Total Media News

ANPC sancţionează 15 bănci pentru publicitate înşelătoare şi lipsa avertizărilor de risc PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Octombrie 2017 13:18

 

                                            

    Conform  mediafax.ro,Publicitatea înşelătoare, practicile comerciale incorecte şi neavertizarea clienţilor privind riscul valutar şi riscul fluctuaţiei indicilor de referinţă (cum este şi ROBOR) au fost princiaplele motive pentru care Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului - ANPC - a sancţionat 15 bănci.

   „În perioada 28 august - 6 octombrie 2017 s-a desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale privind modalităţile sau mijloacele de desfăşurare a activităţilor de publicitate a operatorilor financiari bancari”, se arată într-un comunicat transmis luni de ANPC.

 

 

În comunicatul său, publicat pe site-ul www.anpc.gov.ro, instituţia prezintă în detaliu faptele constatate cu ocazia acestor controale, dar nu menţionează şi numele băncilor şi/sau instituţiilor de intermediere financiară verificate şi sancţionate. Menţionează doar că în cadrul acţiunii de control „au fost verificaţi 15 operatori economici”.

Potrivit ANPC, pentru abaterile constatate s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 570.000 de lei, fiind încheiat un număr de 15 procese-verbale de constatare a contravenţiei.

 

 

**  sursa -- http://www.mediafax.ro/economic/anpc-sanctioneaza-15-banci-pentru-publicitate-inselatoare-si-lipsa-avertizarilor-de-risc-16779445

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Economie ANPC sancţionează 15 bănci pentru publicitate înşelătoare şi lipsa avertizărilor de risc