Total Media News

Ioana Bran a participat la reuniunea consiliului pentru sport PDF Imprimare
Joi, 31 Mai 2018 13:57

                   Ioana Bran a participat la reuniunea consiliului pentru sport desfășurat la sediul Consiliului Uniunii Europene

 

Miercuri, la sediul Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles a avut loc reuniunea consiliului pentru sport, cu participarea miniștrilor de resort din statele membre UE.

Ca și în ziua anterioară, când tema a fost tineretul, Președinția Consiliului, deținută actualmente de Bulgaria, i-a invitat de data aceasta pe miniștri să discute despre comercializarea și globalizarea rapidă din sportul de performanță , concentrarea veniturilor într-un cerc restrâns al cluburilor de performanță și al sporturilor de top și dificultățile pentru sporturile mai puțin populare și pentru cluburile mai mici.

 

 

România a fost reprezentată de o delegație condusă de ministrul Ioana Bran, care a luat cuvântul în plenul Consiliului și a subliniat importanța sportului și impactul pentru viața socială, dar și asupra comunităților locale și regionale.

„Din perspectiva funcției sociale pe care o îndeplinește, sportul aduce o contribuție pozitivă în viața cetățenilor Uniunii Europene. Pe de altă parte, din prisma economică, sportul este tranzacționat pe o piață a bunurilor și serviciilor recreative ce valorează în UE miliarde de euro, contribuind substanțial la bugetul public. Astfel, considerăm că trebuie păstrat echilibrul între funcția socială și cea economică a sportului, pentru promovarea unui model european de succes. În acest context, România consideră esențială menținerea unui acces cât mai larg pentru practicarea activităților sportive. Obiectivul este acela de a încuraja sportul pentru toți și nu doar pentru cei cu abilități fizice deosebite sau cei care vizează o carieră profesionistă în domeniu. Școala este poate unul dintre cele mai potrivite spații unde poate fi asigurat eficace accesul la sport și implicit se poate crea o cultură a sportului. În plus, Ministerul Tineretului și Sportului intenționează lansarea unui program în viitorul apropiat prin care să fie organizate competiții sportive pentru acei copii care nu sunt legitimați la cluburi sportive.

Un mecanism de solidaritate intra-sportiv precum redistribuirea unei părți din profiturile generate de un eveniment sportiv profesionist major către cluburi amatoare ar indica nu numai guvernanță de calitate dar și bună credință din partea sportului de elită.

Implicarea activă a unui număr cât mai mare de cetățeni în sport și, implicit, consolidarea cluburilor sportive locale unde pot deveni membri sunt vitale pentru a asigura sustenabilitatea modelului sportiv european”, a spus Ioana Bran în intervenția sa.

Tot miercuri, la Bruxelles, ministrul Ioana Bran a participat și la un dejun informal, dedicat discuțiilor despre evoluția transferurilor de jucători, viitorul cluburilor sportive și al competițiilor naționale. Au fost prezenți miniștrii de sport din țările UE, dar și președintele UEFA Aleksander Ceferin și a fost subliniată ideea că sportul nu trebuie să aibă ca scop doar generarea de profit, ci și obiective sociale, ca atragerea unui număr cât mai mare de practicanți amatori, cu efect implicit asupra menținerii sănătății populației.

S-a mai discutat și despre importanța pentru un sportiv de a-și reprezenta țara în echipa națională, despre încărcătura emoțională și responsabilitatea de a concura pentru naționala țării tale și despre impactul pe care o echipa națională îl poate avea, asemenea unui adevărat ambasador al țării respective.

 

** -- MTS

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Ioana Bran a participat la reuniunea consiliului pentru sport