageri+interimari.+Interimatul+este+noua+lege+care+guverneaza+companiile+de+stat.+

Cum+si+cui+sa+mai+ceri+performanta%3F&utm_term=li324_mi147598_s152078

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea