Total Media News

La Iasi este cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 07 Ianuarie 2019 15:14

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi are, de astăzi,  cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume.

           

          


    Potrivit managerului spitalului, dr. Lucian Eva, Mazor X este un sistem care va da o siguranță aproape de sută la sută chirurgului şi va fi foarte util intervențiilor care nu vor mai necesita secțiuni mari operatorii, ci doar incizii, pacientul putându-se recupera mult mai repede. El a mai spus că,  vorbind de robotică în medicină, în neurochiriurgie, spitalul de la Iaşi poate sta alături de clinici precum cea din Viena.

    Robotul Mazor X a costat 1,2 milioane de euro, fiind deja montat în sala de operație. Investiţia a fost făcută de Consiliul Judeţan Iaşi, în subordinea căruia se află Spitalul de Neurochirurgie.

 

 

Prima intervenție cu acest robot va fi facută peste două luni. Până atunci, cadrele medicale care vor lucra folosind această tehnologie vor participa la cursuri de perfecționare.

(Radio Iaşi/ FOTO agorapress.ro)

*

*

***----http://www.radioiasi.ro/stiri/regional/iasul-are-de-astazi-cel-mai-performant-robot-in-chirurgie-spinala-si-neurochirurgie-din-lume/?fbclid=IwAR3uw-Ncc79IByqBE_hDyFEHIj7LRFLPmaZ8vAoMVkr06rS2KfPPlYeN-HA

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Sanatate La Iasi este cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume