Total Media News

Romaero SA va produce în serie a un vehicul 4x4................ PDF Imprimare
Stiri premium
Marţi, 22 Mai 2018 19:08
                          
    Conform  mediafax.ro,Compania Romaero SA va parafa ân perioada următoare un acord de transfer de tehnologie cu concernul Lockheed Martin şi vizează producerea în serie a unui vehicul 4x4, cu pieţe de destinaţie în UE, a spus, într-un interviu pentru MAS-MEDIAFAX, directorul general al companiei, Remus Vulpescu.

   "Lucrăm să parafăm în perioada următoare şi un acord de transfer de tehnologie cu «numărul unu» mondial, Lockheed Martin', a spus Remus Vulpescu, adăugând : "cu ce ne mândrim azi şi sperăm să putem anunţa în următoarele zile este un vehicul 4x4, pentru care transferul de tehnologie oferit de Lockheed Martin este de sută la sută".

 

 

Marii fabricanţi de tehnică militară din lume nu ţin, nu pretind, nu ne obligă să cumpărăm produse din alte ţări . Dimpotrivă. Cum s-a văzut şi la BSDA, unde şi Romaero a semnat un acord de transfer de tehnologie cu Rafael, una din cele mai avansate companii din lume din punct de vedere tehnologic. Lucrăm să parafăm în perioada următoare şi un acord de transfer de tehnologie cu "numărul unu" mondial, Lockheed Martin (...) Cu ce ne mândrim azi şi sperăm să putem anunţa în următoarele zile este un vehicul 4x4, pentru care transferul de tehnologie oferit de Lockheed Martin este de sută la sută şi este un produs care înglobează zeci de sisteme ultra-avansate, produse de cei mai mari producători la nivel global. Integrarea astăzi este făcută de Lockheed Martin în Statele Unite, dar ceea ce negociem este ca acest vehicul să fie produs în serie în România şi să aibă ca pieţe de destinaţie atât România, cât şi alte ţări din Uniunea Europeană şi nu numai, printr-un efort de marketing comun între Lockheed Martin şi Romaero", a detaliat directorul general al Romaero SA, Remus Vulpescu, în interviul acordat pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS) şi MEDIAFAX.

Într-un context mai larg, abordând starea industriei naţionale de apărare şi offset-ul, ca soluţie viabilă şi fezabilă, directorul general al Romaero SA, a comentat, în interviul acordat MAS-MEDIAFAX: "Neutralitatea bugetară este un concept care poate sună puţin distant, însă este din punct de vedere economic realizabilă. Asta înseamnă că, dacă armata română va achiziţiona tehnică de ultimă generaţie, care bineînţeles că este şi destul de scumpă, dar această tehnică va fi produsă în România în mare parte, la nivelul întregii economii, prin locurile de muncă create, care vor scădea efortul pe asistenţă socială, prin cheltuirea banilor în România, prin angajarea unor furnizori din România în lanţurile de aprovizionare şi în lanţurile valorice ale unor produse de tehnică militară şi nu în ultimul rând prin ridicarea nivelului exporturilor la nivelul importurilor, care pot echilibra bugetul de stat şi pot echilibra balanţa comercială a României , atunci forţele armate ale României, ale MAI, ale Ministerului Justiţiei se pot înzestra pe termen lung cu echipamentele cele mai moderne şi cele mai valoroase, fără ca aceasta să reprezinte o cheltuială netă la nivelul bugetului de stat şi într-un mod neutru pentru bugetul de stat.

Pentru că apar din economie încasări prin Ministerul de Finanţe şi prin cheltuirea banilor în ţară, care echilibrează efortul de înzestrare.

Este un scop către care nu trebuie să ne fie teamă să tindem. E posibil. Avem exemple în alte ţări. Avem modele economice în alte ţări. Avem modele de sinergie între industria naţională de apărare şi forţele armate ale unor ţări NATO. Şi avem exemple de avans tehnologic".

Vulpescu a remarcat că: "Trebuie găsită modalitatea prin care trebuie recunoscut oficial că programele offset, programele de cooperare industrială sunt determinate în mod direct şi nemijlocit de cheltuielile de înzestrare ale armatei.Şi atunci, ele care sunt activităţi economice generate dintr-o cheltuială de bani publici pentru înzestrare pot şi ar trebui să fie înregistrate drept ceea ce sunt: adevărate investiţii în industria românească. Mă refer la programele de cooperare şi la programele de offset care vin înspre industrie".

Directorul general al Romaero SA a precizat că giganţii globali ai industriei de profil sunt interesaţi să lucreze cu industria naţională românească.

 

**  sursa  -  http://www.mediafax.ro/economic/interviu-monitorul-apararii-mediafax-remus-vulpescu-romaero-s-parafam-acord-transfer-tehnologie-lockheed-martin-vizam-productia-serie-unui-vehicul-4x4-piete-destinatie-ue-17226111

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Sanatate Romaero SA va produce în serie a un vehicul 4x4................