Total Media News

Topul mondial al profiturilor PDF Imprimare
Duminică, 15 Aprilie 2018 21:19

 

                                          

   Primele 10 cele mai profitabile companii ale lumii au realizat în prima jumătate a anului 2017 câştiguri totale de 147 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul României realizat în anul 2017, care a fost echivalentul a 213,2 miliarde de dolari.

    Primele trei clasate în topul mondial al profiturilor sunt compania petrolieră Saudi Aramco, din Arabia Saudită, care a înregistrat în primele şase luni ale anului 2017 profituri de 33,8 miliarde de dolari, urmată de Apple, care a înregistrat câştiguri nete de 28,9 miliarde de dolari, şi Samsung - cu 14 miliarde de dolari raportate, relatează Bloomberg.


 

 

Ultimele trei cele mai profitaile companii din clasamentul celor 10 sunt Alibaba, cu 2,4 miliarde de dolari, Volkswagen cu 6,8 miliarde de dolari şi Shell cu 7,4 miliarde de dolari.

Potrivit analizei Bloomberg, compania petrolieră Aramco este o piatră de temelie pentru economia globală, producând şi vânzând în fiecare zi 10 milioane de barili de petrol, iar performanţa financiară a firmei a reprezentat unul dintre cel mai mare secret în lumea businessului global din ultimii 40 de ani.

O primă vizualizare a finanţelor gigantului petrolier de stat arată că Aramco a câştigat 33,8 miliarde dolari, profituri nete în primele şase luni ale anului 2017, depăşind giganţi precum Apple Inc., JPMorgan Chase & Co. sau Exxon Mobil Corp.

 

 

**  sursa--  http://www.mediafax.ro/economic/topul-mondial-al-profiturilor-primele-10-firme-cumuleaza-castiguri-cat-jumatate-din-pib-ul-romaniei-17130839

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Companii Topul mondial al profiturilor