Total Media News

Cerbul de Aur 2018 PDF Imprimare
Joi, 12 Iulie 2018 12:09

 

                                               Cerbul de Aur

    „Cerbul de Aur”, primul şi cel mai mare festival internaţional de interpretare din România, revine cu o dublă aniversare.

În anul în care România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, TVR organizează a 18-a ediţie a Cerbului, marcând jumătate de secol de la primul eveniment. Festivalul va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Cu această ocazie, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară.

    După 50 de ani de la primele acorduri ale festivalului, Piaţa Sfatului din Braşov va găzdui scena spectacolului-concurs, un nucleu al performance-ului de calitate coprodus şi difuzat de Televiziunea Română, în calitate de organizator şi official broadcaster.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

 

    A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur aduce, în Brașov, numele mari ale industriei muzicale din România. Din 29 august, pe scena evenimentului vor susține recitaluri vedete precum Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans și celebrul saxofonist Flavius Teodosiu.

 

 

La 50 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur, publicul din Piața Sfatului și telespectatorii televiziunii publice vor urmări vocile momentului din România pe scena Festivalului.

O parte dintre vedete au deja experiența Festivalului, pregătind pentru această ediție aniversară recitaluri incendiare: Andra a fost premiată la ediția din 2005 a concursului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008 alături de HB orchestra, iar Loredana a avut nu mai puțin de trei apariții de-a lungul timpului – un recital cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, coprezentator al evenimentului în 1996 și un recital impresionant la ultima ediție, în anul 2009.

Celelalte nume importante de pe afișul Festivalului – Delia, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans, reprezentanții României la Eurovision 2018 și Flavius Teodosiu, saxofonistul care a colaborat cu numeroase celebrităţi precum Jennifer Rush, Joe Cocker, Lionel Richie, Chris de Burgh, Gloria Gaynor, Johnny Logan ori Michael Bolton – vor debuta în acest an la Cerbul de Aur.

Continuând tradiția recitalurilor susținute de mari vedete internaționale, alături de vedetele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artiști din străinătate, numele acestora rămânând, deocamdată, un secret bine păzit de organizatori. „Perioada urmatoare inseamna nu doar un proces de selectie riguros al candidaților înscriși pentru concursul de interpretare, ci și o mulțime de noi suprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce privește artiștii care vor aduce muzica si spectacolul de calitate pe scena din Piața Sfatului”, a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, Directorul Festivalului.

Încep emoțiile pentru interpreții înscriși în concurs. 12-18 iulie: juriul selecției va alege cel mult 15 artiști pentru concursul internațional de interpretare.

Pe lângă recitaluri, evenimentul va găzdui și concursul internațional de interpretare, unde concurenți din mai multe țări vor lupta pentru Marele Trofeu.

Perioada de înscrieri pentru competiția din cadrul Festivalului s-a încheiat: 111 artiști din 22 de țări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, dotat cu premii totale de 65 de mii de euro.

Interpreți din România dar şi artiști străini – din țări precum Italia, Suedia, Marea Britanie, San Maino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franța, Malta sau Moldova – s-au înscris în selecția Festivalului.

O primă etapă importantă în pregatirea Festivalului și, mai ales, a Concursului Internațional “Cerbul de Aur” s-a încheiat cu succes.  Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiștilor din România, cât și din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, național și internațional, chiar și după o lungă întrerupere în organizarea sa”, a declarat Directorul Festivalului.

Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului sunt cei şapte juraţi care vor decide artiştii ce intră în Concursul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

În următoarele șapte zile, membrii juriului vor alege cel mult 15 concurenţi dintre candidaţi, urmând ca, la final, să aflăm numele artiştilor care vor lupta pentru Marele Trofeu.

 

Calendarul Selecţiei:
20 iunie – 11 iulie : Perioada de înscrieri
12 iulie – 18 iulie : Jurizarea interpreţilor înscrişi în Selecţie
18 iulie – comunicarea rezultatului Selecţiei
19 iulie: depunerea eventualelor contestaţii
20 iulie: soluţionarea eventualelor contestaţii
20 iulie: anunţ rezultat final – numele concurenţilor concursului internaţional de interpretare

În termen de 24 de ore de la anunţul rezultatului Selecţiei, fiecare concurent trebuie să trimită, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , numele piesei din repertoriul românesc pe care doreşte să o interpreteze în concurs.

Organizatorul asigură transportul intern şi interanţional către/de la locul de desfăşurare,
cazarea şi masa participanţilor, după caz, în condiţiile convenite prin contractele civile încheiate cu aceştia.

* Pentru înscrierea în Selecţie artiştii trebuie să furnizeze organizatorilor, următoarele:
• Două fişiere audio cu piesele din repertoriul personal, în format MP3
• Video cu interpretarea live a uneia dintre cele doua piese inscrise, în format MP4, codec H264*. Filmul trebuie sa fie cadru secventa(dintr-o singura filmare), plan general cu sunet inregistrat in priza directa cu microfonul de pe camera. Orice aranjament muzical este acceptat: acapella, unplugged, full instrumental etc)
• Versurile pieselor, în format .doc (maximum 1MB)
• Două fotografii de 300 dpi (maximum 2 MB)
• Biografie/text prezentare, care să cuprindă inclusive linkuri către conturile de Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, site-uri personale etc în format .doc (maximum 1MB)
• Un video de prezentare, în format MP4, codec H264 (ambele fişiere video cu dimensiunea totală maximă de 300 MB)

Lista pieselor din repertoriul românesc pentru interpretare în concurs (Lista Piese)

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Timp liber Cerbul de Aur 2018